forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-23, 07:51:01

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Przewlekłe zapalenie migdałków
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Przewlekłe zapalenie migdałków  (Przeczytany 687787 razy)
nowohucianin
Go

Email
Odp: Przewlekłe zapalenie migdałków
« Odpowiedz #820 : 2009-03-30, 19:29:12 »

Na wstepie  chcialem przywitac sie ze wszystkimi forumowiczami
Mam 35 lat mierze 184 cm wzr i mam 105 kg wagi , przez dluzsza czesc zycia i do momentu zlamania kosci strzalki  moja waga trzymala sie caly czasy na 99-100 kg
czynnie uprawialem sport siatkowke i plywanie ,ale na przerwie gipsowej  przytylo mi sie 5 kg
Zwracam sie  prosba do Panstwa poniewaz chce odzywiac sie dieta Pana Kwasniewskiego , a napewno chce ograniczyc weglowodany
ile powinienem zjadac dziennie   przy mojej masie
Wegli
Tluszczow
Bialka
Celem jest zrzucenie 5,6 kg  oraz  z tego co wyczytalem w tym temacie  by nie chorowac na anginy Sad

mniej wiecej wiem co jesc
ale nie wiem jakie ilosci BTW
bardzo prosze kogos o pomoc ,informacje
a moze ktos jest  krakowa co stosuje ta diete>?
pozdrawiam serdecznie

viola44
Go

Email
« Odpowiedz #821 : 2009-03-30, 20:02:59 »

Mam 35 lat mierze 184 cm wzr i mam 105 kg wagi , przez dluzsza czesc zycia i do momentu zlamania kosci strzalki  moja waga trzymala sie caly czasy na 99-100 kg
czynnie uprawialem sport siatkowke i plywanie ,ale na przerwie gipsowej  przytylo mi sie 5 kg
Zwracam sie  prosba do Panstwa poniewaz chce odzywiac sie dieta Pana Kwasniewskiego , a napewno chce ograniczyc weglowodany
Wegli
Tluszczow
Bialka
Celem jest zrzucenie 5,6 kg  oraz  z tego co wyczytalem w tym temacie  by nie chorowac na anginy Sad

pozdrawiam serdecznie

witaj nowohucianinie  Very Happy

czemu chcesz zrzucić tylko 5,6 kg? wiesz  że Twoja waga należna to  ok 75 kg? no góra 80. Very Happy

Powinieneś  zaznajomić się z literaturą, tzn. przeczytać książkę Pana J. Kwaśniewskiego pt. Dieta Optymalna lub jakąś inną pozycję autora,  dopiero wówczas poczujesz "bluesa"  Very Happy , wtedy łatwiej załapiesz o czym tutaj tak namiętnie dyskutujemy.  Very Happy

nowohucianin
Go

Email
« Odpowiedz #822 : 2009-03-30, 20:31:54 »

Witaj Droga Violu
nie za bardzo jest czas na to
przeczytalem jak to sie powinno odzywiac ,ale nie wiem nadal jaka dawka powinna byc dla mnie
co do mojej wagi
kiedys mialem diete made in nowohucianin i zrzucilem na 87 kg  wyobraz sobie ze bylem suchy jak kosciotrup
wazac kolo 100 wygladam podobno mniam Smile
niech mi prosze ktos napisze jakie dawki w g sa potrzebne dla mojej masy czy chodzi o 105 kg czy do prawidlowj wagi sie mam odzywiac czyli okolo 85 kg
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #823 : 2009-03-30, 20:48:51 »

Witaj Droga Violu
nie za bardzo jest czas na to
przeczytalem jak to sie powinno odzywiac ,ale nie wiem nadal jaka dawka powinna byc dla mnie
co do mojej wagi
kiedys mialem diete made in nowohucianin i zrzucilem na 87 kg  wyobraz sobie ze bylem suchy jak kosciotrup
wazac kolo 100 wygladam podobno mniam Smile
niech mi prosze ktos napisze jakie dawki w g sa potrzebne dla mojej masy czy chodzi o 105 kg czy do prawidlowj wagi sie mam odzywiac czyli okolo 85 kg

Najważniejsze są proprcje:
na poczatku czyli w okresie przebudowy proporcje powinny się kształtować BTW 1-(2,5-3,5)-0,5, węglowodany najlepiej zjadac 0,8g na kg wagi naleznej.
przeczytaj na początek ABC zywienia optymalnego.
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80

ok 70-80 g białka
ok180-250g tłuszczu
ok50-60 g węglowodanów , ja bym tak zaczęła.
nowohucianin
Go

