Autor
|
Wtek: Eutanazja (Przeczytany 106877 razy)
|
lutonn
Go
|
Żadnego problemu, już Ci piszę.
Za niedługo kurs SEP do 1 KW i kinooperatorski. Tak więc widać, że żaden ze mnie wykształciuch.
Tomek
To mozna zdobyc taki kurs?? i ile on trwa jesli mozna wiedziec i co on tak naprawde daje?? (tak z ciekawosci pytam) pozdro
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Można, ale bez praktyki niewiele daje, poza rzecz jasna dodatkową odpowiedzialnością za kopię filmową. Dobrze jest mieć to szczęście i popracować przedtem przy projektorze w towarzystwie operatora, nalepiej starej daty, bo młode pokolenie to w większości ludzie nieodpowiedzialni. Kursy czasem organizują kina z sieci kin studyjnych. Trwają około dwóch tygodni.
ps: A jaki to ma związek z eutanazją ? Niewielki, ale projektor może uśmiercić. Wystarczy w trakcie projekcji otworzyć latarnię i stuknąć w palnik, najlepiej o dużej mocy. Być może eksploduje malowniczo , szpikując delikwenta setkami odłamków, zabijając na miejscu. Przedtem światło lampy ksenonowej pozbawia wzroku rzecz jasna.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Metody aborcji.Jeśli ktoś nie jest uświadomiony jakich sposobów się używa : Na dalszych etapach stosuje się rozmaite połączenia metody podciśnieniowego opróżniania macicy z mechanicznym zniszczeniem zarodka/płodu i usunięciem jego resztek. W nieco bardziej zaawansowanej ciąży często stosowane jest rozczłonkowanie żywego płodu za pomocą szczypiec chirurgicznych. W ostatnim trymestrze używana jest zazwyczaj metoda wywołania przedwczesnego porodu lub niszczącego płód odpowiednika metody cesarskiego cięcia. Płód jest najczęściej uśmiercany wewnątrz macicy, przed rozpoczęciem właściwej operacji. W metodzie aborcji przez tzw. "poród częściowy", nogi i tułów żywego płodu wydobywane są na zewnątrz, podczas gdy głowa pozostaje w kanale rodnym. Płód jest zabijany poprzez wbicie z tyłu głowy w rdzeń kręgowy otworu szczypcami chirurgicznymi, po czym w celu ułatwienia jego wydobycia na zewnątrz (zmniejszenie obwodu czaszki), przez ten otwór za pomocą próżniociągu odsysany jest mózg. http://pl.wikipedia.org/wiki/Metody_aborcjiWidać jak to wygląda Więc należałoby się zastanowić jak przeciwdziałać niechcianym ciążom niż ........ Niestety ani dla ginekologa ani dla kobiety, nie jest to przyjemne zapewne
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Wikipedia zaiste , wielkim źródłem wiedzy wszelakiej jest .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Wikipedia zaiste , wielkim źródłem wiedzy wszelakiej jest . Myślisz ,że sobie wszystko z palca wyssali ? Uważasz ,że aborcja to przyjemność zarówno dla ginekologa jak i kobiety? Ja tak nie sądzę. No to jeszcze znalazłam cos takiego. http://www.hli.org.pl/pl/obr_zycia/aborcja/aborcja2.htmlPo tym wszystkim bym się milion razy zastanowiła zanim bym poszła z kimś.............
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Dla osób niewtajemniczonych 1.Link z wikipedii na temat aborcji jest pełen elementarnych przekłamań.Od razu widac ,że reprezentuje postawę "pro-life" niestety w tej gorszej postaci 2.Następny link to mniej więcej powtórzenie tych samych przekłamań.
|
|
|
|
|
|
|
Therion
Go
|
O jakich przekłamaniach piszesz? Jestem zdania ,że problem jest wielki i bardzo delikatny i nie rozwiązany u PODSTAW!!!! Bo: Czemu tak dużo nastolatek zachodzi w ciążę ?,(jak wspomniałeś Toan)-dyskoteki! Nie uświadomienie młodym dziewczętom konsekwencji.Nie wiem czy ja to wina? Przypomina mi to jednak reakcję łańcuchową. Ależ są doskonale świadome konsekwencji - to jest brak dyscypliny i tyle. Większość takich ciąż zachodzi zapewne pod wpływem alkoholu - od dawna wiadomo, że pod wpływem alkoholu człowiek mniej panuje nad sobą - tyle, że dla nich to nie jest powód by z niego rezygnować. Ponadto nawet jak są trzeźwe (mówię tu o parach) to brakuje im dyscypliny, by np. ograniczyć się do seksu oralnego, muszą jak zwierzęta, nawet jak nie są zabezpieczone. A aborcja i eutanazja są tylko i wyłącznie OBJAWAMI "choroby umysłowej " populacji ludzkiej,której nikt nie traktuje jako chorobę ,tylko jako coś normalnego i dlatego nikomu do głowy nie przyjdzie,aby problem rozwiązać u PODSTAW. -to jest moje zdanie na ten temat.
