Autor
|
Wtek: Jak teraz jest w Polsce? (Przeczytany 44191 razy)
|
kodar
Go
|
a moze to nasi mili sasiedzi tak nas specjalnie szkalowali,przeciez nasze ustroje znacznie sie roznily, byl maly przeplyw informacji zarowno w jedna jak i druga strone, wtedy wierzylo sie we wszystko,a najwiekszej wartosci nabieralo to,co bylo wlasnie zakazane. Niemcy mieli zroznicowany obraz Polski,byli tacy co czesto przyjezdzali na polowania lub z wlasnym kajakiem na splywy po Mazurach,byli tacy co pytali mnie czy w Polsce maja telewizor,lodowke a nawet prad na codzien
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
Mógłbym wymieniać zalety i wady UK, tak jak bym mógł wymieniać zalety i wady Polski, ale nie chce mi się narzekać No bo i po co narzekać jak jesteś świadom ,że jest dobrze Ja też nie narzekam na to ,że mieszkam w Polsce ,bo jestem świadoma ,że jest mi dobrze kłaniam się ,dziękuję Moim zdaniem, tak szczerze, tak bardzo bardzo bardzo szczerze. Naujszczerzej normalnie na świecie. Jak się jest z ukochaną osoba to wszędzie jest najlepiej a reszta to egzystencja
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
W Polsce już wkrótce będzie dużo lepiej niż dziś jest. Bo do 2012 wpomuje Unia dodatkowe fundusze na inwestycje związane z Mistrzostwami Europy w piłce nożnej. A to pięć, czy sześć stadionów, lotnisko, autostrady, hotele..., czyli dużo pracy dla wielu. Portugalia bardzo zyskała na organizacji, to i Słowiańszczyznę wzbogaci.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Moim zdaniem, tak szczerze, tak bardzo bardzo bardzo szczerze. Naujszczerzej normalnie na świecie. Jak się jest z ukochaną osoba to wszędzie jest najlepiej a reszta to egzystencja
A tak zupełnie realistycznie jak się jest z ukochaną osobą i jeszcze na dodatek ukochanymi dziećmi ,ktore trza wychować ,a pracy się nie ma ,a co za tym idzie ,to i pieniędzy na życie ,to nie jest tak najlepiej I wiele jest takich małżeństw ,z których jedno musi wyjechać za granicę na zarobek,a drugie zostaje Taka rzeczywistość czasem się wkrada .
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
W Polsce już wkrótce będzie dużo lepiej niż dziś jest. Bo do 2012 wpomuje Unia dodatkowe fundusze na inwestycje związane z Mistrzostwami Europy w piłce nożnej. A to pięć, czy sześć stadionów, lotnisko, autostrady, hotele..., czyli dużo pracy dla wielu. Portugalia bardzo zyskała na organizacji, to i Słowiańszczyznę wzbogaci.
Dokładnie, oprócz tego wiele korzyści pośrednich, które sa warzniejsze bo długoterminowe. Jestem niesamowicie zadowolony z tego, myslę, ze i wschodnia część Polski się w końcu "dźwignie", mimo, ze nie odbędzie się tam praktycznie żadna impreza, to w końcu może skończą słynna A4 i dociągną do Przemyśla. Tyle, ze jest jeden problem!!! Skąd oni wezmą budowlańcow do budowy tych obiektów? Bedzie masowa rekrutacja w Londynie i Dublinie i Amsterdamie i Berlinie. Zobaczycie!!! Ale, obudziłeś we mnie nutke rywalizacji to Ci powiem, mi tu pod nosem obiekty olimpijskie budują
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
Moim zdaniem, tak szczerze, tak bardzo bardzo bardzo szczerze. Naujszczerzej normalnie na świecie. Jak się jest z ukochaną osoba to wszędzie jest najlepiej a reszta to egzystencja
A tak zupełnie realistycznie jak się jest z ukochaną osobą i jeszcze na dodatek ukochanymi dziećmi ,ktore trza wychować ,a pracy się nie ma ,a co za tym idzie ,to i pieniędzy na życie ,to nie jest tak najlepiej I wiele jest takich małżeństw ,z których jedno musi wyjechać za granicę na zarobek,a drugie zostaje Taka rzeczywistość czasem się wkrada . Dosyć często się wkrada, lecz ze wszystkim można sobie poradzić, jak się chce
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
No to się szykują drugie Stany ,tylko ,że w Europie
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Dosyć często się wkrada, lecz ze wszystkim można sobie poradzić, jak się chce
Jak się tylko chce i szuka rozwiązań bez narzekania.
