Autor
|
Wtek: O wolności słowa, krytyki i myśli w naszym kraju. (Przeczytany 114584 razy)
|
Tomkiewicz
Go
|
Naprawdę, kompletnie nie rozumiem, jak sobie interpretujecie, to co napisałem Tu nie ma NIC do "interpretowania". Wyraźnie dwa razy wyjaśniłeś, że "jełop=chłop". Tyle. Pominąłeś najbardziej rozpowszechnione znaczenie tego słowa, o którym wspomina każdy słownik, i w którym to znaczeniu każdy Polak owego słowa używa. M
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Toan, sam sobie mam bana postawić ? Bez sensu.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Elmo! - tydzień bana - na ochłonięcie - odpowiada?
Szczerze? nie odpowiada ,bo lubię to Forum,lubię pisać poważnie i lubię pożartować-jak każdy normalny człowiek,z resztą sam dobrze wiesz.Wybór jest Twój...
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Mary, Na jakiej podstawie wywnioskowałaś, z mojej wypowiedzi, że jełop jest synonimem chłopa .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Toan ,jak sobie kiedyś żartowaliśmy w wątku Witamina C -to było w tym coś złego? Jak sobie żartowaliśmy ostatnio,to było coś nie tak? Szkoda mi wszystkiego,cóż taka jestem,nie zmienie się.Jestem spontaniczna,lubię się pośmiać i takie tam... ehhhh,sam dokonaj wyboru....szkoda słów.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Toan ,jak sobie kiedyś żartowaliśmy w wątku Witamina C -to było w tym coś złego? Jak sobie żartowaliśmy ostatnio,to było coś nie tak? To właśnie jest ów desperacki krzyk o akceptację. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Toan, oto odpowiedź na Twoje pytanie: Jełop - to chłop, a jełopa - to baba! oraz Jełop - to chłop, a jełopa - to baba! Po raz pierwszy o tym słyszę, ale cóż za niesamowite wytłumaczenie (a może raczej usprawiedliwienie?)! Już tłumaczę: jełop - to męska forma tego co zacytowałaś, jełopa zaś - to damska forma od męskiego jełopa.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Toan, sam sobie mam bana postawić ? Bez sensu. To nie jest bez sensu. To jest "hartowanie ducha" . Tylko, abyś przez pomyłkę nie wcisnął "usuń to konto" - ta czynność jest nieodwracalna. Najlepiej nic nie rób - tylko ochłoń!.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Jestem spontaniczna,lubię się pośmiać i takie tam... Szczególnie z takich spontanicznych "żartów", jak "ksiądz cię zgwałcił"? M
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Ekhmm..nie rozumiem , co ma wynikać z ochłonięcia. Mam być grzeczny ? Posłuszny ? Usłużny ? Zgadzać się z każdą niedorzecznością ? Dziwne. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Toan nie próbuj mnie banować .Wolę sobie pisać z innymi .Oki?
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Zgadzać się z każdą niedorzecznością ? Masz też przyznać wreszcie, że jednak "ksiądz Cię zgwałcił", albo przynajmniej uznać to za niezwykle śmieszny i inteligentny żart. Najlepiej, za najśmieszniejszy w Twoim życiu! Trza pracować nad poczuciem humoru! I spontanicznością, której nam, Kochanie, wciąż brakuje. I luzu. M
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
A już się poprawiam: zamiast "jełop - to chłop, a jełopa - to baba" winno być: jełop - to rodzaj męski, a jełopa - to rodzaj żeński. Chciałem tylko zwrócić uwagę dyskutantów, że forma męska wyrazu jełop ma odpowiednik formy żeńskiej w języku polskim. I nic więcej! Przesłaniem zaś mojej wypowiedzi było, że nie powinno się nikogo w ten sposób nazywać!
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Toanie, o tym, że "jełop - to rodzaj męski" wie każdy jełop.
M
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
No dobra, ksiądz mnie srodze zerżnął.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Ekhmm..nie rozumiem , co ma wynikać z ochłonięcia. Mam być grzeczny ? Posłuszny ? Usłużny ? Zgadzać się z każdą niedorzecznością ? Jaki chcesz być to Twoja sprawa!. Powinieneś się nie dać sprowokować "na zaczepki" i nie odpisywać agresywnie, wulgarnie i ... Grzecznym i miłym dla innych łatwiej się żyje.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Sugerujesz, że prowokator ma większe prawa od osoby sprowokowanej ? Tomek
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Toan nie próbuj mnie banować .Wolę sobie pisać z innymi .Oki? I tak "robi" się famę, jakie to Forum (i nie tylko) strasznie cenzurowane, a każdego "co nie po myśli" się banuje, a brzydkie posty wywala . No sam nie wiedziałem, że ze mnie taki satrapa forumowy...
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Powinieneś się nie dać sprowokować "na zaczepki" i nie odpisywać agresywnie, wulgarnie i ... Ręce opadają... Szczena również... Rozumiem, że z uśmiechem na twarzy powinniśmy akceptować niezwykle zabawne wycieczki osobiste typu "ksiądz cię zgwałcił" i "jesteś jełopem". Tym bardziej, że "jełop - to (TYLKO) rodzaj męski". Jeśli na tym ma polegac bycie osobą "mądrą", to wolę jednak pozostać jełopką. M
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
[I tak "robi" się famę, jakie to Forum (i nie tylko) strasznie cenzurowane, a każdego "co nie po myśli" się banuje, a brzydkie posty wywala . No sam nie wiedziałem, że ze mnie taki satrapa forumowy... No i właśnie Tomaszu dałeś się sprowokować. Jak widzisz, ciążko pozostać obojętnym na głupie i nieprzemyślane posty. Tu masz rację po całości, tak właśnie rodzą się obrzydliwe ploty - zawsze z głupoty - żeby do rymu było. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
|
|