Autor
|
Wtek: O wolności słowa, krytyki i myśli w naszym kraju. (Przeczytany 114521 razy)
|
elmo
Go
|
Tomkiewicz,jak Ci tak to wszystko wisi,to po co te żale? Powiesz tak z przysłowiową ręką na sercu ,że nigdy nikogo na forum nie uraziłeś?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Jełop - to chłop, a jełopa - to baba! Po raz pierwszy o tym słyszę, ale cóż za niesamowite wytłumaczenie (a może raczej usprawiedliwienie?)! Chyba jednak nie będziesz zaprzeczać, że bardziej rozpowszechnione jest zupełnie inne znaczenie tego słowa: jełop (język polski) wymowa: znaczenia: rzeczownik, rodzaj męski (1.1) regionalizm białostocki głupiec (1.2) pogardliwie człowiek nierozgarnięty, ograniczony, niezdatny do niczego odmiana: przykłady: (1.1) (1.2) składnia: kolokacje: synonimy: gamoń, gapa, fajtłapa, niezdara antonimy: wyrazy pokrewne: związki frazeologiczne: etymologia: ukr. jołup = głupiec, z tat.uwagi: tłumaczenia: zobacz listę tłumaczeń w haśle → głupiec Źródło: http://pl.wiktionary.org/wiki/je%C5%82opCzłowiek głupi lub bezmyślny; idiota. A stupid, silly, or thoughtless person; an idiot www.univ.gda.pl/slang/hasla/j/jelop.html jełop (Europa) "człowiek głupi; człowiek mało rozumiejący" http://portalwiedzy.onet.pl/abc-polszczyzna.html?S=Jel&tr=pol-allKrzyżówkowe definicje hasła głupek: 1. [Edukacja] jełop, gamoń http://www.krzyzowki.info/glupekM WOW Coś w rodzaju wątku Jony o umniejszaniu,tylko że tam to własnie Ty umniejszałas mnie ,Daniela i innych. A niech to. Baczność ,Marishka poucza Toana ,spocznij. Marishka czyżby to była wskazówka dla Toana aby mnie banował? no no,masz dziewczyno tupet
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Elmo, a moje "dup-lizanie" odniosłem personalnie ?
ps: Urazić można wszystkim, dlatego też bycie sobą zawsze kogoś rani - zwłaszcza, że maluczcy wszystko, łącznie z wyrażeniami ogólnymi biorą do siebie. To się nazywa ksobność. Ja to nazywam głupotą. Odpowiem też na Twoje pytanie. Oczywiście, że wiele osób poczuło się zapewne urażona moimi wypowiedziami. Niestety nie mogę odpowiadać za czyjeś niskie mniemanie o sobie lub niskie pobudki.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Jełop - to chłop, a jełopa - to baba! Po raz pierwszy o tym słyszę, ale cóż za niesamowite wytłumaczenie (a może raczej usprawiedliwienie?)! Już tłumaczę: jełop - to męska forma tego co zacytowałaś, jełopa zaś - to damska forma od męskiego jełopa. Ani to wytłumaczenie, ani usprawiedliwienie. To tylko stwierdzenie faktu i zwrócenie uwagi, że tak się nie powinno do nikogo zwacać. Do chłopa - jełopie, a do baby - jełopo. Może dajcie sobie trochę na wstrzymanie, bo podkręcać się nie ma sensu.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
No to co Cię boli? Jak się przyznajesz ,że Ty tez kogoś mogłeś zranić swoim pisaniem.
Wiesz co zauważyłam? Jak ja sobie żartowałam z Ewą czy kimkolwiek Ciebie to wiecznie "bolało".Ciekawe czemu? Jak sobie żartowałam z Toanem też Cię "bolało" .
Nie mogę sobie żartować,bo Ty tego nie tolerujesz? Czy to aby nie przesada?
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Spada ciśnienie, a człowiek nie jest układem zamkniętym.