Możecie sobie mnie cytować i pisać ,że to bzdura-ja zdania swego nie zmienię.
Ano są. Tyle, że mam wrażenie, że jedynym realistycznym sposobem na niego byłoby zastosowanie eksterminacji eutanazji na dużą skalę ... Wikipedia zaiste , wielkim źródłem wiedzy wszelakiej jest . Myślisz ,że sobie wszystko z palca wyssali ? Uważasz ,że aborcja to przyjemność zarówno dla ginekologa jak i kobiety? Ja tak nie sądzę. No to jeszcze znalazłam cos takiego. http://www.hli.org.pl/pl/obr_zycia/aborcja/aborcja2.htmlPo tym wszystkim bym się milion razy zastanowiła zanim bym poszła z kimś............. Dlatego właśnie mam takie a nie inne poglądy na temat tego, jakie powinno być prawo do aborcji a jakie nie. Tak sobie myślę, że 6-7 tygodni wystarcza, by zorientować się że jest w ciąży a z drugiej strony widok jakiegoś dziwnego cosia nie oddziałowywuje tak na emocje jak widok małego ludzika.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Bruford ja gonekologiem nie jestem znalazłam liki więc je wkleiłam. Wiele sprzecznych rzeczy można się również dowiedzieć od samego lekarza ,nic nie szukając w necie.
I powtarzam już poraz setny ,że ani za ani przeciw nie jestem.Bo to przyczyna tych czynów tkwi gdzie indziej.Aborcja i eutanazja to tylko objaw "choroby".
Jeśli dla Ciebie Bruford aborcja jest czymś zupełnie naturalnym ,to Twoje zdanie.
|
|
|
|
|
|
|
Therion
Go
|
O jakich przekłamaniach piszesz? Jestem zdania ,że problem jest wielki i bardzo delikatny i nie rozwiązany u PODSTAW!!!! Bo: Czemu tak dużo nastolatek zachodzi w ciążę ?,(jak wspomniałeś Toan)-dyskoteki! Nie uświadomienie młodym dziewczętom konsekwencji.Nie wiem czy ja to wina? Przypomina mi to jednak reakcję łańcuchową. Ależ są doskonale świadome konsekwencji - to jest brak dyscypliny i tyle. Większość takich ciąż zachodzi zapewne pod wpływem alkoholu - od dawna wiadomo, że pod wpływem alkoholu człowiek mniej panuje nad sobą - tyle, że dla nich to nie jest powód by z niego rezygnować. Ponadto nawet jak są trzeźwe (mówię tu o tych parach czy też grupach...) to brakuje im dyscypliny, by np. ograniczyć się do seksu oralnego, muszą jak zwierzęta, nawet jak nie są zabezpieczone. A aborcja i eutanazja są tylko i wyłącznie OBJAWAMI "choroby umysłowej " populacji ludzkiej,której nikt nie traktuje jako chorobę ,tylko jako coś normalnego i dlatego nikomu do głowy nie przyjdzie,aby problem rozwiązać u PODSTAW. -to jest moje zdanie na ten temat.
Możecie sobie mnie cytować i pisać ,że to bzdura-ja zdania swego nie zmienię.
Ano są. Tyle, że mam wrażenie, że jedynym realistycznym sposobem na niego byłoby zastosowanie eksterminacji eutanazji na dużą skalę ... Wikipedia zaiste , wielkim źródłem wiedzy wszelakiej jest . Myślisz ,że sobie wszystko z palca wyssali ? Uważasz ,że aborcja to przyjemność zarówno dla ginekologa jak i kobiety? Ja tak nie sądzę. No to jeszcze znalazłam cos takiego. http://www.hli.org.pl/pl/obr_zycia/aborcja/aborcja2.htmlPo tym wszystkim bym się milion razy zastanowiła zanim bym poszła z kimś............. Dlatego właśnie mam takie a nie inne poglądy na temat tego, jakie powinno być prawo do aborcji a jakie nie. Tak sobie myślę, że 6-7 tygodni wystarcza, by zorientować się że jest w ciąży a z drugiej strony widok jakiegoś dziwnego cosia nie oddziałowywuje tak na emocje jak widok małego ludzika.
|
|
|
|
|
|
|
Therion
Go
|
Ał, zapomniałem, że tu nie ma opcji edytowania swoich postów ...
