Autor
|
Wtek: Przewlekłe zapalenie migdałków (Przeczytany 687787 razy)
|
nowohucianin
Go
|
Na wstepie chcialem przywitac sie ze wszystkimi forumowiczami Mam 35 lat mierze 184 cm wzr i mam 105 kg wagi , przez dluzsza czesc zycia i do momentu zlamania kosci strzalki moja waga trzymala sie caly czasy na 99-100 kg czynnie uprawialem sport siatkowke i plywanie ,ale na przerwie gipsowej przytylo mi sie 5 kg Zwracam sie prosba do Panstwa poniewaz chce odzywiac sie dieta Pana Kwasniewskiego , a napewno chce ograniczyc weglowodany ile powinienem zjadac dziennie przy mojej masie Wegli Tluszczow Bialka Celem jest zrzucenie 5,6 kg oraz z tego co wyczytalem w tym temacie by nie chorowac na anginy mniej wiecej wiem co jesc ale nie wiem jakie ilosci BTW bardzo prosze kogos o pomoc ,informacje a moze ktos jest krakowa co stosuje ta diete>? pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Na wstepie chcialem przywitac sie ze wszystkimi forumowiczami Mam 35 lat mierze 184 cm wzr i mam 105 kg wagi , przez dluzsza czesc zycia i do momentu zlamania kosci strzalki moja waga trzymala sie caly czasy na 99-100 kg czynnie uprawialem sport siatkowke i plywanie ,ale na przerwie gipsowej przytylo mi sie 5 kg Zwracam sie prosba do Panstwa poniewaz chce odzywiac sie dieta Pana Kwasniewskiego , a napewno chce ograniczyc weglowodany ile powinienem zjadac dziennie przy mojej masie Wegli Tluszczow Bialka Celem jest zrzucenie 5,6 kg oraz z tego co wyczytalem w tym temacie by nie chorowac na anginy mniej wiecej wiem co jesc ale nie wiem jakie ilosci BTW bardzo prosze kogos o pomoc ,informacje a moze ktos jest krakowa co stosuje ta diete>? pozdrawiam serdecznie witaj nowohucianinie czemu chcesz zrzucić tylko 5,6 kg? wiesz że Twoja waga należna to ok 75 kg? no góra 80. Powinieneś zaznajomić się z literaturą, tzn. przeczytać książkę Pana J. Kwaśniewskiego pt. Dieta Optymalna lub jakąś inną pozycję autora, dopiero wówczas poczujesz "bluesa" , wtedy łatwiej załapiesz o czym tutaj tak namiętnie dyskutujemy.
|
|
|
|
|
|
|
nowohucianin
Go
|
Witaj Droga Violu nie za bardzo jest czas na to przeczytalem jak to sie powinno odzywiac ,ale nie wiem nadal jaka dawka powinna byc dla mnie co do mojej wagi kiedys mialem diete made in nowohucianin i zrzucilem na 87 kg wyobraz sobie ze bylem suchy jak kosciotrup wazac kolo 100 wygladam podobno mniam niech mi prosze ktos napisze jakie dawki w g sa potrzebne dla mojej masy czy chodzi o 105 kg czy do prawidlowj wagi sie mam odzywiac czyli okolo 85 kg
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Witaj Droga Violu nie za bardzo jest czas na to przeczytalem jak to sie powinno odzywiac ,ale nie wiem nadal jaka dawka powinna byc dla mnie co do mojej wagi kiedys mialem diete made in nowohucianin i zrzucilem na 87 kg wyobraz sobie ze bylem suchy jak kosciotrup wazac kolo 100 wygladam podobno mniam niech mi prosze ktos napisze jakie dawki w g sa potrzebne dla mojej masy czy chodzi o 105 kg czy do prawidlowj wagi sie mam odzywiac czyli okolo 85 kg Najważniejsze są proprcje:na poczatku czyli w okresie przebudowy proporcje powinny się kształtować BTW 1-(2,5-3,5)-0,5, węglowodany najlepiej zjadac 0,8g na kg wagi naleznej. przeczytaj na początek ABC zywienia optymalnego. http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80ok 70-80 g białka ok180-250g tłuszczu ok50-60 g węglowodanów , ja bym tak zaczęła.
