lekarka
Go
|
Nie martw się, jest jeszcze siemię lniane, tran, oliwa z oliwek i inne ciekawostki. Ostatnio usłyszałam o fajnym mixie : jajo+masło+ananas surowy lub papaja. W/w porady nie są w pełni zgodne z DO. Zupy z żółtkiem (to zgodne z DO) powinny też Ci sprawić radość. Zawsze coś znajdziesz "normalnego" u nas do jedzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Szukam cały czas ..
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
No i co znalazłaś coś jadalnego?
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
[glow=red,2,300][/glow]Znalazłam: ananas/arbuz/melon. marchewka pomidor papryka masło woda ser żółty Narazie tyle
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
To dużo. Ja dziś na śniadanie zjadłam ser żółty (tarty)+ czosnek (sporo)+ majonez (Admin pisze, że w majonezie sklepowym są jakieś trucizny; mimo to - przeżyję - mam nadzieję) i dużą nektarynkę i herbatę. Nie jadam często owoców. Dziś jakoś tak mi zeszło .
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
ALE [b][/b]wasze psy są napewno zadowolone z odpadków ;-D nieprawdaz? ;-P tyle tlustych rzeczy.. ;-D
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Nie mam psa , więc nie wiem jak to jest .
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
[glow=red,2,300][/glow]Znalazłam: ananas/arbuz/melon. marchewka pomidor papryka masło woda ser żółty Narazie tyle Ty tak nie "szukaj intensywnie" bo znajdziesz pogorszenie swojego stanu zdrowia i co roszczarowanie, zlosc? Lepiej od poczatku wykonac "niezbedne badania"wejsc w kontakt "bezposredni" z dobrym lekarzem optymalnym i prosta droga do 160 lat zycia, inaczej 50-60-70 latek i "PIASECZEK" !!! Nie wspominam o "starosci" od 30-tki u kobiet - Tragedia!!!
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Enka, ser bri, topiony, Camembert, żółty, biały ze śmietaną... A śmietana kwaśna?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No wreszcze widoczna zmiana.Śmiatana i sery już przestały być naszymi "wrogami"
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
No wreszcze widoczna zmiana.Śmiatana i sery już przestały być naszymi "wrogami" Caly dowcip polega na tym, ze "wrogiem" czesto moze byc nie tylko "jakosc"(typ skladnika pokarmowego) ale i "ilosc"(nawet zalecanego skladnika pokarmowego) Wszystko zalezy od "genow" i przecietny "zjadzcz chleba" sam nie jest w stanie ustalic "optymalnych dawek" pokarmu. Konieczny jest dobry lekarz optymalny!!! Jedzeni to nie "zakladanie tipsow" czy "spawanie", ktore jednak robia "fahofcy"ale "jedzonko" tutaj kazdy jest "auto-psedo-fahofcem"
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Enka, w sklepach można kupić ... sok marchewkowy jednodniowy. Ser topiony też można ... na wynos. Powoli będziesz wychodzić z tego uwikłania w węglowodany.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Serki tak , smietana z czyms tam tez tak, skoro rurki moga byc to tez moze byc ;>? Grizzly a co Ci nie pasuje w Kubusiu.??? pewnie napiszesz ze to sztuczne g.... ;D i ze najlepiej samemu zrobic sobie sok z marchewki ?? ? A badania Misio Grizzly mam dobre zawsze.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Grizlly a Ty jestes kobieta? bo biadolisz cos o wieku - 30 lat pewnie tyle masz? skoro tak rozpaczasz... 30 to mloda jeszcze jestes bardzo ;D wiec nie rozpaczaj ;D
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
No chyba bede wychodzic ale bardzo powoli ;D A banany ......?!!!? moga byc? Czy WSZYSTKIE owoce so Bleh ochyda i wogole?!?!?!? ( wiem wiem w ktoryms tam poscie Lekarko juz pisalas ze owoce nie itp ale banany mi sie wydaje ze nie draznia sluzowki;-P??!?)
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Wieczorem napisze cos co Wam sie spodoba chyba.. ;-D
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
[ Dziekuje Lekarko za taka cierpliwosc do mojej trudnej osoby | Wam wszystkim @-------->-----
|
|
|
|
|
|
|
men
Go
|
Enka19 - wiedz, że jesteś moja bratnia duszyczka na tym forum!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No wreszcze widoczna zmiana.Śmiatana i sery już przestały być naszymi "wrogami" Caly dowcip polega na tym, ze... dotąd sery,smietana były "be",a teraz są "cacy" i niezaleznie skąd one pochodzą I to jest piękne urocze....
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
A w tej kremówce to jest jakaś śmietana? Może tam jest tylko budyń? Kubuś zawiera wiecej W niż sok marchewkowy jednodniowy (polecam wszystkim optymalnym). Banany - bardzo słodkie w 100g banana - 19g węglowodanów. To duzo. Owoce - te niskoweglowodanowe - bo z tymi wysokoweglowodanowymi można przeholować. Truskawki z bitą śmietaną, sery na różne sposoby, koktail truskawkowy/jagodowy (nie na jogurcie/kefirze ). Orzechy w gorzkiej czekoladzie. Sernik optymalny (jak zrobiłam pierwszy raz i poczestowałam sąsiadkę to powiedziała, że to nie sernik tylko jajecznica z serem ). Budyń z większą ilością masła. Taki budyń wystarczy Ci na cały dzień . Tłuszcz bardzo dobrze wypiera nadmiary węglowodanów z diety. Men, pisz zatem często .
|
|
|
|
|
|
|
|