admin
Go
|
Gdyby ludzie choć trochę samodzielnie myśleli, a nie łykali wszystkiego, co im tabloidy zadadzą, to wiedzieliby, co to jest grypa typu A, grypa typu B, grypa typu C, kiedy i ile razy w pisanej historii szczep AH1N1 powodował epidemie, od jakich zwierząt się można zarazić i jakim typem... A tak tylko się "szczepią" ku uciesze..., bo wystarczy, że szczepienie jest "na topie towarzyskim" - i bardzo dobrze. I BARDZO DOBRZE!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..."Kilka milionów ampułek ministerstwo zdrowia postanowiło przekazać Światowej Organizacji Zdrowia z przeznaczeniem dla biedniejszych krajów..."
Szczepionki za kilka miesięcy kończą ważność i żeby się nie zmarnowały, będą wspaniałomyślnie i za darmo testowane na biednych krajach..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"Lepiej niech zaszkodzi niż ma się zmarnować"
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak nieraz maja Mama robi z jedzeniem..
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Mojej tesciowej stale powiedzenie: "lepiej odchorowac anizeli ma sie zmarnowac"
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..Po 65 roku szczególnie zalecane - jakoś mi się to dziwnie skojarzyło z wiekiem emerytalnym..
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...juz pomalu zaczyna sie reklama szczepionek ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Są jakieś zapisy? Może nie starczyć dla wszystkich..
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Są jakieś zapisy? Może nie starczyć dla wszystkich.. Spokojnie, ja swoją chętnie odstąpię jakby coś.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to ja wezmę podwójną dawkę jak się uda.. to może od razu przed końską grypą się ustrzegę po takiej końskiej dawce..
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Grypa nie wścieklizna...
|
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
na wściekliznę szczepi się po fakcie, jeśli człowiek nie skapnie się,że musi wścieklizna pokonuje jego i umiera.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale zwierzęta szczepi się przeciwko wściekliźnie. Może jakichś ludzi też, którzy są bardziej na nią narażeni np. weterynarze, lub leśnicy..ale to już tak sobie wymyślam..
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W Polsce własnie tak samo nie informują matki dzieci o skutkach ubocznych szczepień dzieci - jedynie czasami coś napomkną o tym, że po szczepieniu dziecko może trochę goraczkować i to wsjo...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Potrafią straszyć... " Jeśli nie zaczniemy działać teraz, to coraz częściej będziemy mieli do czynienia z leczeniem szpitalnym, a nawet przypadkami śmierci z powodu choroby, której w łatwy sposób można zapobiec po prostu się szczepiąc" ...może termin ważności szczepionek się kończy...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A jeśli mają rację, jeśli nie zaszczepisz własnego dzieciaka, a przytrafi się choróbsko, któremu "w łatwy sposób..."
|
|
|
|
|
|
|
|