forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-23, 05:20:47

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Prasa
| | |-+  Szczepienia -za i przeciw
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 112 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Szczepienia -za i przeciw  (Przeczytany 931639 razy)
Teresa Stachurska
Go

Email
Odp: Szczepienia -za i przeciw
« Odpowiedz #220 : 2009-11-18, 15:14:01 »

Przed chwilą na TVP INFO podano, że NFZ nie będzie placił szpitalom za hospitalizowanie chorych na grypę jeśli konkretny szpital ma już wyczerpany limit świadczeń na ten rok. W takim przypadku (po zrealizowaniu umowy na br w zakresie świadczenia usług medycznych między NFZ a szpitalem) NFZ zaplaci tylko za hospitalizowanie usług wyłącznie wobec osób, których życie jest zagrożone, a grypa, w tym i H1N1 taką chorobą nie jest. Tak powiedziała rzeczniczka NFZ.

Wygląda na to, że to nie pacjent jest ubezpieczony, a NFZ. Od pacjentów. I pacjenci na komfort NFZ się na to ubezpieczenie składają podatkami i składkami zdrowotnymi.

Czy zdarzyło się by ktoś, pacjent lub jego rodzina, skarżył już NFZ o odszkodowanie? Może jakby taka sprawa zawędrowała do Strasburga to NFZ spoważniałby wraz MZ, rządem...
Gwidon
Go

Email
« Odpowiedz #221 : 2009-11-18, 15:35:59 »

......ale  jaja   .....ale   jaja................
Opal
Go

Email
« Odpowiedz #222 : 2009-11-18, 16:23:36 »

...."kobieta była zakażona wirusem A/H1N1. 24-latka zmarła dziś rano..."

Chorobcia z mojej półki biorą ............................... Cool

A Ty co? Rachować zapomniał?

Już się poprawiam, "..... z naszej półki biorą". Troszkę lepiej? Smile

Może być Smile Ostatecznie 3maj się tej wersji wydarzeń Laughing A najlepiej połóż się <z innymi w naszym wieku> na najwyższej półce, żeby nic nas nie wzięło Wink Najbardziej się boję, że szlag mnie może wziąć  Shocked od czytania o tych szczepieniach.
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #223 : 2009-11-18, 20:58:08 »

Schweinegrippe: Schon sieben Tote nach Impfung 
http://news.de.msn.com/panorama/panorama.aspx?cp-documentid=150912639
"""""Eine 65-jährige Frau aus Weimar, die schon zwei Herzinfarkte und mehrere weitere Herzattacken hinter sich gehabt und mit einem Herzschrittmacher gelebt habe, ließ sich vergangenen Dienstag von ihrem Hausarzt gegen die Schweinegrippe impfen - am Abend starb sie an einer Herzattacke.
Ein 46-jähriger Mann starb einen Tag nach der Impfung. Bei ihm wurde laut "Bild"-Zeitung der plötzliche Herztod festgestellt.
Ein 55-jähriger Berufsschullehrer aus Thüringen starb nur sechs Stunden nach der Impfung. Todesursache: ein Herzinfarkt.
Eine 65-jährige Frau aus Wuppertal starb zwei Tage nach der Impfung. Sie war Diabetikerin.""""

65 letnia kobieta po zaszczepieniu dostala ataku serca,rano zaszczepiona wieczorem atak,
46 letni mlody czlowiek umiera nastepnego dnia po zaszczepieniu,znowu serce,
65 letni nauczyciel zawodu umarl juz w 6 godz.po szczepionce,ponownie dochodzi do zatrzymania pracy  serca.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #224 : 2009-11-18, 21:24:53 »

Kodar, szanuje Cie bardzo, ale trzy przyklady w stosunku do 1.100.000 zaszczepionych w Niemczech to chyba troche za nikly dowod. Ja tez nie jestem zwolenninkiem teori szczepien. Jednak postaw sie w sytuacji kiedy lekarz stwierdzi u Ciebie swinska grype. Co zrobisz? Powiesz: nie dziekuje! Czy powiesz: tak prosze! A moze zapytasz czy juz znaja skutki uboczne!!!!

Debata na ten temat jest troche bez sensu, poniewaz my homo-sapiensy jestesmy rasa, ktora chce przezyc, wiec w sytuacji podbramkowej wezmiesz nawet aspiryne, ktora okaze sie byc innyn srodkiem chemicznym.