Email
« Odpowiedz #824 : 2009-03-30, 20:56:41 »

Bardzo dziekuje Smile
czyli 0,8 licze  do prawidowych 85 kg  a nie obecnych 105 kg
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #825 : 2009-03-30, 20:59:31 »

Bardzo dziekuje Smile
czyli 0,8 licze  do prawidowych 85 kg  a nie obecnych 105 kg

Tak, do wagi należnej 85kg  Smile
nowohucianin
Go

Email
« Odpowiedz #826 : 2009-03-30, 21:01:25 »

jeszcze raz dziekuje
no i dodam ze bardziej mi zalezy na tym by mnie opuscily anginy niz spadla waga Smile
bo anginki miewam jesien wiosna regularnie ,ale teraz jeszcze wezme szczepinke poliwacylinum cos takiego i po ptokach Smile
jak cos bede potrzebowal to bede pytal jak pozwola panstwo Smile
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #827 : 2009-03-30, 21:12:46 »

jeszcze raz dziekuje
no i dodam ze bardziej mi zalezy na tym by mnie opuscily anginy niz spadla waga Smile
bo anginki miewam jesien wiosna regularnie ,ale teraz jeszcze wezme szczepinke poliwacylinum cos takiego i po ptokach Smile

Dobrze stosowana dieta wyklucza infekcje, jesli juz sie pojawi to tak na chwilkę i bezboleśnie, ja osobiscie nie mialam nawet kataru "obracając się" wśród zasmarkanych, kasłających koleżanek w pracy.
Pytać zawsze możesz, tutaj jest wiele życzliwych osób, które chętnie podzielą sie własnymi doświadczeniami z zakresu diety.  Wink
kriss
Go

Email
« Odpowiedz #828 : 2009-03-31, 16:44:49 »

jeszcze raz dziekuje

Dobrze stosowana dieta wyklucza infekcje, jesli juz sie pojawi to tak na chwilkę i bezboleśnie, ja osobiscie nie mialam nawet kataru "obracając się" wśród zasmarkanych, kasłających koleżanek w pracy.
Pytać zawsze możesz, tutaj jest wiele życzliwych osób, które chętnie podzielą sie własnymi doświadczeniami z zakresu diety.  Wink

Wiolu,dodam ze tutaj sa sami życzliwi ludzie Very Happy Prawda Question
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #829 : 2009-03-31, 16:46:53 »

jeszcze raz dziekuje

Wiolu,dodam ze tutaj sa sami życzliwi ludzie Very Happy Prawda Question

Prawda Cool
kriss
Go

Email
« Odpowiedz #830 : 2009-03-31, 16:48:16 »

Fajnie że się ze mną zgadzasz Razz
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #831 : 2009-03-31, 16:52:52 »

To do dzieła, proszę o konstruktywne porady dla nowochucianina wszystkich , którzy czuja sie na siłach. Smile
kriss
Go

Email
« Odpowiedz #832 : 2009-03-31, 17:02:15 »

Ja mogę tylko stwierdzić fakt ,oczywiscie na sobie ze czym  więcej tluszczu jem a wegli do 50 g. oczywiscie bialka tez nie zaduzo a z białkiem to tak na oko wiem że nie przesadzam no i efekty mam w postaci niedowagi Shocked.Nadal juz od czterech miesięcy nic nie przybralam.Takze jesli  Ty NOwohucianin chcesz schudnąc ,to nic innego jak uderzyć w tluszcz.Ja uwielbiam śmietankę 30%.wypijam dziennie 1/2 litra.Polecam.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #833 : 2009-03-31, 17:38:53 »

Wegli
Tluszczow
Bialka

pozdrawiam serdecznie

Przede wszystkim musisz wyjsc z takiego punktu wyjscia: jestes "zdrowy" wiec jestes na ZO a nie na DO.

Nastepne zalozenie to BTW, nie gramy, tylko BTW na poczatku: 1: ? : 0,5

Po trzecie : na sniadanie minimum 5 zoltek na sloninie ( 50 gr ) i jakies weglowodany, bardzo malo

Do kazdego posilku zjadasz malo weglowodanow po to , aby jako ostatni posilek zjesc same weglowodany bez B i bez T, ktore sprawia, ze bedziesz tracill wage.

