Autor
|
Wtek: Eutanazja (Przeczytany 106650 razy)
|
elmo
Go
|
hehehe Chciałabym widzieć,co by na obecny czas się działo z młodzieżą,gdyby zniesiono zakaz aborcji Toż to byłby tłok na ginekologii,a ginekolodzy mięliby pełne ręce roboty
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Jest to odbieranie kobietom prawa do decydowania o ich ciele. Zwłaszcza kiedy się dyskutuje o konstytucyjnym wstępie do zakazu aborcji w każdym przypadku
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Proponuję przyjrzeć się np. sytuacji w Holandii - bogaty kraj, w którym starsi ludzie (z pewnych powodów) boją się iść do szpitala. No i tu się niestety zgodzę.Absolutnie piękny kraj i kapitalni ludzie ale tu wyraźnie przegięli.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Jest to odbieranie kobietom prawa do decydowania o ich ciele. Zwłaszcza kiedy się dyskutuje o konstytucyjnym wstępie do zakazu aborcji w każdym przypadku Rzecz oczywista pomijam w tym przypadku kobiety zgwałcone i kobiety,którym ciąża zagraża utratę zdrowia czy życia. W tym przypadku oczywizda ,że aborcja powinna mieć miejsce i o ile mi wiadomo, tak jest ...
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
o ile mi wiadomo, tak jest ... A jednak przypadek Alicji Tysiąc świadczy o czym innym. M
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
o ile mi wiadomo, tak jest ... A jednak przypadek Alicji Tysiąc świadczy o czym innym. To jedno.Uniemożliwienie kobietom legalnego ( w ramach ustawy) dostępu do aborcji farmakologicznej najlepiej świadczy o intencjach ustawodawcy- to drugie
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Każdy totalizm jest zły, nawet "chów klatkowy" na Diecie Optymalnej wbrew chowanym . Wybrani demokratycznie przez infantylą większość rządzący, muszą się dostosować do swoich wyborców i zawsze mają temat zastępczy na podorędziu, gdy spadają statystyki popularności... Aborcja na życzenie również jest, tylko więcej kosztuje , (nie każdego na nią stać np: p. Tysiąc) i nikt za "cichy" zabieg nie ściga, ani w kraju, ani tym bardziej za granicą, choć wymagane jest USG i np: badanie na "surowicę". A jeśli jutro będzie możliwość "naprawienia kręgosłupa" (nie można z góry przekreślić takiej możliwości), a kto jutro może chodzić, zażyczy sobie dziś eutanazji - nie będzie żałował pochopnej decyzji, bo jest zdesperowany xx - letnim kalectwem?.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
o ile mi wiadomo, tak jest ... A jednak przypadek Alicji Tysiąc świadczy o czym innym. M No cóż,w tym przypadku ,to lekarze źle ocenili sytuację ,a ustawa jest,która chroni narażone kobiety? Jest...
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
1Każdy totalizm jest zły, Wybrani demokratycznie przez infantylą większość rządzący, muszą się dostosować do swoich wyborców i zawsze mają temat zastępczy na podorędziu, gdy spadają statystyki popularności... 2Aborcja na życzenie również jest, tylko więcej kosztuje , (nie każdego na nią stać np: p. Tysiąc) i nikt za "cichy" zabieg nie ściga, ani w kraju, ani tym bardziej za granicą, 3, zażyczy sobie dziś eutanazji - nie będzie żałował pochopnej decyzji ad 1 Zgoda akurat ad 2 I to jest "main problem" ad3 zależy o jakiej formie eutanazji mówimy
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
ad 2 I to jest "main problem" Oczywiście, ale jak wejdzie w życie planowana "ustawa o lustracji majątkowej lekarzy", to niektórym ginekologom trudno będzie rozliczyć "pensyjkę" z ZOZ'u . A kto dziś zachodzi w niechcianą ciążę przy "tabletce poronnej", czy doustnych środkach - tylko pochopne nastolatki i biedne, niedoinformowane, wielodzietne kobiety - dla których "tania skrobanka" - to najlepsza antykoncepcja. Mamy głupie Państwo, które w imię doktryny z uczciwych ludzi - robi przestępców.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Głupim Państwem rządzą głupi ludzie jeszcze bardziej głupimi od siebie,na to wychodzi . Bo mądry nie da sobą rządzić, szczególnie głupiemu. Ale wymyśliłam
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
No, dobre Elmo! Ale wracając: w głupim Państwie - "prawnik" - będzie zaostrzeł prawo, choć udowodnione jest od dawna, że surowość nie ma żadnego wpływu na przestępczość, bo na to ma wpływ jedynie nieuchronność kary. Mawiają też że: "Prawo jest jak pajęczyna, bąk przeleci, muchę przytrzyma". Przykładów z życia? - można mnożyć... Oj głupie to nasze Państwo!!!
