forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-01, 05:38:19

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
668977 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Magdalutek
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Książka Ewy
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 42 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Książka Ewy  (Przeczytany 446600 razy)
Edyta
Go

Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #580 : 2008-09-20, 11:30:31 »

Nie zle wykoncypowane. Tak sobie mysle po waszemu, czyli czy panierowany schab obtokniety maka to juz potrawa maczna? i czy makaron dwujajeczny to juz potrawa z jaj?. Bez jaj.

hehehe dobre! ale pono to szkodzi,ale na szczęście" wiedza rozszerzona" " lekarki" pozwoliła to wyleliminować  Laughing
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #581 : 2008-09-20, 11:35:20 »

Jakby tutaj napisać,żeby nie "zranić" nadwrażliwych .Napiszę tak ; Dieta Optymalna Jana kwasniewskiego nie dla (.....) i nie są jej potrzebne jakieś pseudorozszerzenia!  Cool
jurek46
Go

Email
« Odpowiedz #582 : 2008-09-20, 11:39:46 »

Ja tu obserwuję,że Ci co czytali książki Jana Kwasniewskiego,a potem "olsniło" ich pisanie lekarki,to wypisują jakieś niedorzeczności-taka prawda,a prawda broni się sama.

Edyta miałem podobne zdanie poddałem się opiece lekarki i nigdy nie wierzyłem ze może to mi w czym pomóc,ale jedna rzecz
już pokazała że pomimo że uwielbiam śmietanę w każdej postaci i używałem jej w swojej kuchni do wszystkiego a nawet piłem
samą i nigdy bym nie pomyślał ze może ona byc dla mnie problemem,a jednak po wprowadzeniu rotacji mlecznych okazało się że musiałem zmienic zdanie o sposobach lekarki ,która właściwie niczym nie ograniczała mojego menu co pozwoliło by mi odejść od zasad DO.A największa chwała jaka się jej należy to że nie ukrywa że jest lekarzem,podobnie jak Bea i potrafi znależc czas aby odpisywać i radzic na forum nawet dla Grizlowatego planktonu.
minimax
Go

Email
« Odpowiedz #583 : 2008-09-20, 11:42:44 »

A czyli makaron z osmiu jaj jako produkt maczny jest niejadalny, a bezjajeczny tak, bo bezjajeczny jako potrawa z jaj jest zalecany przez Kwasniewskiego!. No tak? A to po choinke ta jakas PORCJA  1:3,5:0,5 Shocked I co to za porcja? Moze 30g?
kristan
Go

Email
« Odpowiedz #584 : 2008-09-20, 11:52:15 »

"Przykazanie" I -sze:
Żywienie optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie,bez żadnego okresu przejsciowego - dr JK woli używać słowa ŻYWIENIE  niż DIETA /ja też/.
Dla początkujących ,którzy nie mogą obejść się bez chleba dr JK opracował kilkanaście rodzajów chleba/KK/- na mojej www jest  drugie tyle. W każdym przepisie są jednak śladowe dodatki z MĄKI - nie wierzycie-kupcie sobie KSIĄŻKĘ KUCHARSKĄ DRA JANA kWAŚNIEWSKIEGO - sklep obok.
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #585 : 2008-09-20, 11:54:54 »

Żywienie optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie,bez żadnego okresu przejsciowego - dr JK woli używać słowa ŻYWIENIE  niż DIETA /ja też/.

Co to znaczy "woli" "nie woli" .Każdy kto ma oczy widzi na stronie głównej Forum dział "Dieta Optymalna" i "Żywienie Optymalne" -Dieta dla chorych,Żywienie dla zdrowych.
I było tutaj już o tym pisane  Smile Takie są fakty i one bronia się same.  Smile
jurek46
Go

Email
« Odpowiedz #586 : 2008-09-20, 12:24:16 »

A czyli makaron z osmiu jaj jako produkt maczny jest niejadalny, a bezjajeczny tak, bo bezjajeczny jako potrawa z jaj jest zalecany przez Kwasniewskiego!. No tak? A to po choinke ta jakas PORCJA  1:3,5:0,5 Shocked I co to za porcja? Moze 30g?

przeczytaj jeszcze raz tak napisałem a jak Ty to rozumiesz to juz inna sprawa.
"A MAKARON DWUJAJECZNY ZAWSZE BĘDZIE GORSZY, OD MAKARONU 8 JAJECZNEGO"
Jezeli potrafisz zrobi makaron 12 jajeczny będzie jeszcze bardziej optymalny.
minimax
Go

Email
« Odpowiedz #587 : 2008-09-20, 13:37:03 »

