forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 21:06:12

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Książka Ewy
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 42 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Książka Ewy  (Przeczytany 449184 razy)
toan
Go

Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #320 : 2007-11-09, 20:05:14 »

Zatem wytłumacz mnie i tym ,którzy czytają ten Twoj post

Odpowiedź już masz w PS przedostatniej odpowiedzi.
toan
Go

Email
« Odpowiedz #321 : 2007-11-09, 20:08:47 »

Gryzzli!
powtórzyła się sytuacja - przepraszam!
Moje jest:
Dla "Bruforda" to tyle czasu bym nie zmitrężył w tym temacie, co dla "elmo"!
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #322 : 2007-11-09, 20:18:01 »

PS
enzymy się uruchamiają pod wpływem stężenia substratu, a więc teoretycznie należy dołożyć (lub ująć) L-karnityny, aby zmusić pod wpływem jej stężenia (lub niedoboru) do transportu acylokarnityny do wnętrza mitochądriów. To tak jak u niektórych trwa produkcja ketonów, choć stężenie cukru we krwi jest prawidłowe. W takiej sytuacji dokłada się cukru, aż sytuacja się unormuje  Wink

Przeczytałam właśnie. Ok.Ale nie rozumiem tego,że takie zaburzenia mogą miec miejsce przy prawidłowo stosowanej DO (proporcjach) ,no chyba ,że pisząc tego swojego posta strzeliłeś gafę...
I jeszcze nie rozumiem tego,ze dlaczego akurat suplementacja,a nie naturalne źródło L-karnityny jakim jest MIĘSO (przecież ludzie na DO jedzą mięso) ,a jak nie jedzą,no to trzeba problem naprawiac poprzez jego dostarczanie ,a nie poprzez tabletki,prawda? Przecież lepiej są wchłaniane naturalne źródła wszelkich substancji,a nie sztuczne ...
No i na koniec: skąd wniosek ,ze Kodar akurat brakuje L-karnityny,skoro jej brak spotykany jest najcześciej u wegetarian,a Kodar nie dość ,ze wegetarianka nie jest,to jeszcze zjada mięso,jaja itp .
toan
Go

Email
« Odpowiedz #323 : 2007-11-09, 20:28:55 »

Ale czy Ty to musisz rozumieć? Po co Ci to rozumieć?. To jest indywidualna porada dla konkretnej osoby, a nie masowe zalecenie dla wszystkich. Daj sobie spokój, a ulży Ci zdecydowanie  Very Happy

PS
chodzi o podniesienie poziomu tylko L-karnityny, a nie całego zestawu związków z mięsa. To już ostatnia moja odpowiedź dla Ciebie w tym temacie!
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #324 : 2007-11-09, 20:32:11 »

Ale czy Ty to musisz rozumieć?

No.Nie chce być w ciemie bita  Sad

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #325 : 2007-11-09, 20:36:06 »

Elmo, ale jestes "Bruford"  Very Happy

O nie grizzly! Tu sie mylisz .Bruford w kółko pisał ,że DO nic nie leczy,a ja tak nie sądzę !!!  Evil or Very Mad Mr. Green Wink Rolling Eyes  Cool  Embarassed Mr. Green  Very Happy  (pozwoliłam sobie wkleić jak dawniej kilka ikonek ...
Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #326 : 2007-11-09, 20:38:34 »

Very Happy  Toan, niepotrzebnie próbujesz cos wytłumaczyć. Jak widzisz, na wszystkich wątkach czuwa "upierdliwa" (jak sama sie określiła) Elmo, a...  ludzi na forum coraz mniej.

Ja cie zrozumiałam, ale co z tego, skoro ja suplementów nie potrzebuję Very Happy
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #327 : 2007-11-09, 20:40:26 »

To już ostatnia moja odpowiedź dla Ciebie w tym temacie!

Dobrze,już dobrze,ale i tak nie pojmuję dlaczego osoba jedzaca dostateczną ilość mięsa ,stosująca prawidłową proporcję DO,może miec niedobór L-karnitymy .
To równie dobrze osoba stosująca prawidłowo DO ,może mieć niedobór Fe i innych skł. min. ,czy też witamin .
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #328 : 2007-11-09, 20:50:52 »

.....na wszystkich wątkach czuwa "upierdliwa" ....

