Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: WĄTRÓBKA PO BUKARESZTEŃSKU. (Przeczytany 6352 razy)
|
MORGANO
Go
|
WĄTRÓBKA PO BUKARESZTEŃSKU.
Składniki. 500 g wątróbki wieprzowa 100 g boczku 200 g cebuli 200 g śmietany 30% 100 g białego wina wytrawnego 150 g marchewki po 1/2 pęczka natki pietruszki i szczypiorku, sól, pieprz, listek laurowy, ząbek czosnku,
Sposób przygotowania. Filetowaną wątróbkę zalać śmietaną. Boczek pokroić w paski i dołożyć do wątróbki. Posypać solą i pieprzem posiekaną natką i szczypiorkiem. Garnek natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, włożyć resztkę boczku, pokrojone cebule, marchew i pietruszkę, listek laurowy i wątróbkę. Zalać winem, dusić pod przykryciem godzinę. Wyjąć wątróbkę, a do garnka dodać śmietanę i zagotować mieszając. Wątróbkę podawać polaną sosem.
Ogółem 1250g B-T-W 123,4 – 130,7 – 46,3 /1850 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 9,9 – 10,5 -3,7 / 150 kalorii / 250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 24,7 – 26,1 – 9,3 / 370 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,1 : 0,4 B+T/250g-50,8g
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Garnek natrzeć zmiażdżonym czosnkiem Chrzanić ten czosnek i cebulę wreszcie, to jedyna słuszna koncepcja- drodzy mi Państwo. ... Wątróbkę podawać polaną sosem. SOS!!! Porządnie natapirowany moher dźwignie 1600kCal, co się coraz częściej zdarza, a na wiosenne 30km za darmola to "gupi" organizm namówić się nie da. Na przykład taka zapłata 1:7,6:1 o gramaturze 280gie dla kapłonia, za aktywny udział w recyclingu powietrza, uważam, jest olrajt. W sosie jest ratunek dla tej potrawy, napiszę specjalnie dla renia, bowiem osobiście- kilometry prywatnych wiadomości temu- mnie o to prosiła. ... To jest zbyt łatwe, odczepić się na renia polecenia. ... Dla Morgano ratunku już nie ma, co jest naturalne i ... do uwierzenia, choć nie na słowo.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Widocznie sam czosnek wystarczył za smarowidło dla garnka.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|