Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|
Autor
|
Wtek: DIETA KSIĘŻYCOWA (R) (Przeczytany 36451 razy)
|
elmo
Go
|
Toan A masz czego żałować ,że tak zapytam
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Nie . Przecież planowo kieruję swoim życiem
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Czyli ,ze wszystko pod kontrolą a na dodatek ,zgodnie z badaniami naukowców ,co do zależności miłości do posiadanego potomstwa Ok.Już wiecej nic nie piszę
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Jest dobrze , a nawet lepiej
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Tak Bez względu na wieloletnie badania naukowe ,przeprowadzane oczywiście w Stanach ,które pewnie pochłonęły tysiące $ -jest dobrze ,a nawet lepiej Z Poważaniem Elmo
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Dziecko inteligencję dziedziczy od ojca. Na płeć dziecka ma wpływ tylko kobieta. Można sobie zaplanować płeć dziecka. Jeden cykl okresu płodności to chłopak drugi dziewczynka. Pleć zależy tylko od kobiety mężczyzna nie ma na to wpływu.
Mężczyźni będą już niepotrzebniŚwiat bez mężczyzn? Być może już niedługo. Zupełnie jak w "Seksmisji" Machulskiego. W niemieckich laboratoriach właśnie wyprodukowano męskie nasienie. Co prawda w jego wczesnej fazie rozwoju, ale jednak. Użyto do tego… szpiku kostnego! Jak to zrobiono? Naukowcom z pomocą przyszły tzw. komórki macierzyste. Są one w stanie zmienić się w niemal każdą tkankę. Te wykorzystane w eksperymencie pobrano z męskiego szpiku kostnego. Następnie pokierowano rozwojem niektórych tak, że zmieniły się w ludzkie nasienie. Naukowcy już zapowiadają, że teraz spróbują wyhodować dojrzałe komórki nasienne. Ale niemieckie badania wywołują duże kontrowersje na całym świecie. Na przykład nowe prawo Wielkiej Brytanii całkowicie zakazuje takich praktyk. I w tym nadzieja mężczyzn. Obyśmy nie musieli wzdychać, że mężczyźni mężczyznom zgotowali ten los…Inteligencja ,moze byc dziedziczona lub nabyta, co teraz bedzie z ta "dziedziczona"?
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Dziecko inteligencje dziedziczy po ojcu przydałoby sie jakoś utylizować debili ,to byłabym nawet przeciw aborcji. z drugiej strony -to juz teraz wiem dlaczego mądremu inteligentnemu rodzi sie niezbyt rozgarnięty dzieciak
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Matti napisał: Nie po raz pierwszy słyszy sie że najlepiej na DN czują sie ludzie z grupą 0 a inne grupy już gorzej. Każdy kto stosuje niskowęglowodanówke niech wpisze tu swoją grupe krwi chciałbym zobaczyć której grupy będzie najwięcej.Obecnie czytam książkie D'Adamo a praktyka z tysiącami osób jednak dużo znaczy i chciałbym sie przekonac. Dieta wg grup krwi nie ma uzasadnienia, chocby dlatego, że w świecie zwierząt np. mięsożerne koty mają aż trzy grupy krwi, mimo że jedzą w naturze tylko mięso. Natomiast krowy jedzą tylko trawę, a mają aż DWANAŚCIE grup krwi. Grupy krwi u bydła (wg Schmida i Buschmanna, 1985): A, B, C, F, J, L, M, S, Z, N, R, T. Przy czym okazuje się, że u bydła istnieje też bardzo liczna ilość czynników grup krwi. Sama grupa B jest tu najbardziej zróżniowana i ma aż 43 czynniki grup krwi (taki rodzaj podgrup krwi). W sumie takich podgrup oprócz tych podstawowych dwunastu jest aż 98 (dziewięćdziesiąt osiem) Ja mam grupę B Rh /-/ i wg D'Adamo nie powinnam jeść wieprzowiny. Oczywiście od kiedy nie unikam tłustego mięska wieprzowego moje zdrowie się poprawiło Hmm... może to i przypadek, ale jaki smaczny Krystyna
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Rudka Są mężczyźni bardzo inteligentni ,mądrzy,dobrzy... Znam paru takich