Tomek
ps: Elmo, daruj sobie nazywanie infantylnych przekomarzań żartami. Oczywiście masz prawo to robic, tyle, że ja mam prawo też reagować. Pisałem Ci już o Twoim desperackim chwytaniu się akceptacji ? Pewnie tak.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Czy można pożartować sobie czasem ? A poniżej jest przykład wyjątkowo śmiesznego żartu, chyba do wątku "HUMOR" trzeba by go przenieść: Ksiądz Cię gwałcił czy jak? Naprawdę świadczy ten żart o wyjątkowym poczuciu humoru i inteligencji jego Autorki. Pomimo całej swojej uszczypliwości i dosadności, Tomek nigdy nie stosował takich osobistych wycieczek i podobnych "żartów" w stosunku do innych Forumowiczów. Już tłumaczę: Toanie, już to wcześniej wytłumaczyłeś. Co nie zmienia faktu, że jednak powszechnie stosowane jest zupełnie inne znaczenie tego słowa, niż to zaproponowane (i bronione) przez Ciebie. Również słowniki to potwierdzają. M
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Tomkiewiczowie i czego oczekujecie? Ze mnie Toan zbanuje? Chyba tego,bo wciąż ujadacie,nie patrząc jak Wy pisaliście niegrzeczne posty do innych forumowiczów. Przyznam ,że nie stać by mnie było na to,jeślibym sama nie była "święta"
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
niż to zaproponowane (i bronione) przez Ciebie. Również słowniki to potwierdzają. Przepraszam, a czy mogę poprosić o wytłumaczenie, co ja zaproponowałem i bronię, sprzecznie ze słownikami, bo jakoś się sam pogubiłem w tym wszystkim
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Elmo, chyba nie sądzisz, że zniżyłbym się do uciekania się do próśb o bana dla kogokolwiek ? Możesz sobie pisać, co Ci się zywnie podoba. To nie moje forum, ale mam pełne prawo reagować na prymitywizm jak i nie reagować - jako zwykły forumowicz.
ps: Nienawidzę świętych, to tak a propo świętości.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Przepraszam, a czy mogę poprosić o wytłumaczenie, co ja zaproponowałem i bronię, sprzecznie ze słownikami, bo jakoś się sam pogubiłem w tym wszystkim Nie udawaj ,że nie wiesz o co chodzi
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Toan zbanuje? Nie lubię banować, nie lubię wtrącać się w dyskusje, nie lubię, gdy na Forum kwitnie wzajemne obrażanie, nie lubię... I co ja tu robię!!! Może są chętni do admistrowania, bo mnie to admimistrowanie nudzi zbytnio i odrywa od codziennych zajęć. A może puścić na żywioł - to bardzo dobra metoda .
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Nie udawaj ,że nie wiesz o co chodzi Naprawdę, kompletnie nie rozumiem, jak sobie interpretujecie, to co napisałem i bardzo proszę o wytłumaczeniw Waszego rozumienia!. Postaram się zrozumieć i może jeszcze raz wytłumaczyć.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A może puścić na żywioł - to bardzo dobra metoda . Cenię sobie Ciebie za poczucie humoru i spontaniczność
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
To nie jest poczucie humoru. Skąd to błędne przekonanie , że ja muszę prowadzić ten serwis?. Robię to tylko dla tych, co potrafią to docenić i uszanować mój poświęcony tu czas. A także po to, aby każdy kto chce, mógł znaleźć rzetelne informacje na temat Diety Optymalnej, a jakie wyciągnie wnioski - to jego sprawa!
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Elmo, dlaczego w poczet obraźliwych sformułowań zaliczyłaś "infantylność" ? Lolita była infantylna. Nie chcesz zostać Lolitą ? Nabokow byłby kontent.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Tomkiewicze - tydzień bana ma ochłonięcie - odpowiada?.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
jak Wy pisaliście niegrzeczne posty do innych forumowiczów.
Bardzobym prosiła o zacytowanie naszych postów w których nazywamy konkretnych Forumowiczów "jełopami" (ewentualnie "idiotami" lub "głupkami"). Tak samo proszę o zacytowanie naszych postów, w których padały nasze z Tomkiem "żarty" typu "ksiądz cię zgwałcił" w stosunku do konkretnych Forumowiczów. Szczególnie do Ciebie, Elmo, ponieważ czujesz się najbardziej "skrzywdzona" naszymi określeniami. Bardzo proszę więc o przedstawienie listy owych konkretnych określeń, które Ciebie obraziły. M
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Dajcie mo już spokuj.Poczytajcie sobie wszystkie Wasze posty,jak Wam się chce ,bo ja nie mam zbyt wiele czasu ,żeby tam grzebać.Dzieci trzeba położyć spać ,a jutro wstać o 6 .
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Elmo! - tydzień bana - na ochłonięcie - odpowiada?
|
|
|
|
|
|
|
|
|