Enka19
Go
|
No to fajnie że jest zdrowa, Z tego co widze to ta dieta chyab nie jest dla mnie;( nie lubie zajadac sie tlustym miesem jesc duzo jajek, pic oliwy.. nie jesc nabialu , ja wlasnie jem jogurty chleb ciemny, jem duzo jablek bananow mandarynek teraz sliwek .... rano pije kakao , pije duzo herbaty z b. duza iloscia cytryny bo bez cytryny nei lubie herbarty...hmmmm co tam jeszcze aaa no i ogolnie studenckie jedzenie ryz ryz i ryz ;-P czasem pizza czasem kasza gryczana;-p , duzo warzyw, dzem serki brie, itp itd jak kazdy No ale ogolnie to w tym roku bede sie bardzo rozwijala kuliranie z dala od mamusi ;D takze.... moge wprowadzic jakies nowe nawyki zoabcze czy to cos da.. [glow=red,2,300]jesli znowu zacznie mnie bolec gardlo |
[/glow]
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
aa zupki knor w 10 min tego ostatnio duzo jem ;-P spaghetti zapomniala bym o tak waznym daniu ;-P
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Co jak co,ale moja córka jedna i druga i cała moja rodzina oliwy nie pija Nie na tym polega ta dieta/odżywianie ,ani nie zapychaniem sie mięsem,czy tłuszczem .To całkiem przyjemne odzywianie nie sprawiające większych problemów z przygotowaniem.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Nom, jeszcze nie zaglebilam sie tak bardzo w ten temat ale codziennie troszke i bede wiedziala wiecej
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
aa zupki knor w 10 min tego ostatnio duzo jem ;-P spaghetti zapomniala bym o tak waznym daniu ;-P
Adaaaaaaś,Aaaaaaaaaddaaaaaaaaaaaaaśśśśśśśśśśśśśś! Ty najlepiej skomentujesz ten post.Masz pole do popisu ,a my bedziemy patrzeć i podziwiać
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
BUAHAHa no niesttey to prawda...... ale nadrabialam wlasnie to owocami warzywami nabialem ciemnym pieczywem ;p atu widze ze nie za dobrze... Ale dla mojego organizmu owoce i warzywa to mi sie wydaje zbawienie uwielbbia moj organizm to bo ja jestem Inna Innaczej
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...No ale ogolnie to w tym roku bede sie bardzo rozwijala kuliranie z dala od mamusi ;D takze.... moge wprowadzic jakies nowe nawyki zoabcze czy to cos da...
To brzmi coraz ciekawiej. Nowe nawyki jak najbardziej. Polecam spacer ku "NOWEMU" z wlasciwa "pomocna dlonia" na codzien.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Pomoc zawsze chetnie Ale.. najbarziej by mi sie przydała pomoc kuchenna Co Ty na To misiu Grizzly ^-^
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ale dla mojego organizmu owoce i warzywa to mi sie wydaje zbawienie uwielbbia moj organizm to bo ja jestem Inna Innaczej I to jest najwazniejsze Enka . Super jesteś ,lubisz się smiac,a to bardzo fajniusne!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Zapewniam Cię,że Grizzly to urodzony kucharz, sypie tutaj z rękawa różnymi przepisami,szczególnie na desery
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
desery.. hmm uwielbiam karpatke i napoleonki ale nie takie normalne tylko takie co robie moja mammma a Misku Grizzzly co pwoiesz na kurczaka zdrowy czy nie czy za chudy ;-P albo o dziczyznie ;-p??? moj dzaidek wlasnie mi upolowal dzika i mam cala zamrazalke w domu dziczyzny ;D oczywiscie nie pisze tego by Cie misiu Przestraszyc ;-P |
|
|
|
|
|
|
|
men
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