"Przykazanie"

to zastanawiajace, ze Kwasniewski w zamysle przygotowal w popularnych ksiazkach 'przykazania', a nie 'norma', 'recept', 'formula', albo 'zasada', albo cos bardziej 'naukowszego'. Przeciez Czlowiek swiatly nie kieruje sie w zyciu 'przykazaniami', a wlasnie 'norma prawna'. Chyba chcial trafic 'pod strzechy', tak sobie kombinuje. Dzieki temu, choc nic nie wiem do 'diecie' od lipca moj BIM zjechal z 29,4 na 24,8 i o to mi szlo. Wiecej mi nie trzeba. Myslenie nie boli i nic nie kosztuje. A i wazyc nic nie waze, tylko z ksiazki kucharskiej robie proporcja

Jurek ja jestem juz zdrowa! i nic nie musze rozumiec. ROZUMIESZ?.
jurek46
Go

Email
« Odpowiedz #588 : 2008-09-20, 13:50:42 »

"Przykazanie"

to zastanawiajace, ze Kwasniewski w zamysle przygotowal w popularnych ksiazkach 'przykazania', a nie 'norma', 'recept', 'formula', albo 'zasada', albo cos bardziej 'naukowszego'. Przeciez Czlowiek swiatly nie kieruje sie w zyciu 'przykazaniami', a wlasnie 'norma prawna'. Chyba chcial trafic 'pod strzechy', tak sobie kombinuje. Dzieki temu, choc nic nie wiem do 'diecie' od lipca moj BIM zjechal z 29,4 na 24,8 i o to mi szlo. Wiecej mi nie trzeba. Myslenie nie boli i nic nie kosztuje. A i wazyc nic nie waze, tylko z ksiazki kucharskiej robie proporcja

Jurek ja jestem juz zdrowa! i nic nie musze rozumiec. ROZUMIESZ?.

Właśnie to widzę,a tej pychy i zadufania  to chyba od Grizlego nabyłeś albo jesteś tak inteligent ny
że nie potrafisz nic więcej do siebie przejąc,a sam piszesz "ze tak sobie kombinujesz"i to dla Ciebie jest
wystarczające.Dziwi mnie tylko co właściwie robisz na tym forum skoro nie potrafisz nic do siebie przyjąć,że własne może byc i inaczej,jak sam sobie wykombinowałeś.
minimax
Go

Email
« Odpowiedz #589 : 2008-09-20, 14:06:23 »

Jurek, masz pecha, ale to Twoj pech. Zdrowia i wszeliej pomyslnosci wszystkom 'optymalnym' i nie tylko zycze na zakonczenie. Obysmy w zdrowiu byli.  Very Happy
MORGANO
Go

Email
« Odpowiedz #590 : 2008-09-20, 18:13:21 »

Jurek. Najlepszy jest makaron bez mąki! Proste!
Wystarczy ugotować 5 jajek na twardo obrać białka dać biednym.
Żółtka polozyć na talerzu i zalać wywarem wspaniałego rosołu.
Taki sposób ewentualnego konsumowania polecam.
Kto jeszcze nie mial możliwości wypróbowania rosołu z makaronem bez mąki serdecznie zapraszam.
W terenie w lokalu jest to standart. Pytam czy mają dobry wywar rosołowy następnie proszę o jajka jak wyżej.
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #591 : 2008-09-20, 18:37:21 »

Jurek. Najlepszy jest makaron bez mąki! Proste!
Wystarczy ugotować 5 jajek na twardo obrać białka dać biednym.
Żółtka polozyć na talerzu i zalać wywarem wspaniałego rosołu.
Taki sposób ewentualnego konsumowania polecam.
Kto jeszcze nie mial możliwości wypróbowania rosołu z makaronem bez mąki serdecznie zapraszam.
W terenie w lokalu jest to standart. Pytam czy mają dobry wywar rosołowy następnie proszę o jajka jak wyżej.

ja uwielbiam taki rosol,ale zolzka  musze miec miekkie Smile
adam319
Go

Email
« Odpowiedz #592 : 2008-09-20, 18:39:11 »

W dalekich krajach, gdzie czasami kuchnia była dziwna, w wykwintnej restauracji gdzie chciano mnie ugościć przedziwnymi stworami morskimi, prosiłem o 5 jajek gotowanych 5 minut. Następnie zasłaniając się uczuleniem na białko zjadałem tylko żółtka, a z grzeczności dzióbnąłem nieco wytwornych przysmaków wychwalając ich ciekawy smak. Czasami nawet udało się zamówić masło (oczywiście podawali je z  pieczywem !nie na pieczywie!) i było całkiem zdrowo i w miarę kulturalnie.
Cool
kristan
Go

