forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-14, 07:43:19

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669427 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  O wolności słowa, krytyki i myśli w naszym kraju.
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 Do dou Drukuj
Autor Wtek: O wolności słowa, krytyki i myśli w naszym kraju.  (Przeczytany 114529 razy)
toan
Go

Email
Odp: O wolności słowa, krytyki i myśli w naszym kraju.
« Odpowiedz #160 : 2007-04-03, 21:20:55 »

Sugerujesz, że ...

...należy starać się innych nie obrażać nawet, gdy oni obrażają. To dobra rada, dzięki której nigdy nie wstydzi się za swoje słowa i przyjaciół ma się więcej... Wink
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #161 : 2007-04-03, 21:22:25 »

Na przyjaciołach mi niespecjalnie zależy.  Nie mam dla nich czasu (to nie złośliwość).
   Zaś swoich słów nie wstydzę się, zwłaszcza gdy wiem, czym jest tzw. "urażenie kogoś".

Tomek
toan
Go

Email
« Odpowiedz #162 : 2007-04-03, 21:27:00 »

... dałeś się sprowokować...

Nadinterpretacja z Waszej strony i dobrze jest zażartować na koniec z samego siebie, bo czy ktokolwiek pomyśli po takim poście, żem "satrapa forumowy"? - no chyba tylko jakiś... ten, tego, ten - chłop Very Happy
toan
Go

Email
« Odpowiedz #163 : 2007-04-03, 21:35:18 »

Na przyjaciołach mi niespecjalnie zależy.  Nie mam dla nich czasu (to nie złośliwość).
   Zaś swoich słów nie wstydzę się, zwłaszcza gdy wiem, czym jest tzw. "urażenie kogoś".

Jeśli jesteś z tym szczęśliwy - to świetnie.
Jednak ja wiem, że nie powinno się innych ranić szczególnie słowem pisanym, choć echo po nim nie odpowie... A trzeba być rozważnym w pisaniu, bo nigdy nie wiadomo, co kogo "zadowolić" może Sad.
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #164 : 2007-04-03, 21:55:28 »

Jestem z tym szczęśliwy. Nie da się pogodzić osobistych pasji , miłości do życia i do drugiego człowieka z życiem towarzyskim, na którym - jak powiedziałem - nie zależy mi.

Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, chyba ją właściwie odczytałem i uważam, że ta część rozmowy doskonale pasuje do tytułu wątku.
            Swoją drogą, dzięki za troskę.

Tomek
toan
Go

Email
« Odpowiedz #165 : 2007-04-03, 22:09:48 »

No a "forumowe życie towarzyskie" - korzystniej jest tu dla wszystkich rozmawiać po przyjacielsku! Cool
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #166 : 2007-04-03, 22:24:50 »

korzystniej jest tu dla wszystkich rozmawiać po przyjacielsku!

Toanie, proszę odpowiedz mi wprost, czy wyjątkowo "dowcipne" pytanie "Ksiądz Cię gwałcił czy jak?" jest według Ciebie częścią owego "rozmawiania po przyjacielsku"?

M
Therion
Go

Email
« Odpowiedz #167 : 2007-04-03, 22:40:54 »

No a "forumowe życie towarzyskie" - korzystniej jest tu dla wszystkich rozmawiać po przyjacielsku! Cool
Czasami by dało się rozmawiać po przyjacielsku najpierw trzeba dać komuś w twarz, bo inaczej się traci respekt i z przyjacielskiej rozmowy nici Smile .

Wracając do tematu:
Na lekcjach etyki i religii uczy się moralności chrześcijańskiej - utopijnej i gloryfikującej samoupokorzenie.
Czy oby na pewno?
Czy na pewno chrześcijańskiej?
I czy moralność chrześcijańska jest utopijna i gloryfikuje samoupokożenie?

