administ
Go
|
A my sobie śmietankę ssiem...
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Go
|
a jak od czasu do czasu zjem rybkę na oleju bo tak na smalcu to mi nie pasuje to jest jakiś wpływ szkodliwy na organizm?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zamiast oleju lepiej jest się alkoholu napić Tak z biochemii wychodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dlatego sledzika najlepiej pod kielonka Stara madrosc ludowa
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Yogi
Go
|
no tylko że ja alkoholu nie pijam
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
no tylko że ja alkoholu nie pijam
To kawusia z olejem kokosowym Kofeinę i alkohol dodają do leków, żeby szybciej i mocniej klepnęły Pobaw się w domowego farmaceutę.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ciekawe.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ameryka Płn odkryta "na nowo"
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to świetnie...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ach te geny Total Fat Intake Modifies Plasma Fatty Acid Composition in Humans In summary, this study demonstrates that the plasma phospholipid, cholesteryl ester and free fatty acid compositions are responsive to total dietary fat content. Specifically, the consumption of a low fat diet promotes an increase in the level of total and highly unsaturated long-chain (n-3) fatty acids (>C20) and a decrease in the total (n-6) content of plasma phospholipid and cholesteryl ester fatty acids. The observed modifications in phospholipid and cholesteryl ester fatty acids in response to a low fat diet are similar to those observed when (n-3) fatty acids of plant or animal origin are fed. This may explain some of the beneficial effects of low fat diets. http://jn.nutrition.org/content/131/2/231.full
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oliwa nie idzie pewnie jak należy, to i nagle, cudownie uśmierca...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Najważniejsze, że jajka z masłem działają miażdżycorodnie i tego niech się trzymają.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niech bronią jak niepodległości!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Najważniejsze, że jajka z masłem działają miażdżycorodnie i tego niech się trzymają. Tak sobie myślę o tych jajach i maśle, że znałem bardzo sporo dziadków, w tym swojego, którzy przynajmniej przez kilkadziesiąt lat (za młodu może nie, bo bieda była) jedli jaja na maśle na śniadanie, słoninę, boczek czy tłustą kiełbasę na obiad i chleb chleb ze smalcem przy każdej okazji i nie chorowali na nic poważnego do śmierci, często ze starości... Nie wiem jak to tłumaczyć... Fuks?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Powietrze wtedy było bardziej czyste...
|