fewa
Go
|
w posilkach nie powinno byc monotoni,nalezy,to jesc na co w danym dniu masz ochote, ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ja się kiedyś dziwiłam sobie. Jak długo można jeśc te jaja i galaretkę? Nadal mi smakują. Jak jest jakaś imprezka i zostanie jakaś sałatka, śledzik itp. to muszę to jeśc aby się nie zepsuło, a jak się skończy to się cieszę i sobie myślę nareszcie jajka mniam mniam, śmieszne co
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
W moim zywieniu tez panuje monotonia I o dziwo zawsze codziennie to samo (niemalże) mi smakuje Moje dzieci też codziennie w kółko na śniadanie i kolację zjadają omlety i też nie chcą zmieniać menu Jedynie mąż nie lubi monotonii w posiłkach i zawsze coś dla niego muszę wymyślić nowego ...
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
A jak wytłumaczyć straszną ochotę na białko w smaku ryby.Aż czułam ten smak na języku. Niestety jajka mi jakoś mi nie podchodzą. Już bardziej żółtka. Ale rzadko. Za mało tłuszczu,za dużo węglow. ? Czy inna przyczyna?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
dziewczyny,tak trzymajcie ,jesac to na co ma sie apetyt, Sylwio,co rozumiesz,za malo tluszczu,za duzo wegli?,chyba nie w skladzie jajka? jezeli w posilkach jesz duzo tluszczu i tak samo duzo wegli,to nabawisz sie miazdzycy
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
To mój taki duży skrót myślowy 3 miesiące opisów diety Bartka emailem do lekarki zadziałały .Bo z reguły ochota to brak czegoś w organizmie i tak się zastanawiałam czego.Albo niedobór faktycznie białka stąd ta ryba. A jak mi smakowała. Zjadłam i ochota przeszła na 5 dni.Dziś znowu kupiłam sobie i jutro zrobię rybę. .psychicznie mam dość mięsa i jajek więc może dlatego. Albo wkroczę na dietę Elmo jeszcze się okaże...
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Dieta bez tłuszczu? Hm. Jedząc ryby codziennie niekoniecznie trzeba być na diecie bez tłuszczu . Można jeść ryby i być na DO .
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Filet z dorsza smażony na smalcu gęsim.Pycha.
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
Ja się kiedus zastanawiałam, czy na diecie takiej jak elmo można się pozbyc cukrzycy? Niekturzy mają poprostu wstręt do tłuszczu. Mam znajomych tzw "ryżojadów" Tłuszcy się nie boją, ale bez ryżu nie wyobrażają sobie życia. Ciekawe czy diet japoa by im pomógł?
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Sylwia ,a gdzie Ty kupujesz gęsi tłuszcz? ja tego nigdzie w sklepach nie widze. Dzisiaj chyba jednak za dużo zjadłam tłuszczu bo cały dzień mnie głowa boli może to po śmietanie 36% kawa nie pomogła wreszcie połkłam calcypiryne rzadko uzywam -ale mnie wydaje sie najmniej szkodliwa i skuteczna.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
W Łodzi,pl.Barlickiego.Jest tam stoisko gdzie sprzedają gęsi,kaczki, kury, smalec gęsi,mama moja wypatrzyła to stoisko. Wczoraj ugotowałam na porcij z gęsi rosół. Wyszło taniej niż z całej gęsi a do tego dodałam smalec gęsi. I tyle. A jakie kolejki są do nich. Wiecie,że do ludzi chyba niestety bardzo powoli ale dociera,że z tym jedzeniem jest coś na rzeczy. Nawet w Biedronce można już kupić oliwę z olwiek, w mięsnym reklamują przynajmniej wędlinę bez konserwantów obok zwykłej wędliny,że robią oddzielną linię produkcyjną. Przyprawy jak zGrecji sól morska,pieprz czarny,czerwony itp. Albo ja żyłam w innym świecie i nie zwracałam uwagi albo przemysł ma nową lukę aby zarobić dla tych co chcą zdrowiej, bez konserwantów itp. Szkoda,że dopiero teraz jak zepsuli ludziom zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Do Łodzi z Dolnego ślaska -mam baaaaardzo daleko -u nas na targu coprawda nieraz widziałam gęsi w sprzedazy ale upierzone -spróbuje sie jeszcze gospodarzy popytać bo chyba w zyciu gęsiny nie jadłam -albo było to tak dawno ,ze nie pamiętam. Oczywiście ,ze do ludzi dochodzi -bo wędliny są przesolone a szynki i balerony bez smaku- jakby przez majtki cedzone . Patrzeć sie na to nie chce a co dopiero kupować. Ja zupy ostatnio gotuje na ogonach wołowych i lubie je sobie poobgryzać a jest tego sporo.