|
|
|
|
|
|
|
nowohucianin
Go
|
Bardzo dziekuje czyli 0,8 licze do prawidowych 85 kg a nie obecnych 105 kg
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Bardzo dziekuje czyli 0,8 licze do prawidowych 85 kg a nie obecnych 105 kg Tak, do wagi należnej 85kg
|
|
|
|
|
|
|
nowohucianin
Go
|
jeszcze raz dziekuje no i dodam ze bardziej mi zalezy na tym by mnie opuscily anginy niz spadla waga bo anginki miewam jesien wiosna regularnie ,ale teraz jeszcze wezme szczepinke poliwacylinum cos takiego i po ptokach jak cos bede potrzebowal to bede pytal jak pozwola panstwo
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
jeszcze raz dziekuje no i dodam ze bardziej mi zalezy na tym by mnie opuscily anginy niz spadla waga bo anginki miewam jesien wiosna regularnie ,ale teraz jeszcze wezme szczepinke poliwacylinum cos takiego i po ptokach jak cos bede potrzebowal to bede pytal jak pozwola panstwo Dobrze stosowana dieta wyklucza infekcje, jesli juz sie pojawi to tak na chwilkę i bezboleśnie, ja osobiscie nie mialam nawet kataru "obracając się" wśród zasmarkanych, kasłających koleżanek w pracy. Pytać zawsze możesz, tutaj jest wiele życzliwych osób, które chętnie podzielą sie własnymi doświadczeniami z zakresu diety.
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
jeszcze raz dziekuje no i dodam ze bardziej mi zalezy na tym by mnie opuscily anginy niz spadla waga bo anginki miewam jesien wiosna regularnie ,ale teraz jeszcze wezme szczepinke poliwacylinum cos takiego i po ptokach jak cos bede potrzebowal to bede pytal jak pozwola panstwo Dobrze stosowana dieta wyklucza infekcje, jesli juz sie pojawi to tak na chwilkę i bezboleśnie, ja osobiscie nie mialam nawet kataru "obracając się" wśród zasmarkanych, kasłających koleżanek w pracy. Pytać zawsze możesz, tutaj jest wiele życzliwych osób, które chętnie podzielą sie własnymi doświadczeniami z zakresu diety. Wiolu,dodam ze tutaj sa sami życzliwi ludzie Prawda
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
jeszcze raz dziekuje no i dodam ze bardziej mi zalezy na tym by mnie opuscily anginy niz spadla waga bo anginki miewam jesien wiosna regularnie ,ale teraz jeszcze wezme szczepinke poliwacylinum cos takiego i po ptokach jak cos bede potrzebowal to bede pytal jak pozwola panstwo Dobrze stosowana dieta wyklucza infekcje, jesli juz sie pojawi to tak na chwilkę i bezboleśnie, ja osobiscie nie mialam nawet kataru "obracając się" wśród zasmarkanych, kasłających koleżanek w pracy. Pytać zawsze możesz, tutaj jest wiele życzliwych osób, które chętnie podzielą sie własnymi doświadczeniami z zakresu diety. Wiolu,dodam ze tutaj sa sami życzliwi ludzie Prawda Prawda
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Fajnie że się ze mną zgadzasz
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
To do dzieła, proszę o konstruktywne porady dla nowochucianina wszystkich , którzy czuja sie na siłach.
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Ja mogę tylko stwierdzić fakt ,oczywiscie na sobie ze czym więcej tluszczu jem a wegli do 50 g. oczywiscie bialka tez nie zaduzo a z białkiem to tak na oko wiem że nie przesadzam no i efekty mam w postaci niedowagi .Nadal juz od czterech miesięcy nic nie przybralam.Takze jesli Ty NOwohucianin chcesz schudnąc ,to nic innego jak uderzyć w tluszcz.Ja uwielbiam śmietankę 30%.wypijam dziennie 1/2 litra.Polecam.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Na wstepie chcialem przywitac sie ze wszystkimi forumowiczami Mam 35 lat mierze 184 cm wzr i mam 105 kg wagi , przez dluzsza czesc zycia i do momentu zlamania kosci strzalki moja waga trzymala sie caly czasy na 99-100 kg czynnie uprawialem sport siatkowke i plywanie ,ale na przerwie gipsowej przytylo mi sie 5 kg Zwracam sie prosba do Panstwa poniewaz chce odzywiac sie dieta Pana Kwasniewskiego , a napewno chce ograniczyc weglowodany ile powinienem zjadac dziennie przy mojej masie Wegli Tluszczow Bialka Celem jest zrzucenie 5,6 kg oraz z tego co wyczytalem w tym temacie by nie chorowac na anginy mniej wiecej wiem co jesc ale nie wiem jakie ilosci BTW bardzo prosze kogos o pomoc ,informacje a moze ktos jest krakowa co stosuje ta diete>? pozdrawiam serdecznie Przede wszystkim musisz wyjsc z takiego punktu wyjscia: jestes "zdrowy" wiec jestes na ZO a nie na DO. Nastepne zalozenie to BTW, nie gramy, tylko BTW na poczatku: 1: ? : 0,5 Po trzecie : na sniadanie minimum 5 zoltek na sloninie ( 50 gr ) i jakies weglowodany, bardzo malo Do kazdego posilku zjadasz malo weglowodanow po to , aby jako ostatni posilek zjesc same weglowodany bez B i bez T, ktore sprawia, ze bedziesz tracill wage. Zoltka, podroby i inne jak najlepszej jakosci bialka plus najlepszej jakosci tluszcz wypedza Twoje anginki raz na jutro !!!!
