Gavroche
|
Skrajności i dorabianie ideologii... Ale przyznasz, że te cuda 5 czy 6 w jednym, w pewnych okolicznościach mogą być niebezpieczne?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie przeczę , ale i nie potwierdzam.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja jestem za, a nawet przeciw...
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
..."szczepionka nikogo i niczego nie leczy, jest tylko podatkiem, nakładanym na ciebie bez udziału Ministerstwa Finansów". To zdanie jest fanatycznie nieprawdziwe. Po czterdziestoletniej praktyce w nauce mogło tak się zdarzyć, że myśl zgotowała psikusa i przedstawiła tylko pół prawdy.
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
W liceum mieliśmy obione próby tuberkulinowe, U mnie brak jakiegokolwiek śladu skutkował w wykonaniu szczepienia Po szczepieniu też nie miałam jakiegokolwiek śladu - innym przez kilka tygodni i dłużej goiły się miejsca po szczepieniu. I co to znaczy? Lekarka mi nie powiedziała. Nie wiedziała. Czy w takim przypadku szxzepienie było skuteczne / potrzebne.... Nic. Zero reakcji lekarki i miejsca po szczepionce Zofii, odkurzylaś mi pamięć; ja także miałam coś nie tak z próbami tuberkulinowymi. Wiele nie pamiętam ale jedno, że szkolna pielęgniarka mowila mi , że jestem podatna do zachorowania na gruźlicę i kilka razy mnie kluli? A po latach z moimi płucami jest dobrze, badania spirometrem z przed kilku lat wykazały jakość płuc na poziomie o połowę młodszym niż faktycznie żyję.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chciałam coś napisać, ale nie warto...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jest zagwozdka, ale jakże tak nie pokładać pełnej ufności w służbie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Najlepszą szczepionką jest odchorowanie. Ja chorowałam w dzieciństwie na odrę i nic się nie stało. Parę dni poleżałam w łóżku (bez żadnych leków) z wysypką i gorączka. Mama miała okna zasłonięte zasłonami, żeby mnie światło nie raziło i nikt się nie bał zarażenia. Koleżanki mnie odwiedzały... i tez chorowały. Nikt się nie dziwił i nie panikował jak panowała odra, ospa czy świnka...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To fajnie, że tak mówisz, Renia, jasne, że przechorowanie lepsze od szczepień. Ale z drugiej strony, powikłania mogą się zdarzyć, a i uniknąć zachorowania i cierpienia z tym związanego, można dzięki szczepionce. A moja pociecha już duża i może silniejsza... Jest taka lekarka, która układa indywidualne ścieżki szczepień, trzeba się z nią umówić.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Powikłania mogą się zdarzyć - to fakt...Ale po szczepionce też. Można iść ulicą i jakiś samobójca może na głowę nam spaść...
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Chwilunia, przecież jeszcze nie zostałem wybrany. ... A może czegoś nie wiem. A tak między lemingami- czterdzieści lat i taki refleks. No, no.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Pamiętaj Radziu, że jak ci co wybierają chcą usłyszeć "za", to mów "zaza"... I kłam, chwaląc "jacy mądrzy" - bo na tym to polega... I koniecznie marchewka.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A blackend i tak nadejdzie jednym prędzej innym później.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pamiętaj Radziu, że jak ci co wybierają chcą usłyszeć "za", to mów "zaza"... I kłam, chwaląc "jacy mądrzy" - bo na tym to polega... I koniecznie marchewka. Ale co Ty Radzia kodować uczysz?
|
|
|
|
|
|
|
|