Email
« Odpowiedz #593 : 2008-09-21, 05:26:22 »

A jak ktoś już bez klusek, naprawdę nie może sie obejśc to prosze, sprawdzone   http://jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=97  z rosołem też są super.
kristan
Go

Email
« Odpowiedz #594 : 2008-09-21, 06:17:48 »

Lub 7-mio jajeczny , albo nawet 14-jajeczny/dla żarłoków/   http://jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=4   /zamiast smietany dodajemy teraz wodę/
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #595 : 2008-09-21, 10:31:13 »

Minimax, - moje "dyrdymały" dotyczą potraw glukogennych nie ketogennych.
Nie wiem czy pisałam... 19 lat temu diagnozowałam osobę z zapaleniem jelita grubego pod kątem alergenów...
Nieprawdopodobny ból j. grubego występował po łyżce soku pomarańczowego - NATYCHMIAST. Nie możliwym było, by ten sok pomarańczowy w taaakiej ilosci znalazł sie w j. grubym po 2-3 minutach...Kolonoskopowo NATYCHMIAST pojawiały się po soku pomarańczowym zaczerwienienia/nadżerki w j. grubym.
Czasem przełączenia w organizmie są mówiąc delikatnie nieprawdopodobne dlatego nie jadałabym cukru prostego codziennie lecz co jakiś czas...
A na codzień ... cukier prosty TYLKO w dawce b. małej (takiej jaka jest w porcji leku homeopatycznego; homeopatia to nie jest dziedzina na jakiej się znam).

lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #596 : 2008-09-21, 17:21:00 »

Bardzo korzystne jest pozbyć się uwikłania w cukier prosty - jedzony codziennie.
Można sie tego pozbyć - to na rozum. Niestety nie potrafiłam kiedyś przeżyć dnia bez 1 grama cukru prostego czy to w postaci połowy śliwki (sic!) czy to cukru w postaci połowy łyżeczki do herbaty.
Pomaga "Cinna" firmy Lehning 3 x 30 kropli między posilkami czy inne preparaty niszczące lamblie, owsiki, gronkowce, Candidozę. Wszystko jedno jaki, byleby likwidował ochotę na cukier prosty.
Ważne by obserwowac BRAK ochoty na cukry proste w ciągu pierwszych 3 dni jedzenia "leku".
Może pomogłaby większa ilość T ? Najprawdopodobniej. Pomogłoby  W - w takiej postaci jak kiedyś pisałam.
sylwiazłodzi
Go

Email
« Odpowiedz #597 : 2008-09-21, 23:13:43 »

A ja napiszę o tym,że katar przeszedł mi w krócej iż 7 dni będąc tylko na dobrych produktach po wcześniejszym jedzeniu słodyczy, chleba itp. i wywołaniu sobie tym wszystkim kataru. A swoją drogą to to spowodowało,że znów uświadomiła sobie kolejne moje słabości i  też pewność siebie jaka sie we mnie buduje i inne takie. Teraz będę się wygadywać w swoim wątku o sobie jako DDA aby gdzie indziej nie pisać długo. Zawsze mnie określała rodzina jako gadułę a ja potrafię się nie odzywać, nie gadać długo tylko bo było jako zwrócenie uwagi , jako brak miłości, itp. Z mężem mogę nie odzywać się i pomilczeć. A z mamą czy jak ojczym jeszcze żył zagadywałam czasami dużo. Zagadywałam milczenie w innych sprawach, smutek, samotność, brak koleżanek itp. Teraz to sobie uświadomiłam i wygadam się w wątku o mnie DDA.

Z tym katarem to dla niedowiarków, który się uparli,że oni nierozumieją jak może Lekarka pisać,że w 3 dni jakieś objawy mogą zniknąć albo chociaż się zmniejszyć. No mogą, widać to choćby po katarze. A "pracowałam " długo na ten katar. Od urlopu mnie ciągnęło do zbóż, słodkiego, bardzo mało mlecznych jako lody, i mało tłuszczu. Teraz to sobie odbijam. Jedząc tylko dobre produkty.

Lekarko , dzięki,dzięki. Katar nieleczony trwa 7 dni, katar leczony trwał u mnie 5 dni.

Smile Smile
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #598 : 2008-09-23, 08:19:33 »

też pewność siebie jaka sie we mnie buduje i inne takie.

Tak trzymaj  Smile.
Świadome życie ...
 Smile
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #599 : 2008-09-23, 08:21:10 »

Z ciasteczkami .
Strony: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 42 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.077 sekund z 18 zapytaniami.