Zostaw temat swinskiej grypy i popatrz na inne powazniejsze "choroby"; wysoki cholesterol i stetydy, cukrzyca i jedz 6 owocow dziennie, prostata i wez noz do reki itd.

"ktos" robi na tym pieniadze, robi, robi i bedzie robil, dopoki dopoty narody nie zmadrzeja, a to jeszcze potrwa dlugie lata. Najgorsze jest to , ze im dalej w czasie tym narody sa glupsze.

Ale o tym pisal tez Pan dr. Jan Kwasniewski, wystarczy pocztytac.....super lektura.
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #225 : 2009-11-18, 21:36:21 »

Adam,zadziwiajace jest to,ze osoby zaszczepione  umieraja  identycznie na atak serca.
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #226 : 2009-11-18, 21:43:03 »

.............szlag mnie może wziąć  Shocked od czytania o tych szczepieniach.

Robię co mogę, ale gdzie mi do Herkulesa. Wink
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #227 : 2009-11-18, 21:48:53 »

65 letnia kobieta po zaszczepieniu dostala ataku serca,rano zaszczepiona wieczorem atak,
65 letni nauczyciel zawodu umarl juz w 6 godz.po szczepionce,ponownie dochodzi do zatrzymania pracy  serca.

To mi troszkę przypomina anegdotę z pchłą w roli głównej. "..... po urwaniu ostatniej nogi Suzi(nazwa własna pchły), pchła .....ogłuchła. Wink
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #228 : 2009-11-18, 21:51:06 »

Adam,zadziwiajace jest to,ze osoby zaszczepione  umieraja  identycznie na atak serca.

Moze sadzisz tak, poniewaz niemieckie gazety przytoczyly takie przyklady. Kto jest autorem tych "dowodow", czyz nie jakies inne farmaceutyczne przedsiebiorstwo?

Kodar, ja nie wierze w to, ze na ZO grypa nas nie doscignie, nie. Ale jak by porownac to do samochodow, to ta grypa musiala by jechac jakim szybkim porsche, bo ja jade "ZO", ktory jest bardzo szybki/a. Nie wiem dlaczego w naszym jezyku samochod jest w rodzaju meskim?Hahahaha

Kodar, 3 gr wit C dziennie i duzo zolteczek, to powinnas wiedziec. A reszte pokaze zycie. Od przeznaczenia jescze nikt nie uciekl. I nam sie to tez nie uda. Nawet bedac na ZO!!! Uwierz.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #229 : 2009-11-18, 21:54:12 »

To mi troszkę przypomina anegdotę z pchłą w roli głównej. "..... po urwaniu ostatniej nogi Suzi(nazwa własna pchły), pchła .....ogłuchła. Wink

Radzio, Radzio.....nie wiem ile masz lat, ale w ostanim poscie w innym temacie powiedziales nie bezposrednio, ze mnie nie lubisz, dlatego sprostuje, to nie byla pchla tylko mucha, ktorej rosyjski naukowiec wyrwal jej ostatnia noge i stwierdzil, ze ogluchla.

A tak poza tym, czy pchly maja nogi? A jezeli tak to ile? Bo cos z tym sluchem u mnie nie tak!!!! Laughing
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #230 : 2009-11-18, 22:09:06 »

Radzio, Radzio.....nie wiem ile masz lat, ale w ostanim poscie w innym temacie powiedziales nie bezposrednio, ze mnie nie lubisz, dlatego sprostuje, to nie byla pchla tylko mucha, ktorej rosyjski naukowiec wyrwal jej ostatnia noge i stwierdzil, ze ogluchla.

A tak poza tym, czy pchly maja nogi? A jezeli tak to ile? Bo cos z tym sluchem u mnie nie tak!!!! Laughing

W mojej wersji anegdoty była pchła, bo muchy nie skaczą. Nie wiem ile nóg ma pchła, zapytam moich kotów Wink

A co? Że niby "wiadro przy kominku", to w Danii oznacza "nie lubisz". Jeżeli tak, to sam w nim posiedzę, też świetnie się czuję w wodzie, w pobliżu wody, na wodzie. Smile
adamel
Go

Email
« Odpowiedz #231 : 2009-11-18, 23:03:25 »

Przed chwilą na TVP INFO podano, że NFZ nie będzie placił szpitalom za hospitalizowanie chorych na grypę jeśli konkretny szpital ma już wyczerpany limit świadczeń na ten rok. W takim przypadku (po zrealizowaniu umowy na br w zakresie świadczenia usług medycznych między NFZ a szpitalem) NFZ zaplaci tylko za hospitalizowanie usług wyłącznie wobec osób, których życie jest zagrożone, a grypa, w tym i H1N1 taką chorobą nie jest. Tak powiedziała rzeczniczka NFZ.

