|
administ
Go
|
I tak źle, i tak niedobrze.
Właśnie, bo to trudny wybór, jak służba chorobie radzi szczepić, bo jak się nie zaszczepi to się może przechoruje, a jak się zaszczepi, to pokręci jak nic, ale na pociechę wypłacą odszkodowanie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Płacą odszkodowania.
A jak wycenić uszkodzenie dziecka? To bardzo proste, wg nieomylnego Naczelnika dziecko kosztuje 800zł miesięcznie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Właśnie, żeby była grupa niezależnych ekspertów, która nie siedziałaby w kieszeni Farmacji, ani nie starała się robić osobistej kariery, tylko się wypowiedziała jakie szczepienia są zasadne, a jakie nie... Ale to nie jest takie proste bo są trzy "prawdy"... Wszystko zależy kto i ile płaci.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chamstwo...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie, to mafijny zamordyzm - taka włoska "dobra zmiana" szczepionkowa.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Ten włoski prawny szantaż może być precedensowy, bo może skłonić lobby pracodawców aby wprowadzić obowiązkowe szczepienia przeciw grypowe pracowników w myśl zasady: my nie chcemy ponosić strat za absencję chorobową swoich pracowników.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Kilka tygodni temu napisała do mnie koleżanka, która nie szczepi swego 5- letniego syna, z informacją, że mały zachorował na odrę. Tyle, że po trzech dniach był już zdrowy, bez żadnych leków. Jedynie został w domu na 2 tygodnie, dużo pił, bo miał lekką gorączkę. I tak się skończyła ta "straszna, śmiertelna i dziesiątkująca ludzkość" choroba. Niestety, to że koleżanka nie szczepi dziecka jest wciąż tajemnicą, bo boi się, że będzie wywierany na nią przymus szczepień, a tego chce uniknąć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czytamy teraz z córką, też nieszczepioną od 3 miesiąca życia, "Witaj Karolciu" starą książkę i tam jest taki wyjątek o tym, że Karolcia słabo wygląda, chyba zaczyna jej się odra i nie pójdzie jutro do szkoły. Bez zbędnych emocji.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
No właśnie! Komuś zależało, by zrobić z igły widły...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe: