MORGANO
Go
|
Zdrowych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy, suto zastawionych stołów, dużo wody w poniedziałek, bogatego zająca i jak najmilszych spotkań w gronie przyjaciół i rodziny życzy. Morgano
DROBIOWE RULONIKI Z BOCZKIEM.
Składniki. 500 g filety z piersi kurczaka /4/ 200 g boczek 8 plastrów 250 g zielonych oliwek 250 g wywar bulionowy 50g oleju 2-3 ząbki czosnku, pęczek natki pietruszki sól, pieprz.
Sposób przygotowania. Część oliwek zachować, resztę drobno pokroić. Natkę posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać dokładnie z natką i oliwkami. Filety przekroić wzdłuż na pół oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa posmarować nadzieniem. Zrolować, zawinąć w plaster boczku. Spiąć drewnianymi wykałaczkami. Olej rozgrzać w rondlu, włożyć ruloniki, smażyć po 2 minuty z każdej strony. Podlać gorącym bulionem, dodać odłożone oliwki. Dusić 30 minut.
Ogółem 1250g B-T-W 102,2 – 191,9 – 10,5 / 2180 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 8,2 – 15,4 – 0,8 /170 kalorii / 250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 20,4 – 38,4 – 2,1 /440 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,9 : 0,1 B+T/250g – 58,8g
|