Autor
|
Wtek: Książka Ewy (Przeczytany 449469 razy)
|
lekarka
Go
|
Osoby optymalne, które mimo to zachorują - najlepszym produktem do szybkiej naprawy zdrowia jest ROSÓŁ. Może też być to woda. Opłukanie przewodu pokarmowego płynami + ja to nazywam: tzw. "rozcieńczanie trucizn" jest najlepszą metodą.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Opłukanie przewodu pokarmowego płynami ...
Super metoda! Ja ją wypróbowałam,gdy miałam problemy z żołądkiem.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
najmniej z optymalnych produktów lubie rosół . Ten sam rosół jak sie zgalareci -dopiero mi smakuje . Mało pije i być moze to jest przyczyna ,ze ja podobnie jak Jurek nie moge więcej schudnąc . Inna sprawa ,ze podliczając kalorie to do 1500=1600 dobijam -niestety.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Zastosuj Rudka pomidory z cebulą (w ilości "uroczystej", bez tłuszczu, jak je lubisz) na śniadanie, a słoninę na drugie śniadanie...
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Może buraczki może zjeść chory na cukrzycę gotowane, starte na tarce i z dodatkiem smalcu podsmażone a na koniec doprawione imbirem. Nadaje słodki smak. Za zgodą lekarki?
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Pomidorki -bardzo lubie i chyba ich jadam ostatnio troche za dużo Tłumacze sobie ,ze to sezon -bo póżniej one już nie są tak dobre . Po za tym ostatnio rotuje ziemniaki ,bo nie umiem poprzestać na jednym. Dziękuje pani Ewo -bo w zasadzie musze jeszcze nauczyć sie ,jadać uroczyście ato trudne dla takiego łakomczucha . Dzisiaj zrobiąłm dobry bigosik na nózkach wieprzowych ,będe miała na tydzień obiad dietetyczny
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Cukrzyk i osoba z nadwagą niech raczą się pomidorami w ilości ... dużej. Buraczki z chrzanem (np. 50/50) też są ok.
|
|
|
|
|
|
|
barja
Go
|
A co ma jeść osoba z rwą kulszową? Wczoraj mnie dopadła i cały dzień przeleżałam plackiem. Dzisiaj powlokłam się do przychodni i na zastrzyk. Teraz już mogę chwilę posiedzieć, ale chodzić nie. Kolano mam jak z waty.Przyczyn wolę nie dociekać, bo za dużo by się znalazło, chyba nie tylko generalne sprzątanie.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Zacząć dzień od pomidorów/soku pomidorowego, a potem standard - rosół, słonina a'la czipsy itd.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
i ... omijaj przez 3 dni grykę, ryż, kukurydzę. Zastosuj warzywa jako źródło weglowodanów. Gryka i zboża bezglutenowe (ryż i kukurydza) nie powinny być za często jadane na DO. Nie leczą wyściółek naczyniwych nigdzie, nie pozwalają kontrolować emocji (nie leczą wyściółek naczyniowych w mózgu), powodują niekorzystne wybory, a jadane za często - choroby.
|
|
|
|
|
|
|
minimax
Go
|
Co to za jaja z diety optymalnej? Jaka gryka? Jaki ryz? Jaka kukurydza? Toz to wszystko GMO!
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Niektórzy, którzy tu piszą lub nas czytają nie stosują nawet "odchudzającej" dawki T (1,5g/kg/dobę). Niektórzy optymalni piją codziennie piwo. Niektórzy optymalni wypijają codziennie 50-100ml wódki (bo im pomaga-tak mówią). Niektórzy dodają codziennie mąki do czegokolwiek. Są optymalni, którzy nie wypiją kawy bez śmietany bo ... im szkodzi. Jak człowiek zaczyna myśleć, to albo pije śmietanę dalej BEZ KAWY i sprawdza dalej czy stan zdrowia się poprawia. Jak z myśleniem jeszcze jest problem to pije DALEJ kawę i rotuje produkty mleczne, mimo, ŻE ZAUWAŻA, ŻE KAWA MU SZKODZI (=nie smakuje). Nie od razu Kraków zbudowano (przynajmniej na etapie obecnej budowy).