Wygląda na to, że to nie pacjent jest ubezpieczony, a NFZ. Od pacjentów. I pacjenci na komfort NFZ się na to ubezpieczenie składają podatkami i składkami zdrowotnymi.

Czy zdarzyło się by ktoś, pacjent lub jego rodzina, skarżył już NFZ o odszkodowanie? Może jakby taka sprawa zawędrowała do Strasburga to NFZ spoważniałby wraz MZ, rządem...
Zadziwiasz mnie, Tereso! Zauważam u Ciebie, jak i u siebie, mimo dojrzałości, dużą naiwność. Któż chciałby w Strasburgu "robić sobie w poprzek?".Nie widzę takiej możliwości. Mimo tego, że niektórzy wierzą, że to Polacy są znani z przekrętów, to nie my wiedziemy prym w tej specjalności (mieszkałem lata w szczęśliwym kraju, więc wiem, co mówię). Trybunałem Europejskim już dawno rządzą grupy wielkich interesów, a pewne, spektakularne werdykty tej instytucji mają tylko na celu mydlenie oczu maluczkim. Nikt w naszej rzeczywistości nie wystąpi przeciwko wielkiemu biznesowi, bo następnego dnia ujrzy wypowiedzenie z intratnego stanowiska. Rozwiązaniem mogłaby być tylko kolejna Rewolucja Październikowa, ale przedtem należałoby ludziom przypomnieć myśli W.U.L. Ten człowiek to przewidział 100 lat temu!Pozdrawiam.
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #232 : 2009-11-19, 08:36:50 »

Adamel,

NFZ antagonizuje szpitale i pacjentów, a to się nie godzi. Szpitale wyznaczają kolejki ludziom potrzebującym pomocy medycznej na życzenie NFZ? Jeśli szpital mimo ograniczenia świadczeń (limit świadczeń na rzecz ubezpieczonych się wyczerpał w danym "sezonie") to których jeszcze kosztów nie realizuje poza związanymi bezpośrednio z pacjentem? Nie płaci np wynagrodzeń personelowi, podatków, energii...? Coś tu nie pasuje. Ciekawi mnie ile w kosztach utrzymania szpitala, który jest (wyposażony, pod prądem, z czynnym ogrzewaniem, z załogą) - stanowią koszty utrzymania pacjenta na łóżku, czyli leki + wyżywienie ?, skoro odmawia się przyjęcia tego pacjenta na oddział ? Czy to nie jest jakaś cholerna manipulacja?

Jeśli szpital przez miesiąc nie przyjąłby żadnego chorego, to ile mimo to będzie kosztowało utrzymanie szpitala? I o ile procentowo te koszty wzrosną z tego powodu, że pacjent (ubezpieczony!) zostanie przyjęty na oddział, zamiast odesłany do kolejki pod szpitalem?

Kolejki w PRL były widoczne, a obecne np do szpitali czy gabinetów wykonujących badania nie są widoczne, bo pacjent czeka u siebie w domu. Jak to się stało, że pacjenci dali się tak spacyfikować? Nie dociekają, nie protestują, choć możliwości by protestować przybyło, choćby ten Strasburg.

Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #233 : 2009-11-19, 08:41:22 »

I jeszcze spokojnie rzecznik NFZ mówi, że jak szpital przyjmie pacjenta na oddział to NFZ szpitalowi nie zapłaci. W następstwie mamy, że Pogotowia odmawiają przyjazdu na wezwanie, itd.
adamel
Go

Email
« Odpowiedz #234 : 2009-11-19, 12:03:06 »

NFZ nie ma pieniędzy na świadczenia dla pacjentów, bo te są zupełnie gdzie indziej - gdzie, tego się można tylko domyślać Rolling Eyes Swoją ścieżką, to totalna granda, żeby płacić składkę zdrowotną (pełną) z tytułu każdej wykonywanej pracy, czy można być podwójnie, czy potrójnie chorym?  Shocked
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #235 : 2009-11-19, 19:07:03 »