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
zgadzam sie z adamempio, tłuszczy mniej, do momentu osiagnięcia naleznej wagi a węgle na wieczór w większej ilosci spozyte same bez bialka i tluszczu.
|
|
|
|
|
|
|
nowohucianin
Go
|
Witam dziekuje serdecznie za wiadomosci widze ze u mnie to bedzie problem poniewaz w tygodniu od 8 do 16 pracuje no a jak mam pore obiadowa o 11,30 tak ciezko przeliczyc co ja zjadam i juz wiem ze nie dam rady dobrze przeliczac chyba ze pokarm bedzie sie odbywal przed praca , po 17 i kolo 21 wtedy jakas mam kontrole na to co zjadam na razie sprobuje codziennie na sniadanie jesc jajka na sloninie , po 17 salami ktore ma duzo tluszczu i polowe bialka i jest jak przeliczyc a na kolacje same wegle Nic dziekuje Wam jeszcze raz no i lekko zrezygnowany sprobuje jesc jak napisalem pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Witam dziekuje serdecznie za wiadomosci widze ze u mnie to bedzie problem poniewaz w tygodniu od 8 do 16 pracuje no a jak mam pore obiadowa o 11,30 tak ciezko przeliczyc co ja zjadam i juz wiem ze nie dam rady dobrze przeliczac chyba ze pokarm bedzie sie odbywal przed praca , po 17 i kolo 21 wtedy jakas mam kontrole na to co zjadam na razie sprobuje codziennie na sniadanie jesc jajka na sloninie , po 17 salami ktore ma duzo tluszczu i polowe bialka i jest jak przeliczyc a na kolacje same wegle Nic dziekuje Wam jeszcze raz no i lekko zrezygnowany sprobuje jesc jak napisalem pozdrowienia
W ogole nie ma problemu. Kazdy z nas pracuje i kazdy z nas daje sobie rade. Sportowcy zawsze osiagaja swoj cel.....mete!!!!! Musisz zrozumiec jedna kwestie, wszystkie potrawy, ktore zjadasz musza byc zbilansowane. Czyli sniadanie wg BTW np: 1:2: 0,2 druge sniadanie tak 1:2: 0,2 , obiad 1:2:0,3 kolacja 0:0:04 to tylko przyklad. Jedzac wszystkie posilki zbilansowane nie popelnisz bledu. Nie musisz liczyc. Zbilansowane i do syta - to recepta na zdrowie. Poczatki sa trudne, ale Ty poddajesz sie "bez bicia", juz widzisz problemy z tym czy z tamtym. Odpowiedz sobie na pytanie: chesz przejsc na ZO. Jezeli nie wiesz, to lepiej nie przechodz bo tylko sobie zaszkodzisz. Duze ilosci spozywanego tluszczu z niekontrolowana iloscia W to tylko przyspieszenie miazdzycy i innych powaznych chorob. Mysle, ze powinienes zaczac od odpowiedzi na to pytanie.
|
|
|
|
|
|
|
nowohucianin
Go
|
Adamie z weglowodanami to problemu nie bedzie bo je latwo kontrolowac ,czytalem i czytam koduje w glowie w czym sie znajduja wiec na pewno wiecej niz te 50 g dziennie nie spozyje gorzej z tluszczami i tym bilansem BTW jak trzymac odpowiednie proporcje a to nie jest latwe Jutro pod wieczor napisze co zjadlem i moze bedzie tak latwiej powiesz czy bilans sie mniej wiecej zgadza dzieki
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Najłatwiej na początku jeść zbilansowane dania z "Książki Kucharskiej" J.Kwaśniewskiego, a jeśli jej nie posiadasz, to zbilansowane posiłki są w dziale "Kuchnia Optymalna".
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
O SOLLLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEE MIOOOOOOOO
|