|
|
|
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
jeszcze tak nie dawno ,gdy jadłam mleczne to piłam też kawę ze śmietanką.Uważałam że wypicie samej kawy zakwasza mi żołądek.I tak było /często mi się odbijało/.Teraz gdy rotuję mleczne, piję kawę bez śmietanki i jest w porządku ,ale często po południu łapię się na tym że nie piłam kawy /bo pewnie wcale jej nie potrzebuję/ I zastanawiam się czyby jej wogóle nie pić.pozdrawiam Ewo ta ROTACJA DZIAŁA.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
,ale często po południu łapię się na tym że nie piłam kawy /bo pewnie wcale jej nie potrzebuję/ I zastanawiam się czyby jej wogóle nie pić.pozdrawiam Ewo ta ROTACJA DZIAŁA.
To po co sie zastanawiasz? NIE PIJ.
|
|
|
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
Kangur dziękuję każdy bodziec jest dobry.pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
Jeśli coś szkodzi, to się tego nie rotuje, tylko nie jada. Też tak uważam.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
jeszcze tak nie dawno ,gdy jadłam mleczne to piłam też kawę ze śmietanką.Uważałam że wypicie samej kawy zakwasza mi żołądek.I tak było /często mi się odbijało/.Teraz gdy rotuję mleczne, piję kawę bez śmietanki i jest w porządku ,ale często po południu łapię się na tym że nie piłam kawy /bo pewnie wcale jej nie potrzebuję/ I zastanawiam się czyby jej wogóle nie pić.pozdrawiam Ewo ta ROTACJA DZIAŁA.
pewnie,ze nie potrzebujesz,rowniez przez cale zycie nie pilam kawy,bo po kazdym wypiciu mialam niesamowite telepanie. Ale gdy zaczelam przygode z DO kawka ze smietana byla cudem,bo moglam ja pic tak jak wszyscy i nic mi nie bylo????? Ze smietanki zrezygnowalam i z kawki rowniez,bo nie chce tak jak wszyscy :lol:gdy wypije 2 x w tygodniu z maslem,to mam taki naped,ze moj osmiogodzinny dzien pracy konczy pom 19 godz,o 12 w nocy
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
l....gdy wypije 2 x w tygodniu z maslem,to mam taki naped,ze moj osmiogodzinny dzien pracy konczy pom 19 godz,o 12 w nocy Dobrze ja toto zrozumiałam? Do filiżanki kawy dodajesz masła? Czego to ludzie nie wymyslą.... Może lepiej do rosołu wsypać parę łyżeczek kawy?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
l....gdy wypije 2 x w tygodniu z maslem,to mam taki naped,ze moj osmiogodzinny dzien pracy konczy pom 19 godz,o 12 w nocy Dobrze ja toto zrozumiałam? Do filiżanki kawy dodajesz masła? Czego to ludzie nie wymyslą.... Może lepiej do rosołu wsypać parę łyżeczek kawy? Edyta,bo pice kawy,to straszny nalog albo potrzeba towarzyska. Bedac w pracy nie mam dostepu do smietanki.A wypic mi sie jednak chce,bo rozumiesz inni tez pija i to ok 15 starych ludzi. Mysle sobie gdy tym schorowanym staruszkom podawanie kawy 3 x w ciagu dnia nie szkodzi,no to czemu mialabym ja nie wypic?? Dlatego aby mi mniej szkodzila pije z 20g kostka maselka.Napodkalam smiech ze strony kolezanek i kolegow z pracy.Oni jednak znaja mnie z przeroznych diet i smieja sie z nutka poblazliwosci. Jedynie 25-cio letni kolega stwierdzil,ze sa plemiona,ktore tez uzywaja duzo tluszczu i wcale gorzej im sie nie wiedzie
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ja kawy nie pijam ,a kawy z maslem tzn. z pływającymi oczkami tłuszczu w filizance tymbardziej -kojarzy mi sie z barszczem Ale dlaczego nie pić takiej,jak się taką lubi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|