Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: KOTLETY Z JAJ (Przeczytany 5272 razy)
|
baska
Gość
|
5 jaj na twardo 5 lyzek tartej bulki 2 jaja surowe smalec 1 spora cebula troche smietany, sol, pieprz
Cebule drobniutko posiekac, zeszklic na 2 lyzkach smalcu. Na grubej tartce zetrzec jajka na twardo, dodac zeszklona cebule, tarta bulke, surowe jajka i przyprawy. Jesli masa jest zbyt sucha - wlac troche smietany. Dobrze mase wyrobic, formowac kotleciki, obtoczyc w tartej bulce i usmazyc na mocno rozgrzanym tluszczu.
Ja nie uzywam zadnych zboz i wszystko wychodzi dobrze, kotlety nie rozpadaja sie.
O BTW mnie nie pytajcie, bo ja nie licze!
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
5 jaj na twardo 5 lyzek tartej bulki 2 jaja surowe smalec 1 spora cebula troche smietany, sol, pieprz
Cebule drobniutko posiekac, zeszklic na 2 lyzkach smalcu. Na grubej tartce zetrzec jajka na twardo, dodac zeszklona cebule, tarta bulke, surowe jajka i przyprawy. Jesli masa jest zbyt sucha - wlac troche smietany. Dobrze mase wyrobic, formowac kotleciki, obtoczyc w tartej bulce i usmazyc na mocno rozgrzanym tluszczu.
Ja nie uzywam zadnych zboz i wszystko wychodzi dobrze, kotlety nie rozpadaja sie.O BTW mnie nie pytajcie, bo ja nie licze!
Co to jest tarta bulka wg. Ciebie ?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
PozwĂłl Hano ,Ĺźe siÄ wtrÄ
cÄ ,chociaĹź nie wiem czy wypada Otóş tarta buĹka, to nic innego, jak buĹka starta na tarce lub starta przy pomocy urzÄ
dzenia elektrycznego do mielenia lub urzÄ
dzenia o napÄdzie rÄcznym Czy siÄ mylÄ?
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Teoretycznie sie zgadza --tylko BASKA pisze:"ja nie uzywam zadnych zboz...", a wiec ja pytam co wg. niej jest bulka tarta--czyz nie zboze? (pieczywo).
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
aha ,teraz paniaĹam MoĹźe Baska pisze o optymalnej buĹce tartej ,trzeba czekaÄ na odpowiedĹş od Niej.Innej rady nie ma...
|
|
|
|
|
|
|
baska
Gość
|
Oj Babki, Babki. Mialam na mysli, ze robie te kotlety bez tej bulki
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Gość
|
Oj Babki, Babki. Mialam na mysli, ze robie te kotlety bez tej bulki A cebula to nie zboze? Be careful
|
|
|
|
|
|
|
baska
Gość
|
A cebula to nie zboze? Uponstar, czy Ty chcesz zalamac moj swiatopoglad?
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|