Ja sobie nie wyobrazam tego forum bez Elmo Very Happy Cool
Ona jest  "pewnego rodzaju" fundamentem.  Wink Laughing Cool

Flawia
Go

Email
« Odpowiedz #329 : 2007-11-09, 21:10:04 »

gdzieś ostatnio przeczytałam, że Kwaśniewski układał swoją dietę 30 lat temu a teraz wszystko jest zatrute i ubogie w składniki. I dlatego trzeba suplementować lub kombinować urozmaicenia tej diety. Trawa, żeby była bogata w minerały, musi je mieć w glebie, jak tam nie ma to i ona nie ma. Krowa co tą trawę zje wtedy też nie ma, można suplementować krowę, ale może nikt im nic nie daje i wtedy mamy mięso gorszej jakości od krowy gorszej jakości...
ale sztuczne witaminy są prawoskrętne a naturalne lewoskrętne i tych sztucznych przyswajamy najwyżej 10%. Z tymi skrętami to może na odwrót...
toan
Go

Email
« Odpowiedz #330 : 2007-11-09, 21:16:04 »

A to doskonałe wytłumaczenie dla tych co u nich dieta "optymalna" nie działa!
Ale świetne! Nie działa, bo żywność już nie ta! No bomba, kto to wymyślił? Laughing
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #331 : 2007-11-09, 21:18:20 »

Grizzly ,uwierz mi chłopcze,że bardzo miło mi się zrobiło  Smile

Tak jak pisałam dziś w innym watku ,ze człowiek nie rozwija się ,wtedy kiedy naokoło mu wszyscy przytakują (wiedząc czy nie wiedząc o co mu chodzi-nie w tym rzecz ) ,człowiek rozwija się wtedy,gdy drugi zwróci mu na to uwagę.
Kiedy byłam mała,matematyki uczył mnie mój wujek . Ile z nim przeszłam "wojen" ,bo nie pisałam tego ,co mi kazał (czasem mnie podpuszczał),a "kłóciłam" sie z nim o swoje racje i w ten sposób uczyłam się swojego zdania.Czasem racji nie miałam,ale ta "kłótnia" powodowała,że myślałam i dochodziłam do tego co jest prawdą .
Gdybym jednak się uczyła matematyki w ten sposób,że spisywałabym do zeszytu przykłady już rozwiązane przez wujka,to czy nauczylabym się matematyki i myslenia? ...

PS.Osobiście śmiertelnie nudzą mnie osoby wciąż "cukrujące" mi ,nadskakujące itd.-nie znosze takich.
Dlatego grizzly też zaczełam Cię poniekąd doceniac,bo potrafisz przyznać publicznie rację osobie "malutkiej" ,jak i wytknąc jej błędy-takie zachowanie cenię sobie najbardziej,bo wtedy patrze na siebie z dystansu.

Jeszcze mi się coś przypomniało .
Rozmawiałam kiedyś z kolegą,który jest pedagogiem w szole .Rozmawialismy na temat nauczycieli.
Powiedział tak (dał taki przykład) .jakbys się czuła,gdybys przychodziła przez x lat w to samo miejsce i przez x lat  patrzyłyby na ciebie oczy pełne uznania (czy zasługujesz na to czy nie) ,osoby,które nie potrafią zwrócić ci uwagi i które dają ci do zrozumienia,że jesteś najmądrzejsza,ciągle ci przytakują"?
Odpowiedziałam,że po pewnym czasie ,ja tez bym zaczęła uwazac się za najmądrzejszą na świecie.To była prawidłowa odpowiedź dla niego,na jego pytanie.
Powiedział,że takie osoby,które wciąż tylko słuchają o tym ,że są mądre (czy zasługują na to czy nie) ,w koncu tak myślą o sobie,a to zamyka im drogę do dalszego rozwoju,bo przecież juz nie potrzebują wiedzy,bo są najmądrzejsi.
Krytyka,pytania,dociekanie pewnych spraw wpływa na nas twórczo,natomiast ciągłe nadskakiwanie ,ciągła sztuczna uprzejmość pobudza nas ,ale do gnuśnosci.
Wniosek: ciągła krytyka i ciągłe słodzenie nie są porządane,urozmaicenie -TAK.
Jesli Toan jest mądry,a sądzę ,że tak, to nie ma mi dzisiejszej dyskusji za złe -tak myslę przynajmniej ja  Smile
Dziękuje za uwagę tym ,którzy poświęcili chwilkę na przeczytanie moich wywodów  Smile
Pozdrawiam wszystkich bardzo ciepło  Smile
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #332 : 2007-11-09, 21:21:19 »

gdzieś ostatnio przeczytałam, że Kwaśniewski układał swoją dietę 30 lat temu a teraz wszystko jest zatrute i ubogie w składniki.