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
2.Następny link to mniej więcej powtórzenie tych samych przekłamań.
Własnie,o jakich przekłamaniach piszesz? Można aborcję przedstawić w jakiś inny malowniczy sposób?
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
O jakich przekłamaniach piszesz?.
Za dużo by chyba pisać.W obu tych żródłach pokazuje sie i wymienia metody kompletnie nie istniejące już w krajach europejskich jak również szafuje się przykladami terminacji ciąz powyżej 12 tyg. a dyskusja społeczna , medyczna i polityczna w ogóle nie dotyczy zabiegów pow.12 tygodnia. Autor z Wikipedii jest ewidentnie stronniczy bo do metod aborcji zalicza mnin. antykoncepcję hormonalną.To zwykły fałsz.Prześlizguje się natomiast bardzo powierzchownie tylko nad tym co jest faktem w chwili obecnej w Europie tj główną metodą farmakologiczną cynicznie zablokowaną w Polsce. Fotki ze strony pro-life były przedmiotem sporej dyskusji już jakis czas temu , oponenci prześledzili materiały źródłowe i okazało się ,że są to foty z poronień samoistnych. Wikipedia juz nie raz się skompromitowała jako żródło wiedzy
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Tak sobie myślę, że 6-7 tygodni wystarcza, by zorientować się że jest w ciąży
Wystarcza ,gdy oczekujesz dziecka ,gdy się tego spodziewasz . Ja np. dowiedzialam się ,że jestem w ciąży w 3 tyg. i bardzo się cieszyłam ,jakbym przynajmniej już czuła ruchy ,a jeszcze wieksza radość jest jak już faktycznie się je czuje. Dla nastolatek jednak ,które nie oczekują dziecka i się nie spodziewają ciąży ,zoriętowanie się w 6-7 tyg ciązy może być problemem.Bo w tym wieku normalne czasem jest opóźnianie się miesiączki.I takie opóźnianie ,nie musi u nich wywoływać żadnych podejrzeń. A i zdarza się ,że choć już doszło do zapłodnienia ,może być czasem jeszcze miesiączka. Ja tak miałam przy drugim dziecku ,toteż zoriętowałam się deko później
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Wikipedia juz nie raz się skompromitowała jako żródło wiedzy
To całkiem podobnie jak wielu lekarzy
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Wikipedia juz nie raz się skompromitowała jako żródło wiedzy
To całkiem podobnie jak wielu lekarzy i całe mnóstwo absolwentek liceów medycznych
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
elmo Hero Member Płeć: wiadomości: 1921 mój pierwszy olej ;P Odp: O wolności słowa, krytyki i myśli w naszym kraju. « Odpowiedz #222 : Kwiecień 05, 2007, 09:56:04 am » -------------------------------------------------------------------------------- Najbliższy mi przykład ,to moja osoba . rzuciłam matematykę z oto takiej przyczyny ,że widziałam niesprawiedliwość,przekupstwo,wiedziałam ,że osoby płacą za to ,żeby zdać.Widziałam to i brzydziłam się tym ,dlatego odeszłam I sobie poszłam do studium medycznego -iPozdrawiam wszystkich! A pies to drapał , liceum czy studium . Heh. Niech będzie zresztą " jak znaczna ilość niepracujących zawodowo gospodyń domowych"
|
|
|
|
|
|
|
Therion
Go
|
Za dużo by chyba pisać.W obu tych żródłach pokazuje sie i wymienia metody kompletnie nie istniejące już w krajach europejskich jak również szafuje się przykladami terminacji ciąz powyżej 12 tyg. a dyskusja społeczna , medyczna i polityczna w ogóle nie dotyczy zabiegów pow.12 tygodnia. Nie rozumiem jak można tak cynicznie kłamać . Przydałoby się, by pokazywać ludziom o czym naprawdę jest mowa, bo widzę, że są okłamywani. Że nie chodzi wcale o zabijanie małych ludzików a jeszcze w ogóle nie przypominających człowieka cosiów. Do tego potrzebna byłaby demonstracja graficzna obiektu aborcji, bo to bardziej przemawia do ludzi niż górnolotne hasła o wolności wyboru, itd. Trzeba pokazać, że ta wolność wyboru nie godzi w poczucie estetyki.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|