forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-19, 11:24:13

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
659829 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  ZUPA Z PORÓW Z ŻÓŁTKAMI.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: ZUPA Z PORÓW Z ŻÓŁTKAMI.  (Przeczytany 2638 razy)
MORGANO
Go


Email
ZUPA Z PORÓW Z ŻÓŁTKAMI.
« : 2007-03-20, 08:15:44 »

ZUPA  Z  PORÓW  Z  ŻÓŁTKAMI.

Składniki.
300 g włoszczyzny
250 g pory
100g  masła
40 g 2 żółtka
łyżka mąki do zasmażki , sól, pieprz

Sposób przygotowania.
Włoszczyznę umyć, zalać wywarem rosołowym. Pory oczyścić, przekrajać wzdłuż i dokładnie umyć, pokrajać na kawałki i udusić z masłem. Wywar rosołowy z włoszczyzną przecedzić i dodać do niego przetarte przez sito, pory /można też przetrzeć włoszczyznę/. Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę; podprawić nią zupę, dodać sól i pieprz, a po zestawieniu z ognia zaciągnąć żółtkami już bez gotowania. Podawać w bulionówkach z dodatkiem groszkiem ptysim

Ogółem 1690g B-T-W  25,9 – 113,7 – 38,9  / 1280 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  1,5 – 6,7 – 2,3  / 80 kalorii /
300 gram porcja 1 osobowa B-T-W  4,6 – 20,2 -6,9 / 230 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 4,4 : 1,5
B+T/300g – 24,8g

Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 17 zapytaniami.