|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to coś dla Reni . Taka sprawiedliwość zdrowotna prosto z pieca
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Żeby było naprawdę sprawiedliwie, to szczepienia powinny być obowiązkowe dla korzystających z programu 500+.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Fajny ''poradnik'' dla młodych rodziców Nawet De Niro zaszczuli, aby nie puścił filmu. Mój kumpel podsyłał zięciowi takie filmy do oglądania (bo mają dzieci w wieku szczepionkowym) - to się przestali odzywać do niego - że niby zwariował na starość. Spiskowiec
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a niech się szczepią ile wlezie. Od gupoty też powinny być w pakiecie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja nie jestem przeciwnikiem szczepień w ogóle, choć moje dziecko mało nie zostało aniołkiem. Jestem za to przeciwnikiem obecnego kalendarza szczepień i obecnych preparatów, zwłaszcza tych wieloważnych combo. Niektóre szczepienia są bezsensowne, inne kontrowersyjne w działaniu, ale są też 3 lub 4 choroby, które opanowano bez wątpienia dzięki szczepieniom. Nie lubię skrajności i oszołomów, moim zdaniem prawda zwykle leży mniej lub bardziej po środku. Są jeszcze preparaty, które są bardzo bezpieczne, polskiej produkcji lub do sprowadzenia, pojedyncze i sprawdzone na ludziach w praktyce, zawsze można się nie zgodzić na gruźlicę w pierwszej dobie i opóźnić szczepienia do ukończenia np. roku życia, jak się dobrze zagada.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Jestem za to przeciwnikiem obecnego kalendarza szczepień i obecnych preparatów, zwłaszcza tych wieloważnych combo o tym była mowa w tym filmie. Ile teraz jest szczepionek do podania? 37 ? Może z 10 brałem?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dokładnie. Ja mam swoją książeczkę zdrowia i tam było chyba tylko 12-14 iniekcji, a teraz mają 2-2,5 raza więcej. Czytałem kiedyś badanie na myszach (wiem, wiem), które uwidacznia jasno, że oseski mysie rozwijały się normalnie do 8-9 wakcynacji. Potem następowały problemy, głównie z układem nerwowym i pokarmowym. Co ciekawe, była tam wzmianka, że porównywalną skuteczność mają szczepienia podawane donosowo, a sajdy były dużo mniejsze...
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No nie wiem... Jasne, coś jest na rzeczy, ale czy aluminium wchłonięte w jelicie nie spowodowałoby takich samych reakcji?
|
|
|
|
|
|
|
|