Blackend
Go
|
Śmietanę taką widziałem całkiem niedawno w W-wie, ale nie wiem, kto jest producentem.
aż taki ciekawy nie jestem myslałem, że coś przeoczyłem też wolę śmietankę np. rano - parówki + śmietanka mniaaaaaaam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
toan
Go
|
A dla mnie najprostsze i najsmaczniejsze jedzenie na wyjeździe, to 20-25 dag dobrego salcesonu zapitego śmietanką. Salceson koniecznie w kawałku, a nie w plasterkach . Śnietan(k)a, faktycznie doskonale się komponuje smakowo z niektórymi wędlinami. Śmietanka jest też praktyczniejsza, bo do dobrej śmietany trzeba łyżki.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Toan salceson ze śmietaną- :shock:Podobno to niezdrowe połączenie Coprawda zupy zabielam ,bo takie lubie ,ale nabiałów ponoć nie powinno łączyć sie z mięsem to niekoszernie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
toan
Go
|
Podobno to niezdrowe połączenie No to jest nie "podobno", ale bardzo szkodliwe połączenie, jeśli dołoży się do tego odpowiednią ilość cukru. Wszystkie "choroby cywilizacyjne" mogą się ujawnić. U różnych osób różna z zestawu, ale u każdej miażdżyca jako dodatkowa nagroda za dietę korytkową jest pewna
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Salceson ze słodzoną śmietaną napewno nie jest zjadliwy ale dlaczego niekiedy po tłuściejszym kąsku jest tak szybko czysci. Czy to są jakieś złe połączenia czy po prostu za tłusto i za dużo . Majonez -nie nawet po nim przytyłam . ,ale dzisiaj zjadłam 3 jajka ugotowane ,potem żłółty ser -[15 dkg]----Myślałam ,ze do domu nie zdąże .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
potem żłółty ser -[15 dkg]----Myślałam ,ze do domu nie zdąże .
jeżeli rozmawiamy o modelu żywienia dr Kwaśniewskiego, a zakładam, że tak - to nie powinno być "takich" problemów organizm przestawia się błyskawicznie (ja, moja rodzina, znajomi) Ja pilnuję TYLKO "złotej" proporcji podczas każdego posiłku (poza urodzinami, wyjazdami itp. czasami ciężko) Nie kombinuje jem wszystko, piję wszystko ale w proporcji 1:3:0,5, często tłuszcze więcej. Proporcja to jest ten klucz
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Ja w zasadzie licze węgle -proporcji nigdy nie uda mi sie utrzymać bo najczęściej wychodzi 1-2 1 Nie wiem jak to ludzie robią ,ze węgle potrafią utrzymac na 0,5
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Rudka, 0,5 W to raczej się stosuje w początkowym okresie oraz na DO (nie ŻO), gdzie trzeba rygorystycznie pilnować wszystkiego w zależności od choroby. Zwróć uwagę: Po przystosowaniu się organizmu do nowej diety zapotrzebowanie na białko zmniejsza się. Zmniejsza się również, gdy spożywa się białko o najwyższej wartości biologicznej. Wówczas proporcja między białkiem i węglowodanami jak 1 : 0,5 nie obowiązuje. Może być 1 : 1 lub nawet 1 : 1,5. http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80Ja po ponad roku na ŻO mam właśnie 1:1, a nawet też 1:1,5. Jeśli na początku musiałam zjeść 50 g białka dziennie, bo mój organizm tego się domagał, a przy wysiłku fizycznym 60 g, to obecnie są dni kiedy starcza mi w zupełności 35 g. Mój limit węglowodanowy to 50 g, ale są tak samo dni, kiedy zdarza się zjeść tylko 35-40 g i nie czuję potrzeby na więcej. Normalna sprawa! Proporcja, natomiast zawsze zostaje taka, jak trzeba. Marishka
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Nie wiem jak to ludzie robią ,ze węgle potrafią utrzymac na 0,5
Jedząc same warzywa jako W nie ma problemu z utrzymaniem poziomu 0,5 g W.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
evosonic
Go
|
tak sobie piszedcie bo piszecie smietanaka zawsze powinna byc kwasna ... bardziej lub mniej ... i to jest odpowiedz na caly topic mozna to laczyc ze wszystkim oczywiscie z tym co jest potrzebne , lub calkowicie bez tego ps 3 : ja pisze o czyms co jest dostepne na sprzedaz ( liudziki sie boja ale sprzedaja bo unia ) kupuje w okolicach firmy opel ktora produkuje samochody ps 2 : smietanka z karagenem i maczka chleba swietojanskiego ( opcja ) prawdopodobnie nie nadaja sie do tego
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Dlaczego zawsze kwaśna? Ja wolę słodką Jedna i druga ma węglowodany - sprawdziłem (mówimy o tych "typowych" ze sklepu) Kwaśna fajna do sałatek warzywnych, ale do owoców lub rano na śniadanie zdecydowanie wolę słodką pozdrawiam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
evosonic
Go
|
jessus bo kwasna jest kwasna ! nie ma czegos tam co zamienia sie na co2 i innych rzevzy ... ogolnie to ta emulsja (wody z tluszczem ) przerabia sama siebie w pewnych warunkach i jest ..... takax sobie , polecam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
np. wódka ze śmietanką, wstrząśnięta nie mieszana
Jak mogłem przeoczyć! a lody z koniakiem!?To nic innego jak alkohol ze śmietaną. Jem tak od dawna - nie są takie słodkie wtedy. Hmmm.... ATP chyba nie jest jeszcze moim paliwem i to po tylu latach...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Jest to mój pierwszy post na forum Trzeba podnieść statystykę Adminowi aby go (forum) nie zamknął Czy węglowodany zawarte w śmietanie uwzględniamy w wyliczeniach na ŻO? Ale artefakta wykopałem
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
To chyba przez ten Twoj "fach" masz takie zamiłowanie do dinozaurów... ale fajnie się czyta... A jeśli chodzi o śmietankę, to zdecydowanie bardziej wolę tą ze "Śnieżki", z krótkim terminem ważności. Ale jak jej nie mam to nie panikuję tylko kupuję tą w kartoniku UHT...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Jest to mój pierwszy post na forum Trzeba podnieść statystykę Adminowi aby go (forum) nie zamknął Czy węglowodany zawarte w śmietanie uwzględniamy w wyliczeniach na ŻO? Ale artefakta wykopałem Myślałam, że chodzi Ci o cały wątek... a to o Blackenda pierwsze kroczki...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Właśnie, właśnie, a nie o kwiatkach jakiś
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Jest to mój pierwszy post na forum Trzeba podnieść statystykę Adminowi aby go (forum) nie zamknął Czy węglowodany zawarte w śmietanie uwzględniamy w wyliczeniach na ŻO? Ale artefakta wykopałem Myślałam, że chodzi Ci o cały wątek... a to o Blackenda pierwsze kroczki... Pięknie się pewniakowi historia tworzy. A to znacie? http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1813.0
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|