No ja podobne wytłumaczenie dostałam od tego wspomnianego dietetyka,który polecał suplementację.
Jednak tego nie wybrałam,a dlaczego? Proste,uważam ,ze naturalne składniki sa bardziej przeswajalne no i nie grozi mi nadmiar,który jest stokroć gorszy od niedoboru!
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #333 : 2007-11-09, 21:24:33 »

Generalnie Flawia "trafila" w 10-tke Very Happy Cool Co do "zatrutego jedzenia".

Jedzenie dla "planktonu" z "markietow" to WIELKIE G..NO" a konkretnie TRUCIZNA

Tylko tzw. "ekologiczne", ktore jest zdrowe,  jedza "ludzie posiadajacy aktywa"  Very Happy Cool

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #334 : 2007-11-09, 21:32:15 »

No racja.Tylko czy sztuczne wspomaganie organizmu przez stosowanie suplementów diety ,rozwiąże sprawę ?  Sad
Dobrze,ze ja nie kupuję owoców czy warzyw w markietach ,co prawda nie posiadam "aktywów" ,ale mam Teściową,która ma działkę  Smile
Mięsa nie kupowałam nigdy w markietach,ale te ze sklepów małych...czy ono jest lepsze ?
Trudno... jestem "planktonem" i nie stać mnie na własną hodowlę  Sad Mr. Green
Blackend
Go

Email
« Odpowiedz #335 : 2007-11-09, 21:38:06 »

Ja sobie nie wyobrazam tego forum bez Elmo Very Happy Cool
Ona jest  "pewnego rodzaju" fundamentem.  Wink Laughing Cool

a to bym podkreślił Smile niejeden admin dużo by dał za tak aktywną forumowiczkę
Elmo rozkręci kazde forum Wink
toan
Go

Email
« Odpowiedz #336 : 2007-11-09, 21:42:07 »

Dziękuje za uwagę tym ,którzy poświęcili chwilkę na przeczytanie moich wywodów  Smile
Pozdrawiam wszystkich bardzo ciepło  Smile

Najważniejsze, że "kodar" wie jak postąpić doświadczalnie!.
A niektórzy to cały dzisiejszy wieczór poświęcili na czytanie Twoich wywodów, choć w planach mieli zupełne coś innego. Confused Dziękuję wszystkim za dziś i do jutra.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #337 : 2007-11-09, 21:42:43 »

Dzięki chłopaki  Very Happy Jest mi bardzo,bardzo  miło !
Krótko : Lubię bardzo to Forum i bardzo lubię (wbrew pozorom ) wszystkich Forumowiczów, no i ...Admina  Razz  Very Happy
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #338 : 2007-11-09, 21:42:49 »

....co prawda nie posiadam "aktywów" ,ale mam Teściową,która ma działkę  Smile
Mięsa nie kupowałam nigdy w markietach,ale te ze sklepów małych...czy ono jest lepsze ?
 Trudno... jestem "planktonem" i nie stać mnie na własną hodowlę  Sad Mr. Green

Elmo to nie prawda, ze nie posiadasz aktywow!!!
Najwiekszym aktywem jest "ROZUM" a tego tobie na pewno nie brakuje.
Kochajaca rodzina Cool
Mlodosc Cool
...... mozna jeszcz duzo wpisac Very Happy Cool Cool

Co do innych aktywow to gdybys tylko zechciala to ........ Very Happy Cool

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #339 : 2007-11-09, 21:56:45 »

A niektórzy to cały dzisiejszy wieczór poświęcili na czytanie Twoich wywodów, choć w planach mieli zupełne coś innego. Confused Dziękuję wszystkim za dziś i do jutra.

Toan nie zwalaj na mnie winy. Nikogo nie zmuszałam do odpisywania na moje "bezwiedzowe wywody" .
Mogłeś zignorować je i też by było w porządku.Nieraz tak robisz....
Strony: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 42 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.04 sekund z 18 zapytaniami.