Autor
|
Wtek: Książka Ewy (Przeczytany 449153 razy)
|
Blackend
Go
|
Grizzly ubiegłeś mnie właśnie chciałem napisać. że nie chodzi Ci o kasę tak to przynajmniej odbieram. Co do hasła "plankton wyborczy" to bardzo trafne he, he
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Najwiekszym aktywem jest "ROZUM"
No i ile to się można nauczyć !:) .Jeszcze tyle człowiekowi brakuje ! Jeszcze nie to postrzeganie ....
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Nie wolno źle pisać o sobie, wystarczy, że robią to nasi wrogowie
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Nie wolno źle pisać o sobie, wystarczy, że robią to nasi wrogowie Piękne! nie znałam tego! W sumie to dlaczego mam źle o sobie pisać,podobnie jak robią to moi wrogowie? To tak jakbym sama dla siebie była wrogiem Ale odrobinka samokrytyki jeszcze nikomu nie zaszkodziła ,nie mniej jednak masz rację Blackend! Dzięki! A w sumie ,to spostrzegłam,że mało kto się przyznaje do popełnionych błedów,natomiast wine zwalać na kogoś jest o wiele,wiele łatwiej Dziwny ten świat,naprawdę dziwny ten świat....
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
gdzieś ostatnio przeczytałam, że Kwaśniewski układał swoją dietę 30 lat temu a teraz wszystko jest zatrute i ubogie w składniki.
No ja podobne wytłumaczenie dostałam od tego wspomnianego dietetyka,który polecał suplementację. Jednak tego nie wybrałam,a dlaczego? Proste,uważam ,ze naturalne składniki sa bardziej przeswajalne no i nie grozi mi nadmiar,który jest stokroć gorszy od niedoboru! no chyba ze wody lub tlenu hehe
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Tylko tzw. "ekologiczne", ktore jest zdrowe, jedza "ludzie posiadajacy aktywa" Aktywa powiadasz ?? wiesz coś o tym ????
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
nasuwa sie pytanie na jakie choroby chorowali ludzie w obozach pracy a na jakie nie czy moze ktos wie tak na powaznie
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
nasuwa sie pytanie na jakie choroby chorowali ludzie w obozach pracy a na jakie nie czy moze ktos wie tak na powaznie Na jakie choroby pytasz tak na powaznie? No chyba nie na takie,których przyczyną jest przejedzenie i brak ruchu ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Flawia
Go
|
polecam ksiażke Grzesiuka "5 lat kacetu". Wspaniale i z humorem napisana i tak sugestywnie że miałam ogromną ochotę podczas czytania zjeść michę obierek od kartofli... Niedokładnie pamiętam ich choroby, na pewno głupie skaleczenia kończyły się gangreną, mieli szkorbut a po wszystkim Grzesiuk miał chyba gruźlicę, ale zapraszam do lektury, szczerze polecam!
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
polecam ksiażke Grzesiuka "5 lat kacetu". Dzieki Flawia .Poczytam sobie z przyjemnością .Lubię takie książki i lubię ,kiedy ktoś się dzieli tym ,co przeczytał (między innymi) ! Jak czytałaś jeszcze jakieś ciekawe książki,do napisz tytuły.
|
|
|
|
|
|
|
Flawia
Go
|
dzięki. dodam tylko , pochwalę się (się?) że występujący w tej książce przyjaciel Grzesiuka Heniek B był po wojnie nauczycielem niemieckiego w mojej rodzinnej miejscowości, chyba uczył mojego tatę. Nawet się nie zawstydził gdy go zapytano czy to on jest tym Heńkiem, powiedział że tak, mimo że w obozie był, hm, kurtyzaną niemieckich oficerów... a jakie jeszcze książki polecam to najlepiej pisać gdy temat rozmowy się skojarzy... albo załóżmy nowy wątek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
pytam wyraznie na jakie sie choruje z braku pozywienia a na jakie nie , czy moze brak pozywienia leczy z jakichś chorób tak tylko z ciekawosci bo moze jest to klucz Na jakie choroby się choruje z braku pozywienia? Pewnie to beri-beri,krzywica,gruźlica,szkorbut-to głównie z powodu braku witamin. Czy brak pozywienia może leczyć? Sądzę,że tak samo jak przejadanie się,brak pozywienia lub znaczny jego niedostatek przyczyniają się do różnych dolegliwości . Także lutonn nie głodź się, nie obżeraj i bądź aktywny fizycznie, a na pewno żadna kromka chleba ciebie nie pokona ,no chyba ,ze wymyslą większą kromke chleba,z większą ilością mąki i drożdży i to zniszczy ludzkość
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
a... ludzi na forum coraz mniej. A tak, ale to z powodu czyszczenia z automatu. Ustawiłem go tak, że likwiduje konta, jeśli nie są używane przez 180 dni . Wolę mieć np: dwustu piszących Użytkowników, niż tysiące "martwych dusz" poprawiających statystyki.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Taka jest twoja interpretacja?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Skurcze łydek najczęściej brak cukru?, ale mechanizmu nie podejmuję się wyjaśnić!.