NFZ nie ma pieniędzy na świadczenia dla pacjentów, bo te są zupełnie gdzie indziej - gdzie, tego się można tylko domyślać Rolling Eyes Swoją ścieżką, to totalna granda, żeby płacić składkę zdrowotną (pełną) z tytułu każdej wykonywanej pracy, czy można być podwójnie, czy potrójnie chorym?  Shocked

A na dodatek nie móc sobie "naprawić" (w ramach składki) tego, czy owego, bo nie jest refundowane, bo jest "drogie", bo ... i tak mi humoru nie popsują.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #236 : 2009-11-19, 21:49:00 »

Kodar, dzisiaj sie wypowiadala dunska Pani minister zdrowia na temat zgonow spowodowanych zatrzymaniem pracy serca po szczepionkach na H1......kleska.
Powiedziala, ze nie ma zadnych dowodow na to, ze zgony sa spowodowane szczepionka!!!!Tylko wczesniej wystepujacymi u pacjeta chorobami.
Jak widzisz, nie chca sie przyznac do prawdy. A prawdy jeszcze nie zna nikt.
No coz, zycie to nie-je-bajka. To-jebitwa.

Inny przyklad z wykladu w programie dunskim " dzien dobry TVN": nie stwierdzono szkodliwosci picia mleka!!!
Krew mnie zalewa, jak takego dietetyka slucham. Ale nie ma mozliwosci do niego zadzwonic. !!!Bo chcialbym sie dowiedziec ile mazoladkow!!!
No, ale to tylko takie krotkie dzisiejszego dnia refleksje.
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72235

« Odpowiedz #237 : 2009-11-19, 22:06:48 »

Moja córa dzisiaj robiła z kartonu dużą "piramidę zdrowia". Przyklejała te "zdrowe" produkty i aż przykro było patrzeć na tę podstawę - tyle tych produktów zbożowych Shocked. Mowię do niej, że z tej piramidy wynika, że najzdrowsze to są pizze i hamburgery. Kurcze, cała reszta to prawie owoce i warzywa a na szczycie troszeczkę mięska. No to dalej będą rosły dorodne dzieciaki.

Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #238 : 2009-11-20, 06:07:06 »

Moja córa dzisiaj robiła z kartonu dużą "piramidę zdrowia". Przyklejała te "zdrowe" produkty i aż przykro było patrzeć na tę podstawę - tyle tych produktów zbożowych Shocked. Mowię do niej, że z tej piramidy wynika, że najzdrowsze to są pizze i hamburgery. Kurcze, cała reszta to prawie owoce i warzywa a na szczycie troszeczkę mięska. No to dalej będą rosły dorodne dzieciaki.

O! I to jest właśnie najlepszy cel naszych "misji". Smile
Z tego miejsca ja startuję, tzn. najpierw "naprawa" samego siebie- narcyzek Wink, a następnie najbliżsi. Smile
Oczywiście misja nie jest łatwa, zwłaszcza że najczęściej prowadzona samotnie. Ale kto napisał, że ma być łatwa. Very Happy Przecież wszystko co przychodzi łatwo, sprawia że szybko się nudzi i przestaje dawać Radochę. Very Happy Very Happy Very Happy   
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #239 : 2009-11-20, 09:32:05 »

A jednak w tak realizowanej edukacji jest problem. Dzieciom zapodaje się do wierzenia jednemu pomysłowi na odżywianie, podczas gdy jest ich więcej. Malo tego możliwe jest że nauczyciel o innych nie słyszał i na klasówce czy przy odpowiedzi postawi dziecku pałę za to, że wie więcej. Dziecko jadające w domu inaczej niż "było zadane" w szkole musi uznać, że ktoś kłamie (szkoła albo rodzic), a literaturą fachową (choćby biochemią) się nie podeprze. Rodzic jest w trudnej sytuacji, a dziecko w absurdalnej.
Nauczyciel zaś ma wladzę...

Reniu, rozmawiałaś z córcią o różnicach między tą piramidą, której to ma się nauczyć analogicznie jak tabliczki mnożenia, a tym co córka widzi na Twoim talerzu?
Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 112 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 20 zapytaniami.