Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Pieprzem pieprzyć? (Przeczytany 8220 razy)
|
sylwiazłodzi
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Ale żaden szanujący się kucharz nigdy nie używa pieprzu mielonego, a taki właśnie jest omawiany w przytoczonym przez Ciebie artykule ("W ramach testu zostały przebadane cztery popularne na rynku polskim marki pieprzu czarnego mielonego"). Kup sobie młynek i pieprz ziarnisty i używaj na zdrowie!
Marishka
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Sylwia -fajna stroniczka ,tylko z tym ,że mam niedostyt -gdyż wszystkie testy są w czasopismach na zamówienie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Do:Marishka Ale właśnie dlatego,że nie miałam o tym pojęcia,że pieprz mielony jest taki szkodliwy zamieściłam ten opis. W końcu przyprawy uznajemy za dobre do potraw.A musimy sobie uświadomić jak są robione i przetwarzane. Ten opis o pieprzu to przykład. Poza pieprzem używamy innych przypraw i ja nie miałam pojęcia,że to też przemysł, że faktycznie też są one chronione opakowaniem przed wilgocią itp innymi zjawiskami. A okazuje się,że przechowywanie przypraw,ziół ma wielkie znaczenie np. może się niezauważalnie dla naszych oczu rozwinąć w nich różne pleśnie, bakterie, które np. przy rozwiniętej grzybicy w organizmie człowieka mogą być szkodliwe.(to uwaga ze strony o candidzie od której kiedyś zaczynałam swoją drogę z dietami a o czym sobie przypomniałam właśnie czytając ten artykuł o pieprzu.) Pozdrawiam.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ja ogórka, na przykład, nie pieprzę.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|