Są od tego samego co inne skurcze. Chorują naczynia i to co płynie w naczyniach skutkuje nieprawidłową impulsacją nerwową czy skurczem. Działa nadmiar B, niedobór W, niedobór T, konserwanty, glutaminiany, histaminouwalniacze, niedobory A,E,C, Magnezy, Chromu, cynku i Bóg wie jeszcze czego. Kiedyś uświadomiłam to sobe bo miałam skurcze łydek po ... czipsach ze sklepu z konserwantami. Na pewno ilość W była w ostatnie 3 dni przed skurczem łydek ok. Kiedyś zjadłam czipsy ze sklepu na noc i rano bolały mnie plecy jak po pobiciu. Bolały mięśnie. Do których dochodzą naczynia. W których jest krew. Dlatego jedna dieta leczy wszystkie choroby bo leczy wszystkie naczynia. Włosy i paznokcie to "odległe skutki" tego co w naczyniach. Kodar-- proponuje zastosowac np.´przez tydzien "proste jedzenie"/ proste/latwe do podliczenia i przez tydzien prowadzic notatki--liczyc, wazyc/. Np. sniadanie: Wloski/ czarny salceson 150-200g. obiado-kolacja: jajka + slonina/boczek + kartofle/frytki. Takie odzywianie powinno zlikwidowac Twoje dolegliwosci.
Też bym tak to widziała . Jeżeli proporcje są prawidłowe to dlaczego nie wolno zjeść jabłka?
Per analogiam. Cukier prosty może być lekiem i może być trucizną. Jest tyle chorób w których cukier prosty szkodzi, że wolałabym nie jadać go codziennie ...miesiacami. 3 dni cukru prostego - ok. Ale dłużej ... . Warto zastosować profilaktykę i robić przerwy od cukru prostego. Miesiąc na cukrze prostym? Nie zaleciłabym nigdy takiego postępowania w nowotworach, grzybicy (a kto ma ładny nieobłożony język? Obłożony czy czarny język to grzybica), robaczycach, lambliozach... W tych chorobach nie zaleciłabym nawet 1g cukru codziennie. Co kilka dni, co tydzień? Można podyskutować.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
pytam wyraznie na jakie sie choruje z braku pozywienia a na jakie nie , czy moze brak pozywienia leczy z jakichś chorób tak tylko z ciekawosci bo moze jest to klucz Na jakie choroby się choruje z braku pozywienia? Pewnie to beri-beri,krzywica,gruźlica,szkorbut-to głównie z powodu braku witamin. Czy brak pozywienia może leczyć? Sądzę,że tak samo jak przejadanie się,brak pozywienia lub znaczny jego niedostatek przyczyniają się do różnych dolegliwości . Także lutonn nie głodź się, nie obżeraj i bądź aktywny fizycznie, a na pewno żadna kromka chleba ciebie nie pokona ,no chyba ,ze wymyslą większą kromke chleba,z większą ilością mąki i drożdży i to zniszczy ludzkość elmo!! jak bede sie chcial cie zapytac to zapukam do twoich drzwi a tak to mi ty tu cicho siedz
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Lekarka: Kiedyś uświadomiłam to sobe bo miałam skurcze łydek po ... czipsach ze sklepu z konserwantami. Na pewno ilość W była w ostatnie 3 dni przed skurczem łydek ok. Kiedyś zjadłam czipsy ze sklepu na noc i rano bolały mnie plecy jak po pobiciu. Bolały mięśnie.
Czytam, ze tez nie jestes" swieta " i lubisz "grzeszyc", fajnie, bo nam KOBIETOM wolno /jest dozwolone !
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Ewa zaczęła z tym jabłkiem ... i Ewa musi naprawić krzywdę. Boże tyko jak .
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Ewo...........juz naprawiasz,naprawiasz
|