Autor
|
Wtek: O wolności słowa, krytyki i myśli w naszym kraju. (Przeczytany 114869 razy)
|
Bruford
Go
|
Otóż muszę powiedzieć Brufordzie, Odpowiem Ci , boś tu nowy. Mnie się akurat nie chce grzebać w archiwum tego forum a i Tobie zapewne cierpliwości na to nie starczy.Ale był to trzeci przypadek kiedy oponent sugerował mi tu jakąś formę przestępstwa , na zasadzie podobnej do "jak pijak to złodziej bo każdy pijak to złodziej" .Możesz sobie sprawdzić jak wtedy odpowiadałem.Moim skromnym zdaniem po prostu obaj zasugerowaliśmy "po przestępstwie" i tyle.Nie nazwałem go w każdym razie "jełopem" czy "głupkiem" Nie ma co grzebać w prostej sprawie.Różne tu bywały tarcia ale nikt dotąd otwartym tekstem nie nazwał nikogo w sposób bezpośrednio obraźliwy.Rozróżnienie co jest ostrą wymianą poglądów a co jest obrazą pozostaje w zakresie osobistej kultury i tyle.I nie ściemni tego ani bzdurzenie " o uśmiechach do przechodniów" , "nie czuję nienawiści" i " czy nie lepiej żeby każdy był miły..." itp. Jak tak to trzeba było być miłym i nie nazywać człowieka na forum jełopem. Bo od tej słodko-uduchowionej hipokryzji to się mdło robi po prostu. I tyle na ten temat. Sprawa jest prosta , ludzi do rozmów każdy z nas może sobie dobrać a innych odrzucić.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Nie ma co grzebać w prostej sprawie.
Owszem! Ale ,żeby rozwiać wszelkie wapliwosc polecam szczególnie zerknąć np. do wątku "Dwie propozycje" w Wolnych tematach . Ciekawy wątek To tak w skrócie ... Można poszperać w "Polska sercem" Również w wątku Witamina C jak też w Zyczeniach Świątecznych i w Recepcie na pasożyty.Pełno tego To dla niewtajemniczonych. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Witam i o zdrowie pytam pozdro wszy
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
witaj lutonn Właśnie Cię wspominałam na Forum . czekam jeszcze na powrót Ewy,bo się gdzieś zapodziała
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
...bo pies z kotem też dobrze mogą żyć!
Tak jak fretka z kotem Ps. "Znałam" pewnego psa ,na którego, gdy on leżał wchodziły małe kotki i sobie spały To był duży pies Na dodatek przynosił sam te kotki w swoim pysku do ogródka,a że pysk miał wielki ,to te kotki prawie całe mieściły się w nim .I dosyć niebeziecznie to wyglądało, ale nie stało się im nic ,oprócz tego ,że były całe wilgotne .
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A Ciebie Marishko to najbardziej boli? Przecież religia nie jest obowiązkowa. A Świadkowie Jehowy jakoś uczą swoje dzieci ich własnych poglądów od maleńkiego i nie wydaje mi sie, aby cierpieli z tego powodu. A Ty gdybyś miała swoje dzieci uczyłabyś od narodzin własnych poglądów.Nie zauważasz tego? Każdy uczy kogoś własnych pogladów.Na tym polega ciągłość życia,przekazywanie sobie znajomości historii itp. PS.Niech Cię to tak bardzo nie boli ,bo to nieobowiązkowe
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
A Ciebie Marishko to najbardziej boli? Przecież religia nie jest obowiązkowa. nie ??? a myślisz że co zrobią z kilkoma maluchami ??? gdyby rodzice się nie zgodzili ?? otworzą dla nich w sąsiedniej sali nauczanie etyki ?? Świadkowie Jehowy jakoś uczą swoje dzieci ich własnych poglądów od maleńkiego i nie wydaje mi sie, aby cierpieli z tego powodu.
ale nie w przedszkolu
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Więc jesteście tchórzami skoro boicie sie własne dzieci posyłać na lekcje etyki.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
W infantylnym społeczeństwie, to państwo musi decydować, co jest dobre dla średniej intelektualnej swoich obywateli . Flaga Kanady też może być na cenzurowanym, bo liść klonu łatwo przecież pomylić z liściem konopii
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
W infantylnym społeczeństwie, to państwo musi decydować, co jest dobre dla średniej intelektualnej swoich obywateli . Podobnie rzecz sie ma w przypadku chorego organizmu, kiedy potrzebuje rad lekarza ,bo sam objektywnie nie może ocenić swego stanu zdrowia
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
W infantylnym społeczeństwie, to państwo musi decydować, co jest dobre dla średniej intelektualnej swoich obywateli . Flaga Kanady też może być na cenzurowanym, bo liść klonu łatwo przecież pomylić z liściem konopii O, jaki balsam na moje "przestraszone serce" cytuje: "dla średniej intelektualnej swoich obywateli" Wiec jednak ONI sa !!!!!!! Ciekawe jaki wedle Twojego szacunku procent stanowia Czy mozemy sie posluzyc "krzywa Gaussa? Osobiscie przypuszczam. ze chyba tak
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
... bo ważniejszych spraw do załatwienia w tym kraju nie pozostało: Marishka
Jest bardzo dużo i ważniejszych spraw ale Tobie i tak się nie spodoba.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W infantylnym społeczeństwie, to państwo musi decydować, co jest dobre dla średniej intelektualnej swoich obywateli . Flaga Kanady też może być na cenzurowanym, bo liść klonu łatwo przecież pomylić z liściem konopii A klon, szczególnie jawor to piękne jest drzewo. Jeżeli ktoś nie odróżnia dobra od zła, to i z pomocą liści konopi sobie nie poradzi.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W infantylnym społeczeństwie, to państwo musi decydować, co jest dobre dla średniej intelektualnej swoich obywateli . Flaga Kanady też może być na cenzurowanym, bo liść klonu łatwo przecież pomylić z liściem konopii A klon, szczególnie jawor to piękne jest drzewo. Jeżeli ktoś nie odróżnia dobra od zła, to i z pomocą liści konopi sobie nie poradzi. O konopiach sporo wiem, ale wytłumacz jeśli dasz radę koligacje klon-jawor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|