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...cały dzień mnie głowa boli......... Witaj Rudka Mam do Ciebie pytanie. Czy uprawiasz jakas gimnastyke np. lub jakiekolwiek cwiczenia tzw "cardio" ? Ps. Przykro mi z powodu tej glowy. Pozdrawiam Ciebie i przesylam
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
przyznam sie bez bicia ,ze mało cwicze -jak jestem u mamy to cały dzien w ruchu bo ogród i opieka -a tu u siebie -troche i to takie rutynowe na kręgosłup patrze aby jak najszybciej minęło 15 min . za duzo czytam -bo dzisiaj -juz musiałam sięgac większe okulary do czytania przy kompie .Przemęczyłam wzrok czytaniem gazecior w słońcu. Co to jest" Cardio"
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Filet z dorsza smażony na smalcu gęsim.Pycha. filizanka kawy z lyzeczka smalcu gesiego,tez pycha Sylwia, filet z ryby smazony ´w glebokim tluszczu,(pol patelni smalcu wieprzowego),to dopiero rarytas
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Kodar -kawa ze smalcem?? czy to możliwe -- ze śmietanką to rozumiem.
|
|
|
|
|
|
|
Tymon
Go
|
Ostatnio rzuciłem kawę i herbatę. Zdecydowanie lepiej się czuję.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
R.niektorzy pija kawe z z lojem ,super leczy bole glowy np.kawa z cytryna i smalcem T.herbate pilam czarna jak smola i to bez cukru,po kawie mialam trzesionke na calym ciele,teraz popijalam ze smietanka,ale przez rotowaniemlecznych i tego nalogu sie pozbylam ,wcale nie ciagnie
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Ja się kiedus zastanawiałam, czy na diecie takiej jak elmo można się pozbyc cukrzycy? Niekturzy mają poprostu wstręt do tłuszczu. Mam znajomych tzw "ryżojadów" Tłuszcy się nie boją, ale bez ryżu nie wyobrażają sobie życia. Ciekawe czy diet japoa by im pomógł? Musieli by ćwiczyć godzinę dziennie i zmniejszyć porcje ...ryżu. .kawa z cytryna i smalcem Cytryna może powodować "ucieczkę żelaza" (anemię z tyt. stanu zapalnego) i WIELE INNYCH ciekawych rzeczy, nikoniecznie przyjemnych.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ja się kiedus zastanawiałam, czy na diecie takiej jak elmo można się pozbyc cukrzycy? Niekturzy mają poprostu wstręt do tłuszczu. Mam znajomych tzw "ryżojadów" Tłuszcy się nie boją, ale bez ryżu nie wyobrażają sobie życia. Ciekawe czy diet japoa by im pomógł? Musieli by ćwiczyć godzinę dziennie i zmniejszyć porcje ...ryżu. Pytam z ciekawości ;co musieliby ci ludzie ćwiczyć godzinę dziennie ? I czemu musieliby zmniejszyć porcje ryżu ,gdyby byli na japońskiej?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Ja się kiedus zastanawiałam, czy na diecie takiej jak elmo można się pozbyc cukrzycy? Niekturzy mają poprostu wstręt do tłuszczu. Mam znajomych tzw "ryżojadów" Tłuszcy się nie boją, ale bez ryżu nie wyobrażają sobie życia. Ciekawe czy diet japoa by im pomógł? Musieli by ćwiczyć godzinę dziennie i zmniejszyć porcje ...ryżu. Pytam z ciekawości ;co musieliby ci ludzie ćwiczyć godzinę dziennie ? I czemu musieliby zmniejszyć porcje ryżu ,gdyby byli na japońskiej? Witaj elmo. Przesylam Tobie promienny usmiech Ciekawi mnie, czy uprawiasz jakies cwiczenia (dla zdrowia), nie mam na mysli codziennej pracy w domu i po za? PS. Domyslam sie co miala lekarka na mysli piszac "Musieli by ćwiczyć godzinę dziennie i zmniejszyć porcje ...ryżu."
|
|
|
|
|
|
|
|