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Dziecko inteligencje dziedziczy po ojcu przydałoby sie jakoś utylizować debili ,to byłabym nawet przeciw aborcji. z drugiej strony -to juz teraz wiem dlaczego mądremu inteligentnemu rodzi sie niezbyt rozgarnięty dzieciak Przecież KAŻDY SAM kieruje swoim życiem więc jakim cudem trafia na "nierozgarniatych" ?? -- Slawek
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Najnowsze badania naukowe donoszą, że zróżnicowanie grup krwi u bydła determinowane jest nie tylko genami, ale i indywidualnymi preferencjami smakowymi w stosunku do wiechlinowatych. I tak: krowy z grupą A powinny unikać kupkówki, z B - tymotki, z C - wiechliny, z F - życicy, z J - kostrzewy, z L - wyczyńca, M - prosa, z S - sorga, z Z - zapomniałem,.... I jeszcze znaleziono wysoką korelację między spożyciem wyczyńca, a zapadalnością krów na BSE. Wyczyniec jak sama nazwa wskazuje wyczynia priony w mózgach - nie tylko krów
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Przecież KAŻDY SAM kieruje swoim życiem więc jakim cudem trafia na "nierozgarniatych" ?? -- Slawek A to ci dobre Znaczy się ,że jestem całkiem rozgarnięta ,bo i na rozgarniętego trafiłam
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Najnowsze badania naukowe donoszą, że zróżnicowanie grup krwi u bydła determinowane jest nie tylko genami, ale i indywidualnymi preferencjami smakowymi w stosunku do wiechlinowatych. I tak: krowy z grupą A powinny unikać kupkówki, z B - tymotki, z C - wiechliny, z F - życicy, z J - kostrzewy, z L - wyczyńca, M - prosa, z S - sorga, z Z - zapomniałem,.... I jeszcze znaleziono wysoką korelację między spożyciem wyczyńca, a zapadalnością krów na BSE. Wyczyniec jak sama nazwa wskazuje wyczynia priony w mózgach - nie tylko krów Ahhh,jakie te krowy są biedne Człowiek zanim wygoni krowę na łąkę ,powinien zrobić jej badanie krwi i określić gr. krwi. A tak ,bez badań to tylko takiej krowie sie szkodzi Biedne te krowy...naprawdę biedne
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
A kto dziś wysokowydajną żywicielkę na łąkę wygania . Chyba jakiś desperado ekologiczny Oj biedne krowięciny. Instynkt w oborze zatraciły i nie wiedzą co dla nich dobre na tym paświsku, a co złe. I tylko suplementów by im zadać, bo zwyłka solna lizawka, to dziś już za mało !. Teraz komputery karmią krowy i pastwiska nie potrzeba, bo na pastwisku wydajność spada . A jeszcze by przebiałczyć się mogły i podtruć zdrowo, bo przecież wiadomo, wiosenna trawka jest wysokobiałkową i niskowęglowodanową paszą i wydajność leci ze łba na rogi, bo flora bakteryjna przedżołądków musi się namnożyć i do nowej paszy przyzwyczaić no chyba, że po staremu doda się sieczki, albo wytłoku jakiego. Zresztą co tu myśleć - komputer wie jak zbilansować krowie paszę!, aby zdrowa była i dużo mleka dawała . Dziś dla krów pastwisko nie zdrowe jest
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
I tu tkwi odpowiedź,dlaczego teraz tak powszechne są nietolerancje ,alergie na mleko krowie. Dawniej piło się mleko z pianką prosto od żywicielki-- CODZIENNIE--.... i nie było niespodzainek. A dziś jak już krowy nareszcie prawidłowo się żywią to mleko i pr. mleczne trza rotować, bo co tu dużo mówić -jest niestrawne dla większości...
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
-jest niestrawne dla większości... No, ale czy każdy musi zaraz stówkę żyć jak Hunza?. A tak mleczne są "szkodliwe", a przez to tanie. Bardzo słusznie, jak komu szkodzi - to niech nie zajada.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
No, ale czy każdy musi zaraz stówkę żyć jak Hunza?.
Nie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 3 [4]
|