Autor
|
Wtek: Szczepienia -za i przeciw (Przeczytany 931654 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
Lepsze to paść świnki
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Być dobrym pastorem - to zaszczyt i przywilej!
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Ciekawe jaką grypę wymyślą na przyszły sezon? To bardzo niefortunne dla zarabiających na naiwności, że "świńska" w tym roku tak zawiodła! A to tylko jedna dziedzina... Właśnie przypomniałem sobie jak 10 lat temu "Milena" pluskwę po "starych" komputerkach roznosiła...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
No i jak się teraz czują ci zaszczepieni (czytaj zrobieni w bambuko)?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A Ci którzy to zaplanowali - zrobili po "świńsku"
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Nie uwłaczając świniom oczywiście
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Oczywiście .. teraz wiem skąd ta nazwa..
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Myślę, że w przyszłym sezonie pojawi się śmiertelny wirus kataru, kaszlu, lub biegunki...
|
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Sama widzisz - możliwości jest wiele - tak dużo, ile dolegliwości... W dzisiejszych czasach odrastanie włosów, czy paznokci może być też niebezpieczne
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
"Na wojnie" trzeba brać pod uwagę ewentualne ofiary ze swojej strony, a tutaj - tylko zyski
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gazda412
Go
|
Sporo lat przeżyłem na tym świecie i nikt do tej pory nie przekona lmnie o sensowności szczepienia przeciw grypie, bez względu na nazwę.Nigdy nie interesowałem się jaki wpływ na zdrowie człowieka mają szczepienia. Nie będę wypowiadalsię na temat szczepień małych dzieci, bo już mineło ponad czterdzieścilat kiedy moi synowie podlęgali temu obowiązkowi. Jesienią , wtrakcie świńskiej wojny na gorze, znajoma pani doktor oraz dwóch moich znajomych zszczepilo się. Efekt - bardzo nie ciekawy. Starszy kolega nie czekał dlugo, bo po miesiącu, przez dwa tygodnie nA ANTYBIOTYKACH. Pani doktor i drugi (młodszy) znajomi , obecnie już drugi tydzień leczą swoje wątłe ciala. Odkąd jestem na ŻO czyli od siedmiu lat mam spokoj z przeziębianiami. Sąsiadka kiedy widzi przez okno jak chodzę ubrany koło domu to dostaje przeziębieniowych drgawek. Prawie nie znam pojęcia zimna, a przed przewianiem chronię tylko głowę. Ko0niec ze wspieraniem potężnych producentow farmaceutycznych. Życzę dużo zdrowia i nie dajmy się zwariować profesorom medycyny którz próbują przekonać głupimy stwierdzeniami, że mówienie o leczniczych właściwościach czosnku, to tylko ludowa bajka. I człowieku nie stresuj się. Co by było, gdyby głupota umiala latać....... (film "Szpital na peryferiach"
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nic się nie wydarzyło, a oni już perfidnie zaczynają wytwarzać psychozę strachu. Takie niepotwierdzone, straszące i nic niewnoszące wiadomości - powinny być karalne. PS. Dobrze "Gwidon", że masz oczy szeroko otwarte..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Będzie "grypa frecia"... Ale ona nie wydaje mi się groźna,bo ludzi,którzy mają fretki nie jest dużo i siłą rzeczy fretek też nie jest tyle co świń i krów na ten przykład ;p
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Szczepiona rowniez bylam na podstawowe szczepienia jako dziecko.Od 16 lat mam doczynienia z ludzmi chorymi,zastrzykami itd. itp.Za kazdym razem chca mnie szczepic albo przeciwko hepatitisowi albo grypie.Ciagle odmawiam i tylko patrzec jak lekarze zakladowi wspomagac sie beda Panstwowymi Ustawami o przymusowych szczepieniach.Jestem pewna,ze wtedy poszukam sobie innego zajecia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|