|
zofijeczka
Go
|
W liceum mieliśmy obione próby tuberkulinowe, U mnie brak jakiegokolwiek śladu skutkował w wykonaniu szczepienia Po szczepieniu też nie miałam jakiegokolwiek śladu - innym przez kilka tygodni i dłużej goiły się miejsca po szczepieniu. I co to znaczy? Lekarka mi nie powiedziała. Nie wiedziała. Czy w takim przypadku szxzepienie było skuteczne / potrzebne.... Nic. Zero reakcji lekarki i miejsca po szczepionce
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Miałem tak samo, ale mój Doktor mi wytłumaczył dokładnie! To nic niepokojącego, a wręcz przeciwnie.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
O to już nie jestem rodzynkiem. W kupie raźniej. A pamiętasz co tam tłumaczył?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Pamiętam, ale jak przez mgłę, bo to tak dawno było...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
No dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tamten rejom synaps mam już strasznie zdegenerowany, bo mało pamiętam i odkurzyć mi się nie chce dziś! Ale coś było o tak szybkiej produkcji i działaniu przeciwciał tuberkulinowych, że odczynu nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja uniknąłem wielu szczepień, bo zawsze po próbie miałem czerwone odpowiedniej średnicy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo produkcja przeciwciał była na chybcika z okolicznych komórek, a nie gotowców z krwi...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Skąd miałem mieć gotowce, bez przechorowania?
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Moze z wcze§niejszych szczepień? Bo te próby chyba ze 3crazy są robione w dzieciństwie. Nie wiem czy nie zaczyna się szczepionką? Anie chce mi się sprawdzać bo jie przy kompie jestem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moze z wcze§niejszych szczepień? Bo te próby chyba ze 3crazy są robione w dzieciństwie. Nie wiem czy nie zaczyna się szczepionką? Anie chce mi się sprawdzać bo jie przy kompie jestem.
Tuż po urodzeniu dzieci dostają, ja nie dostałem, nie mam blizny, nie mam wpisu w książeczce, lekarze się podobno tego czepiali w dzieciństwie, ale nieskutecznie. Była teoria, że przechorowałem bezobjawowo i stąd, ale nie wiem. Przez częste choroby laryngologiczne w dzieciństwie i częste zmiany lekarzy mam bardzo ubogą historię szczepień. Tym mniej się przejmuję, że moja córka jest też prawie nieszczepiona...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
..."szczepionka nikogo i niczego nie leczy, jest tylko podatkiem, nakładanym na ciebie bez udziału Ministerstwa Finansów". To zdanie jest fanatycznie nieprawdziwe.
|
|
|
|
|
|
|
|