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Głupie Państwo! Dlatego trzeba mądrze przechytrzyć "głupiego wilka" ,aby móc zachować się cało w chorym Państwie.
Przypomniał mi się cytat: "Kto ma uszy,niechaj słucha" , a co z resztą? ...czy warto sobie "łamać głowę" ?
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Ciekawe, czy ktoś słucha dzisiejszą "debatę" w Sejmie na ten temat (aborcja)...
M
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
No ,właśnie oglądam na TVN 24 i widzę jak Giertych się "poci" ...
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Załapałam się jeszcze na koncówkę informacji i usłyszałam: "Czy prawo do eutanazji ,to nie prawo III Rzeszy? " Nigdy osobiście nie lubiłam polityki, polityków uchwalających głupie ustawy,które nic mądrego ani dobrego nie wnosiły i nie wnoszą. Którzy robią tylko sztuczne zamieszanie wokół siebie ,aby tylko odwrócić uwagę jeszcze głupszego od sienie narodu, na istotne sprawy. To jest to,o czym pisał Toan i ten cytat,który ja osobiście ,z pomocą własnego umysłu wymyśliłam .
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
ad 2 I to jest "main problem" Oczywiście, ale jak wejdzie w życie planowana "ustawa o lustracji majątkowej lekarzy", to niektórym ginekologom trudno będzie rozliczyć "pensyjkę" z ZOZ'u jak kto naiwny i pracuje dla publicznego ZOZ-u za "strącki" to musi rzeżbić w ogórku . Jego sprawa
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
A skuteczny, czy nieskuteczny samobójca - miał (ma) prawo do targania się na własne życie?. A jakie kary będą dla odratowanych samobójców po ewentualnym wprowadzeniu poprawek do Konstytucji?, skoro Państwo ma chronić życie od poczęcia do naturalnej śmierci, a desperat niewątpliwie próbą "morderstwa z premedytacją" naruszy Konstytucję! Kara śmierci dla niedoszłego mordercy siebie, wydawać się będzie idealną w takich przypadkach dla niektórych "prawników" Na poważnie: o takich sprawach Państwo nie ma prawa decydować, ale to jest jedynie moje zdanie. Mamy głupie Państwo, które w imię doktryny z uczciwych ludzi - robi przestępców.
Zwłaszcza kiedy się dyskutuje o konstytucyjnym wstępie do zakazu aborcji w każdym przypadku
Święte Słowa. Pozostałe też świete, ... za długi byłby post
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4121411.stm - każdy może sam osądzić we własnym sumieniu, czy to płód, czy już dziecko?. Kiedy "dusza" nawiedza płód tego nikt nie wie, ale kiedy płód staje się dzieckiem? - fizjologicznie - od chwili, gdy może samodzielnie przeżyć bez pępowiny, wliczając sztucznie podtrzymane przy życiu wcześniaki. Ale decyzja zawsze powinna leżeć - wyłącznie w sumieniu matki.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
http://www.msnbc.msn.com/id/17836536/ - jest jeszcze pewien częsty, bolesny problem po porodzie, (prócz szoku poporodowego) o którym się raczej milczy, ale tym przy decyzji o aborcji żadna dojrzała psychicznie kobieta się raczej nie kieruje?.
|
|
|
|
|
|
|
|
|