chris
Go
|
z wiekszych zmian mamy nowa nawierzchnie na kingery hwy przy 31st. Zastanawiam się, Chris, na podstawie czego uznałeś, że właśnie ta informacja mogłaby mnie (nie wspominając juz o reszcie Forumowiczów) w jakimkolwiek stopniu zainteresować? M Poniewaz,jest rownie wazna jak informacja o wariacie biegajacym nago po mieszkaniu krzysztof
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Poniewaz,jest rownie wazna jak informacja o wariacie biegajacym nago po mieszkaniu Naprawdę? Tyle, że "wariat biegajacy nago po mieszkaniu" był logicznie umieszczony w kontekście rozmowy o odsłoniętych oknach w innych krajach niż Polska. A jak, według Twojej logiki, wpisuje się w tę rozmowę informacja o zmianie... nawierzchni? M
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A propos odsłoniętych okien; Marishka w paru krajach europejskich zdarzyło mi sie być i nigdzie tzw."odsłonięte okna" nie są preferowane,pomijając Holandię ,której ten zwyczaj zaszczepili hitlerowcy i tak im zostało. Śmiem wątpić ,że w Stanach jest to większościowa tendencja.
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
tzw."odsłonięte okna" nie są preferowane,pomijając Holandię ,której ten zwyczaj zaszczepili hitlerowcy i tak im zostało. heh, mialem nie komentowac, ale tu juz nie moge sie powstrzymac (podobnie jak w rzekomego przypadku braku zdolnych dzieci jadacych na weglowodanach). A wiec:
|
|
|
|
|
|
|
Tymon
Go
|
Też zdarza mi sie chodzić nago po mieszkaniu. I okien z reguły nie zasłaniam.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
tzw."odsłonięte okna" nie są preferowane,pomijając Holandię ,której ten zwyczaj zaszczepili hitlerowcy i tak im zostało. heh, mialem nie komentowac, ale tu juz nie moge sie powstrzymac (podobnie jak w rzekomego przypadku braku zdolnych dzieci jadacych na weglowodanach). A wiec: A gdzie ten komentarz odnośnie odsłoniętych okien?
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
komentarz znajduje sie ponizej: nie dotyczy on zaslaniania badz odslaniania okien, bo to zjawisko stosunkowo malo mnie interesuje, jedynie proby przedstawienia jako genezy tegoz zjawiska sytuacji z okresu II Wojny Swiatowej i rzekomej ingerencji Hitlerowcow (ktorych jak powszechnie wiadomo ow problem bardzo mocno angazowal).
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Zbynek, ale istnieje coś takiego jak błędna kwalifikacja. Opinia publiczna nie jest dobrze strawną potrawą Długo potrafi zalegać i u ludzi prawdofilnych najczęściej powoduje odruch wymiotny. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Tymon,Zbynek ma rację .Nigdy nie wiadomo ,kto pod Twym oknem może akurat przechodzić. A załóżmy ,ze może przechodzić homoseksualista z tendencją do przemocy seksualnej (a coraz więcej jest takich dewiacji) .I może Cię najnormalniej w świecie zgwałcić. Chyba byś się wtedy wyleczył na zawsze z odsłaniania okien. Śmiem przypuszczać ,że mógłbyś je potem nawet zamurować
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Zbynek, ale istnieje co¶ takiego jak błędna kwalifikacja.
Może być też taka interpretacja w której to widzowie doznają satysfakcji na podstawie cudzej hańby. Opinia publiczna nie jest dobrze strawną potrawą Długo potrafi zalegać i u ludzi prawdofilnych najczęściej powoduje odruch wymiotny I dlatego przejawy ekshibilicjonalizmu powodujące „zgorszenie” publiczne i są zamachem na „obyczajność” i ustalone reguły porządku publicznego, chodzi o ludzi którzy nie życzą sobie widoku wstydliwych części ciała ( jeżeli nie sprawia im to satysfakcji pochodzącej z cudzej hańby).
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Przedziwne Zbynku rzeczy stanowią zgorszenie obyczajów. Zwykle są to normalne, zdrowe i naturalne sytuacje, a tytułowanie ich gorszącymi odzwierciedla kompleksy autora takiej opinii. Tomek
ps: Poza tym, na jakiej podstawie mam w swoim własnym domu martwić się o tzw obyczajność, która raczej nie jest "kompatybilna" ze zdrowym rozsądkiem ? Jakimi ludźmi muszą być ci zgorszeni nagością ??
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
..poza tym, co każe ludziom zaglądać do cudzych okien ?
Warto też dokonać rozróznienia pomiędzy ekshibicjonizmem a niewymuszonym, naturalnym zachowaniem się we własnych czterech ścianach. Jest różnica, gdy czlowiek czycha na przechodnia, by się rozebrać (i czerpać z tego radochę) akurat w tym momencie, gdy będzie w pobliżu okien a naturalnym zachowaniem, od którego - za przeproszeniem - wara wścibskim i wszelakiego rodzaju kołtunerii.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
..poza tym, co każe ludziom zaglądać do cudzych okien ?
Tomek
W Stanach okna bez firanek są wszędzie, to coś normalnego i oczywistego. Zasłony zawsze odsłonięte, więc jak się wieczorem spaceruje po okolicy, to można poobserwować kto i co ogląda w TV. To jest takie pokazanie całemu światu, że nie ma się nic do ukrycia. Zasłonięte szczelnie okno to by dopiero
Marishka
Właśnie! Co każe ludziom zaglądać do cudzych okien?
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Przedziwne Zbynku rzeczy stanowi± zgorszenie obyczajów. Zwykle s± to normalne, zdrowe i naturalne sytuacje, a tytułowanie ich gorsz±cymi odzwierciedla kompleksy autora takiej opinii.
Tomku.. żeby sprawa była jasna, o ile coś stanowi o zagrożeniu obyczajów i norm społecznych to miałem na myśli tylko te zachowania które wypływają z patologii psychicznej ekshibicjonisty. Ujawniane upodobania, mogą mieć głębsze podłoża psychopatologiczne a nawet dewiacyjne ale nie mnie je oceniać bo nikogo tu nie badałem. Chodzi o takie czyny które mają ostre zabarwienia seksualne, które zazwyczaj są przejawem osobowości patologicznej, którą trzeba leczyć a nie karać.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
No to problem ma ...sąsiad .
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Do lekarki Pani Ewo domyślam się,że czasu mało. .Tyle alergii jeszcze do wyleczenia latem.itp. A przecież ma Pani jeszcze swój dom i rodzinę. Pozdrawiam. Teraz ja się leczę Pani dietą ale ja wiem co to stres więc sama ze sobą mam trudniej niż z Bartkiem. Od razu jak mam duży stres odzywa się żołądek-supełek- i jelita, zapach z buzi zły. To będzie trudniejsze.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Powoli pozbędziesz się i tych dolegliwości. Zawsze wierz w siebie. Zawsze ufaj sobie i ...obserwuj .
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Zawsze z zainteresowaniem czytam Twoje posty Ewo i Sylwi. Taki optymizm i mi się udziela, dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Czytam książkę Pani Doktor już trzeci raz. I tym razem też jest bardzo ciekawa. Bardzo dużo wiedzy jest tam zgromadzonej na temat odżywiania. Aż trudno uwierzyć ile wniosków można wysnuć z obserwacji.
|
|
|
|
|
|
|
|