forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-23, 10:07:17

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
660181 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  SZYNKA PIECZONA.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: SZYNKA PIECZONA.  (Przeczytany 2589 razy)
MORGANO
Go


Email
SZYNKA PIECZONA.
« : 2007-03-16, 00:09:22 »

SZYNKA  PIECZONA.

Składniki.
2000 g szynki surowej bez kości,
100g smalcu
10 goździków, skórka starta z połowy cytryny, sól
1 cytryna i natka pietruszki do przybrania.

Sposób przygotowania.
Szynkę posolić, uformować, obwiązać bawełnianym sznurkiem, ułożyć w brytfannie, naszpikować goździkami, dodać smalec i piec około 2 godzin w piekarniku na grzanym do temperatury 180 stopni C, do zrumienienia. Podlewać wodą a potem sosem powstałym, z pieczenia. Pod koniec pieczenia posypać mięso skórką cytrynową. Gotową szynkę pokroić w plastry i przybrać cytryną oraz natką pietruszki. Podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami lub na zimno z ostrymi sosami i fasolką szparagową

Ogółem 1600g B-T-W  253,6 – 443,2 -0,0  / 5010 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 15,9 – 27,7 – 0,0 /310 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 23,8 – 41,6 – 0,0  / 470 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 1,7 : 0,0
B+T/150g-65,3g

Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 17 zapytaniami.