Autor
|
Wtek: WIEPRZOWINA NA KWAŚNO. (Przeczytany 139902 razy)
|
MORGANO
Go
|
WIEPRZOWINA NA KWAŚNO.
Składniki. 500g wieprzowej polędwiczki 100g śmietany 100g oleju 250g bulionu 50g smalcu 20g żółtka /1/ kilka kropli sosu worcester, 1-2 łyżki soku z cytryny, po kilka gałązek szczypiorku i bazylii, łyżeczka musztardy, sól, pieprz,
Sposób przygotowania. Żółtko rozmącić z musztardą. Dodawać po kilka kropel oleju aż powstanie gęsty majonez. Wlać śmietanę, wymieszać Przyprawić solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny i sosem worcester. Zieleninę posiekać, dodać do sosu, ucierać przez kilka minut. Mięso oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć, podlać bulionem dusić pod przykryciem 15 min. Mięso wyjąć, pokroić w grube plastry.
Ogółem 1020g B-T-W 92,3 – 304,6 – 3,2 / 3120 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 9,0 – 29,9 – 0,3 / 310 kalorii / 200 gram porcja 1 osobowa B-T-W 18,1 – 59,7 - 0,6 / 610 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 3,3 : 0,0 B+T/200g – 77,8g
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ups! Przepraszam.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak Włodzimierz wprowadził embargo na polskie świnie, to ponoć Sawicki chciał zacząć propagować Dietę Optymalną Dr-a Kwaśniewskiego, ale specjaliści szybko mu ze łba to wybili. I słusznie, bo kto by teraz jabłka żarł! Serio mówisz? Nie o jabłkach
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jak Włodzimierz wprowadził embargo na polskie świnie, to ponoć Sawicki chciał zacząć propagować Dietę Optymalną Dr-a Kwaśniewskiego, ale specjaliści szybko mu ze łba to wybili. I słusznie, bo kto by teraz jabłka żarł! Jak to kto, swinie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pilnują skutecznie. Widzę to na przykładzie mojej rodziny.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W każdym razie "przyjaciele" upieprzą każdą inicjatywę związaną z Dietą Optymalną. Pilnują jak mogą. Szefu mój. Ja w temacie, z pytaniem DO Ciebie. Czy "wieprzowina na kwaśno" smakuje tak samo jak "kwaśnica na wieprzów"? Goryczki usiłuję się doszukać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