tomilon
Gość
|
Witam. Od kilku lat stosuje diete, obecnie jestem po usunieciu nerki (gĂłz zlosliwy). Chcialbym zoptymalizowac swojÄ
diete tak aby dobra nerka pracowala w dobrych warunkach oraz aby zminimalizowac ryzyko przerzutĂłw i nie tworzyÄ warunkĂłw do powstawania nowych komĂłrek rakowych. Czy ktos moze mi pomĂłc ? Moze ktos mial podobny przypadek ? Czego unikaÄ w zywieniu ?
Dziekuje.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
Witaj. Wiesz zapewne ,Ĺźe na pierwszym miejscu ,nie wolno spoĹźywaÄ cukrĂłw prostych,zwĹaszcza przy nowotworach. Ale na pewno nie spoĹźywasz,bo jesteĹ juĹź na diecie od jakiegoĹ czasu. Ja radziĹabym jednak udaÄ siÄ do lekarza optymalnego-fachowca.. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Gość
|
Witam. Od kilku lat stosuje diete, obecnie jestem po usunieciu nerki (gĂłz zlosliwy).
Ile czasu od usuniÄcia/JakÄ
masz kreatyninÄ?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
a moze jeszcze podaj jakie potrawy do tej pory byly ulubionymi i co najczesciej jadales,jakie miales proporcje,napisz jak najwiecej,zeby naszej lekarkce ulatwic odpowiedz
|
|
|
|
|
|
|
tomilon
Gość
|
Operacja byla 21.02.2007. Wiec troche czasu juz minelo. Kreatynina jest na poziomie 1,51. Jesli chodzi o lekarza optymalnego zywienia to znalazlem namiary na KATOWICE – Centrum Ĺťywienia Optymalnego, ul. 1-go Maja 39. Mieszam kolo katowic wiec szukam czegos w poblizu. Moze ktos zna namiary na sprawdzonego lekarza w tej okolicy ?
pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Gość
|
Operacja byla 21.02.2007. Wiec troche czasu juz minelo. Kreatynina jest na poziomie 1,51.
Jeszcze tylko , jakbyĹ mĂłgĹ , wiek i masa ciaĹa.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
nasza furomowa lekarka pochodzi z Katowic
|
|
|
|
|
|
|
tomilon
Gość
|
Wiek 65 lat, masa ciala 85kg.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Gość
|
"Namiary" na mnie sÄ
w jednym z moich postĂłw. Zawsze moĹźesz weryfikowaÄ nas lekarzy na forum. Dbam by trĂłjglicerydy byĹy moĹźliwie niĹźsze (ochrona nowotworowa przy trĂłjglicerydach poniĹźej 60mg%), by dieta nie byĹa zbyt bogatobiaĹkowa (ostatnio prowadzÄ dietÄ dializowanego dziecka - zajada sie tĹustym boczkiem i frytkami; na kreatyninÄ czekam w Pn-bedzie to 10ty dzieĹ Nowej Diety- oczywiĹcie DO w mojej wersji) i by HDL byĹ wysoki (ochrona nowotwotowa). OczywiĹcie cukier poranny/insulina niskie sÄ
teĹź warunkiem koniecznym w profilaktyce nawrotĂłw.
|
|
|
|
|
|
|
|