Zoltka, podroby i inne jak najlepszej jakosci bialka plus najlepszej jakosci tluszcz wypedza Twoje anginki raz na jutro !!!! Very Happy

viola44
Go

Email
« Odpowiedz #834 : 2009-03-31, 17:45:53 »

zgadzam sie z adamempio, tłuszczy mniej,  do momentu osiagnięcia naleznej wagi a węgle na wieczór w większej ilosci spozyte same bez bialka i tluszczu.
nowohucianin
Go

Email
« Odpowiedz #835 : 2009-03-31, 17:49:05 »

Witam
dziekuje serdecznie za wiadomosci
widze ze u mnie to bedzie problem poniewaz w tygodniu od 8 do 16 pracuje no a jak mam pore obiadowa o 11,30 tak ciezko przeliczyc co ja zjadam i juz wiem ze nie dam rady dobrze przeliczac chyba ze pokarm bedzie sie odbywal przed praca , po 17 i kolo 21 wtedy jakas mam kontrole na to co zjadam
na razie sprobuje codziennie na sniadanie jesc jajka na sloninie , po 17 salami ktore ma duzo tluszczu i polowe bialka i jest jak przeliczyc a na kolacje same wegle
Nic dziekuje Wam jeszcze raz no i lekko zrezygnowany sprobuje jesc jak napisalem
pozdrowienia
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #836 : 2009-03-31, 18:34:51 »

Witam
dziekuje serdecznie za wiadomosci
widze ze u mnie to bedzie problem poniewaz w tygodniu od 8 do 16 pracuje no a jak mam pore obiadowa o 11,30 tak ciezko przeliczyc co ja zjadam i juz wiem ze nie dam rady dobrze przeliczac chyba ze pokarm bedzie sie odbywal przed praca , po 17 i kolo 21 wtedy jakas mam kontrole na to co zjadam
na razie sprobuje codziennie na sniadanie jesc jajka na sloninie , po 17 salami ktore ma duzo tluszczu i polowe bialka i jest jak przeliczyc a na kolacje same wegle
Nic dziekuje Wam jeszcze raz no i lekko zrezygnowany sprobuje jesc jak napisalem
pozdrowienia

W ogole nie ma problemu. Kazdy z nas pracuje i kazdy z nas daje sobie rade. Sportowcy zawsze osiagaja swoj cel.....mete!!!!!

Musisz zrozumiec jedna kwestie, wszystkie potrawy, ktore zjadasz musza byc zbilansowane. Czyli sniadanie wg BTW np: 1:2: 0,2
druge sniadanie tak 1:2: 0,2 , obiad 1:2:0,3 kolacja 0:0:04  to tylko przyklad. Jedzac wszystkie posilki zbilansowane nie popelnisz bledu. Nie musisz liczyc.
Zbilansowane i do syta - to recepta na zdrowie.

Poczatki sa trudne, ale Ty poddajesz sie "bez bicia", juz widzisz problemy z tym czy z tamtym.

Odpowiedz sobie na pytanie: chesz przejsc na ZO. Jezeli nie wiesz, to lepiej nie przechodz bo tylko sobie zaszkodzisz. Duze ilosci spozywanego tluszczu z niekontrolowana iloscia W to tylko przyspieszenie miazdzycy i innych powaznych chorob.

Mysle, ze powinienes zaczac od odpowiedzi na to pytanie.
nowohucianin
Go

Email
« Odpowiedz #837 : 2009-03-31, 19:10:24 »

Adamie
z weglowodanami to problemu nie bedzie bo je latwo kontrolowac ,czytalem i czytam koduje w glowie w czym sie znajduja wiec na pewno wiecej niz te 50 g dziennie nie spozyje
gorzej z tluszczami i tym bilansem BTW jak trzymac odpowiednie proporcje a to nie jest latwe
Jutro pod wieczor napisze co zjadlem i moze bedzie tak latwiej  powiesz czy bilans sie mniej wiecej zgadza Smile
dzieki
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72235

« Odpowiedz #838 : 2009-03-31, 19:30:17 »

Najłatwiej na początku jeść zbilansowane dania z "Książki Kucharskiej" J.Kwaśniewskiego, a jeśli jej nie posiadasz, to zbilansowane posiłki są w dziale "Kuchnia Optymalna".

Enka19
Go

Email
« Odpowiedz #839 : 2009-03-31, 22:11:26 »

O SOLLLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEE MIOOOOOOOO
Strony: 1 ... 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 20 zapytaniami.