Co takiego samoupakażającego jest w wolności od materializmu, od dążenia do posiadania, dążenia do władzy, od uzależnień, od potrzeby bezpieczeństwa?
Przecież to jest piękne:
Być wolnym, wierzyć w większy porządek, kochać wszystkich i nie być od nich zależnym i mieć przed sobą perspektywę życia wiecznego?
sabina
Go

Email
« Odpowiedz #168 : 2007-04-04, 07:54:38 »

Ale i z najgorszej i najlepszej lekcji, każdy kto w niej uczestniczy wyniesie coś innego, bo każdy inaczej pojmuje otoczenie. I z jednej i z drugiej lekcji wyjdą i zadowoleni, i niezadowoleni. I dlatego życie jest takie ciekawe!.  Shocked Very Happy
Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #169 : 2007-04-04, 08:25:52 »

Rozumiem , Toan , wnioskując z Twoich reakcji , że od dziś można już bezpośrednio obrazić każdego forumowicza nazywając go "jełopą" , "idiotką" itp. Nie istnieje już na tym forum subtelna i jak dotąd znakomicie wyczuwalna dla wszystkich kulturalnych forumowiczów granica między ostrą dysputą a osobistą obelgą? A może trzeba wygłosić jakiś pean na cześć DO i wtedy już będzie można "żartować" obrażając ludzi? Dziwię się  , jesteś zawsze taki przychylny wobec prostego grubiaństwa ?
toan
Go

Email
« Odpowiedz #170 : 2007-04-04, 08:48:05 »

Nie, nie pozwalam na wybryki, ale to tak jak w stosunkach damsko-męskich. Jeśli osoba z którą żyjesz, sama się nie upilnuje, to najlepsza "straż" nie uchroni Cię przed "rogami".
A, więc szkoda czasu na pilnowanie innych, jeśli sami się nie potrafią upilnować. Unikać i nie dać się sprowokować - to jedyna rozsądna metoda.
I jestem "wściekły"  Wink, bo zamiast się uczyć, przeczytać dziecku bajkę na Dobranoc - planowałem "Kalekę" autorstwa HA, porozmawiać z żoną o minionym dniu, musiałem klepać na klawiaturze, aby uspokoić "atmosferę" Forum. Oby skutecznie.
KTO MNIE I MOJEJ RODZINIE ZWRÓCI STRACONY WIECZÓR?
"Kalekę" zaś polecam wszystkim...
Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #171 : 2007-04-04, 09:06:01 »

Unikać

I tu się zgadzam w pełni Laughing
toan
Go

Email
« Odpowiedz #172 : 2007-04-04, 09:08:23 »

Przecież myśleć wolno, ale pisać niekoniecznie Cool
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #173 : 2007-04-04, 09:13:52 »

... bo zamiast się uczyć, przeczytać dziecku bajkę na Dobranoc ...

Mnie też ominęła ta przyjemność ...
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #174 : 2007-04-04, 09:42:07 »

ps: Sławek, ciągle zapominasz (nie tylko Ty jeden) o tym, że istnieje taki proces jak akcja-reakcja. Ostra polemika tez wchodzi w grę, pod warunkiem, że dysponuje się choćby namiastką argumentu. Starałem się przynajmniej wytłumaczyć swe stanowisko wobec problemu, a w zamian dostałem głównie przytyk osobisty.

Tomek
Tomku Wink jestem jakoś nauczony żeby nie wypowiadać się pejoratywnie o Kobietach Wink bądź Jentelmenem Wink
toan
Go

Email
« Odpowiedz #175 : 2007-04-04, 09:51:51 »

Kobiety są łagodne, dobre i mądre z natury, ale w pełni niektóre okazują te walory dopiero, gdy osiągną "homeostazę hormonalną" Wink.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #176 : 2007-04-04, 10:03:37 »

Kobiety są łagodne, dobre i mądre z natury, ale w pełni niektóre okazują te walory dopiero, gdy osiągną "homeostazę hormonalną" Wink.

A nie wiesz ,na jaki wiek , w latach to następuje  Question Wink
Bo zastanawiam się jak długo mam jeszcze czekać  Laughing
toan
Go

Email
« Odpowiedz #177 : 2007-04-04, 10:09:45 »

Elmo,
Ale Ty nie musisz czekać na ten wiek, tylko trochę złagodniej Very Happy
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #178 : 2007-04-04, 10:14:12 »

Toan!
Ja i tak złagodniałam odkąd mam swoją rodzinę  Very Happy.Jak byłam panienką miałam przeróżne pomysły w głowie,a teraz sobie siedzę cichutko w gniazdeczku własnym ze swoją dziatwą  i nikomu nie przeszkadzam i tym samym mnie nikt nie przeszkadza i życie jakoś leci spokojnie  Very Happy
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #179 : 2007-04-04, 10:18:26 »

a ja mysle,"ze trafila kosa na kamien"albo,"jak Kuba Bogu ,tak Bog Kubie"albo "kto jaka bronia wojuje od takiej sam ginie" Cool
Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.042 sekund z 17 zapytaniami.