1.Miałam chore migdalki to chyba nic strasznego dla organizmu skoro je wycielam i iich nie mam ?. 2.Przeczytałam ze migdalki sa wazne dla organizmu praktycznie tylko w okresie dziecinstwa , a chorowałam juz kilka lat i 3.nikt mi nie pomogł wiec wolalam usunac niz co mieisac barc inny antybuiootyk , 4.teraz zobacze czy to cos pomoze a jesli NIE to lipa jednym słwoem.. scenariusz 2 ) zalozmy ze bym wyleczyla migdałki bez wyciecia (5. watpie) to przeciez po tylu infekcjach i tak sa zmienione i slabe wiec i tak by za wiele mi nei dawały .. teraz zaryzykowalam i moze to pomoze a jak nie pomoze to pomysle dalej juz wyciac nie mam co bo nie mam 3 migdalkow gardla nie wytne wiec bede glowkowac hah Pozdrawiam Ciao 1. No wiesz - wycięłaś i już. 2. Tak. 3. Rozumiem. 4. Życie nie jest takie proste jak Ci się wydaje - może i nie będziesz chorować, ale jak napisałam nie zlikwidowałaś przyczyny - wadliwie rozbudowanych szlaków metabolicznych - ich skutkiem był przerost migdalków. Wycięto migdalki, a szlaki metaboliczne unormowały sie nieco - postem 2-3 dniowym po tonsillectomii. 5. Teraz to gdybanie - ja mimo 20 letniej praktyki jako specjalista laryngolog nigdy nie skierowałam sama na wycięcie migdałów - ZAWSZE udawało mi się je wyleczyć. 2X dalam skierowanie - lecz na prośbę pacjenta - SIADŁ TAKI I POWIEDZIAŁ ŻE CHCE JE WYCIĄĆ (miał już dość chorowania - u kogośtam leczony)! NIC NIE WSPOMNIAŁ ŻE CHCE JE LECZYĆ. Ja czasem tez mam dość i nie dyskutuję. 11jakie owoce w takim razie moge jesc? 2.dzis zjadlam: ziemniaki kurczaka kapuste kiszona , jablka i marchewke
3.a rosol musze ugotowac dopiero;)
1.Nektarynka? Te, które Ci smakują, najchętniej mało, z owoców najlepsze ... placki ziemniaczane. Żartuję. My nie jadamy owoców, jadamy warzywa, po owocach się śluzówka psuje. Zupy - też są ok. Czekolada gorzka (mimo że zawiera cukry proste) dlatego ze zawiera tłuszcz - jest ok. 3. Baaardzo pomaga. Z żółtkiem jest ok. 1. Czy mozliwe jest ze boczne migdałki odrasna ?? bo 3 to wiem ze tak.. 2. Aha po wycieciu migdałkow nadal mi zostaly krostki na tylnej scianie gardla chyba sie pecherzykami nazywaja ..przez co one sa spowodowane?
1. Odrasta/przerasta korzeń migdałka (coś na samym dole). 2. Nadmiar węglowodanów i rzeczy uszkadzających śluzówkę (napisałam w punktach w poprzednich postach). Na mojej stronie int -jest - co robić by śluzówka była bez problemów. Na środku strony.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Dzięki Lekarko, dzieki Men ;-P
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Wyciałam 3.. jak mailam 4 latka to 3go wyciełam.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Mam jeszcze jedno pytanie: Czy w szybkim tempie odrastaja korzenie? i czy to dobrze że odrastaja czy nie?
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Czy w szybkim tempie odrastaja korzenie? i czy to dobrze że odrastaja czy nie?
2. Nadmiar węglowodanów i rzeczy uszkadzających śluzówkę (napisałam w punktach w poprzednich postach). Na mojej stronie int -jest - co robić by śluzówka była bez problemów. Na środku strony.
Dostarczanie śluzówce niewłaściwych "materiałów" powoduje, że ona odrasta. Teraz warto byś zwrociła uwagę na ćwiczenia, rozciaganie okolicy kręgosłupa lędzwiowego byś nigdy nie miała bólów ok. krzyżowo-lędźwiowej, ani dolegliwości kobiecych.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
|
|