forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 02:14:20

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Gofry
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 [2] 3 4 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Gofry  (Przeczytany 57461 razy)
elmo
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #20 : 2007-04-18, 20:09:01 »

Sławek ,nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego co narobiłeś  Shocked  Question Idea

Ja od samego rana robie...... gofry  Confused  Mr. Green
Zapisane
slawek
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #21 : 2007-04-18, 21:21:23 »

Mnie też się zdarza Wink
Zapisane
fewa
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #22 : 2007-05-11, 19:23:18 »

Mam kiepską gofrownicę strasznie długo się w niej piecze. Wpadłam więc na pomysł, dam to na patelnię teflonową i na piec. Wyszły znakomite placki/gofry/,różnią się tylko kształtem. Szybko można się tym najeśc wystarczy jeden. Świetnu przepis. Very Happy Very Happy
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #23 : 2007-06-14, 19:33:24 »

Kto robił Sławka gofry?
Chyba coś nie bardzo ten przepis, bo wcale się nie udają.
Zapisane
elmo
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #24 : 2007-06-14, 19:45:53 »

Kto robił Sławka gofry?
Chyba coś nie bardzo ten przepis, bo wcale się nie udają.
Ja robiłam ,udają się.Ja tylko nalałam za dużo do gofrownicy ciasta i wylało mi się sporo,bo rosło  Cool
Zapisane
slawek
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #25 : 2007-06-15, 09:05:39 »

Kto robił Sławka gofry?
Chyba coś nie bardzo ten przepis, bo wcale się nie udają.
No wiesz Wink jak mogą się nie udać Sad  w trakcie ostatnich eksperymentów na "gofrach" zauważyliśmy że lepsze są z 36% śmietanki i można dodać więcej proszku do pieczenia, ciasto najlepiej jak postoi w lodówce i jest zimne, nie powinno się też zbytnio ubijać mikserem masy bo powoduje to rozwarstwienie składników Sad no i z mąki krupczatki wychodzą jakby lepsze  Cool
Zapisane
slawek
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #26 : 2007-06-15, 09:07:10 »

no a takie mi wychodzą Wink
Zapisane
slawek
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #27 : 2007-06-15, 09:08:59 »

.

[załącznik usunięty przez administratora]
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #28 : 2007-06-15, 09:41:07 »

No wiesz Wink jak mogą się nie udać Sad  w trakcie ostatnich eksperymentów na "gofrach" zauważyliśmy że lepsze są z 36% śmietanki i można dodać więcej proszku do pieczenia, ciasto najlepiej jak postoi w lodówce i jest zimne, nie powinno się też zbytnio ubijać mikserem masy bo powoduje to rozwarstwienie składników Sad no i z mąki krupczatki wychodzą jakby lepsze  Cool

Sa zbyt kruche. Za bardzo się kruszą. Nie sposób dać dziecku w rękę z bitą śmietaną i jagodami. Myślę, że w tym przepisie brakuje białka jaja kurzego (materiał wiążący) i nie dawałabym do ciasta śmietany tylko jako bitą na wierzch. Dzieci to leoiej lubią.
Żółtka, dużo tłuszczu tak robi się ciasto kruche, które na gofry niezbyt się nadaje.
Spróbuję jeszcze przepis kodar. Napiszę jak wyszło.
Zapisane
slawek
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #29 : 2007-06-15, 09:55:14 »


Sa zbyt kruche. Za bardzo się kruszą. Nie sposób dać dziecku w rękę z bitą śmietaną i jagodami.

dziwne mi wychodzą "wiotkie" Wink
Cytuj
  i nie dawałabym do ciasta śmietany tylko jako bitą na wierzch. Dzieci to leoiej lubią.
trudno dać coś takiego do szkoły Wink
Cytuj

Żółtka, dużo tłuszczu tak robi się ciasto kruche, które na gofry niezbyt się nadaje.
Spróbuję jeszcze przepis kodar. Napiszę jak wyszło.
smietana chyba sprawia że ciasto nie jest kruche Wink
Zapisane
Krystyna77
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #30 : 2007-06-15, 10:31:56 »

Może mi ktoś powie czy te gofry się upieką w gofrownicy nie powlekanej teflonem, ponieważ tylko taką mam.W zeszłym roku robilam gofry opty. i nie chciały mi się odkleić od gofrownicy i dalam spokój z ich pieczeniem.Nie pamiętam w tej chwili przepisu jak znajdę to napiszę w każdym razie ciasto podobne do placków serowo-jajecznych wg.J.K.Zużylam to wtedy na placki aby się nie zmarnowało.Tradycyjne gofry wysokowęglowodanowe mi się zawsze w tej gofrownicy udawały tzn.dobrze odchodziły od formy. Nie wiem może powinnam wysmarować grubo tłuszczem gofr.? może mi ktoś coś podpowie?Krystyna.
Zapisane
grizzly
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #31 : 2007-06-15, 13:39:25 »

....Sa zbyt kruche. Za bardzo się kruszą.....

Halino Ch. one po prostu maja "miazdzyce" (2100 mg Cholesterolu)  Very Happy
Zapisane
elmo
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #32 : 2007-06-15, 13:56:41 »

A ja dodam ,że są bardzo sycące  Cool Robiłam je kilka dni z rzędu ,bo córkom smakowały.Od tamtej pory nie robię ,bo się najadły  Cool
To są takie gofry "depo" ,stanowią jakiś zapas na 3-4 mies.  Cool .Pewnie kiedyś przyjdzie znów "sezon" i będę je robiła  Laughing  Razz
Zapisane
Monikaf
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #33 : 2007-06-16, 14:45:43 »

 Zrobilam wczoraj te gofry, z tym ze z podwojnej ilosci skladnikow, aby dla wszystkich wystarczylo, wyszly dosc dobre , ( najbardziej smakowaly najmlodszemu  : D  )ale cienkie i troche sie lamaly Shocked ,nie mialam krupczatki, wobec tego zrobilam ze zwyklej maki pszennej.
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #34 : 2007-06-16, 14:58:55 »

trudno dać coś takiego do szkoły Wink

Do szkoły już od dawna nie noszą jedzenia
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #35 : 2007-06-16, 15:01:50 »

  : D  )ale cienkie i troche sie lamaly Shocked ,nie mialam krupczatki, wobec tego zrobilam ze zwyklej maki pszennej.

Nie łamią się gdy dasz 3 jajka całe i 3 żółtka. Sprawdzone.
Zapisane
Monikaf
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #36 : 2007-06-16, 15:10:21 »

Halina dziekuje, a  z tych jajek ubic piane?
Zapisane
Monikaf
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #37 : 2007-06-16, 15:11:56 »

z bialek mialo byc oczywiscie  Shocked przepraszam, moze wtedy bylyby  bardziej pulchne, sparwdzalas moze?
Zapisane
slawek
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #38 : 2007-06-16, 16:34:43 »


Do szkoły już od dawna nie noszą jedzenia
Jak zjedzą w domu ;P
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: Gofry
« Odpowiedz #39 : 2007-06-17, 09:22:10 »

Halina dziekuje, a  z tych jajek ubic piane?

Jajka zawsze ubijam tak jak na biszkopt. Wtłaczane powietrze podczas ubijania dodaje ciastu (jak zauważyłaś) pulchność.
Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.098 sekund z 18 zapytaniami.