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
Dosyć często się wkrada, lecz ze wszystkim można sobie poradzić, jak się chce
Jak się tylko chce i szuka rozwiązań bez narzekania. Najgorsze, a może najlepsze jest to, ze do tanga trzeba dwojga, jak to śpiewał drugi po Kaczyńskich najsłynniejszy polityk PiS
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Tyle, ze jest jeden problem!!! Skąd oni wezmą budowlańcow do budowy tych obiektów? Uponstar, a co, ty nie wierzysz w mozliwosci naszych rodakow,?? juz inne kraje zawierzyly nam i popszenosily produkcje na teren Polski, a czym sa lepsi od nas Chinczycy i Tajlandczycy.???
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
a czym sa lepsi od nas Chinczycy i Tajlandczycy.??? W produkcji pluszowych misi i wszelkiego innego plastykowego badziewia Z resztą prawie wszystko pochodzi stamtąd
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Najgorsze, a może najlepsze jest to, ze do tanga trzeba dwojga, jak to śpiewał drugi po Kaczyńskich najsłynniejszy polityk PiS
A tak,tak !Super jest jak dwoje chce osiągnąć jakiś cel. Lepiej jest jak jedno narzeka ,a drugie jakoś to równoważy ,a masakra jest wtedy ,jak dwoje narzeka
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
Tyle, ze jest jeden problem!!! Skąd oni wezmą budowlańcow do budowy tych obiektów? Uponstar, a co, ty nie wierzysz w mozliwosci naszych rodakow,?? juz inne kraje zawierzyly nam i popszenosily produkcje na teren Polski, a czym sa lepsi od nas Chinczycy i Tajlandczycy.??? Kodar. Tu nie chodzi o wiare Poprostu budowlańców w Polsce jest teraz jak na lekarstwo. Większość gdzieś wyjechała, spawaczy spotkasz w Norwegii, Murarzy spotkasz w Dublinie a ogólnobudowlańców w Londynie. Słyszałem, ze teraz nie ma kto płytek położyć, co mowić o budowaniu wypasionych stadionów? A chlopaki moze by i wrócili działać dla Polskiego futbolu, lecz wpierw musza dostać konkretne ofert, nawet bardzo konkretne. To nie chodzi o mozliwości Polskich budowlańcow, tylko o sprawność Polskiej administracji - to tylko pieć lat zostało. Niby dużo, ale czy napewno? Inna opcją są Ukraińcy...
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
Najgorsze, a może najlepsze jest to, ze do tanga trzeba dwojga, jak to śpiewał drugi po Kaczyńskich najsłynniejszy polityk PiS
A tak,tak !Super jest jak dwoje chce osiągnąć jakiś cel. Lepiej jest jak jedno narzeka ,a drugie jakoś to równoważy ,a masakra jest wtedy ,jak dwoje narzeka Nie da się płynąć jedną łódką w dwie różne strony
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Nie da się płynąć jedną łódką w dwie różne strony
Mogę sie tylko pod tym podpisać .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
dodam ,że sama nie narzekam i nie znoszę ciągłego narzekania jak to jest źle Całe szczęście ,że mam męża ,który również nie narzeka ,bo bym osiwiała...
|
|
|
|
|
|
|
tetryk
Go
|
Nie wiem. A są ładniejsze niż Indyjki?
Co kto lubi... dla mnie sa, choc Indyjki tez nie sa brzydkie, a i jak mowil Uponstar - miksy rowniez moga wyjsc urodzie na dobre. Bylem kiedys w Niemczech, i poza Turczynkami nie bylo na kim oka zawiesic (szczegolnie Niemki sa... nie w moim typie ), a juz kompletnie poza nimi nie bylo z kim porozmawiac, bo ja po niemiecku zero, wiec Niemki i Polki (ktore widocznie juz zapomnialy polskiej mowy) odpadly... Moj kolega wlasnie wrocil z Manchesteru, i twierdzi, ze jest tam dosc duzo niewiast z bliskiego wschodu, wiec jak to jest, ze w UK jest sporo dzieciolow, w Niemczech sporo, a u nas nie ma? Czytalem (bodaj w Newsweeku) jakies dwa miesiace temu, ze w UK ninja nie sa specjalnie popularne i ludzie ogolnie pieniacza sie na te ich czarne kubraczki, faceci mniej, babeczki ponoc o wiele bardziej, i to dlatego, ze niby daja tym swiadectwo swojej podleglosci wobec mezczyzn, a tendencje sa teraz jak wiadomo... inne (w ogole nie jest w modzie byc skromna, prosta i poczciwa niewiasta). Poniewaz pismaki jakie sa kazdy wie, wiec Uponstar... do tablicy prosze - prawdali to, wiesz cos o tym?
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Albo, pamiętacie jak się zbierało puszki po zachodnich piwach, lub pudełka po papierosach?
To było wtedy dla nas nieosiągalne i wyobrażaliśmy sobie, że istotnie to wygląda w rzeczywistości jak na obrazku. Teraz już wiemy, że to był tylko blichtr.
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
Nie wiem. A są ładniejsze niż Indyjki?
Co kto lubi... dla mnie sa, choc Indyjki tez nie sa brzydkie, a i jak mowil Uponstar - miksy rowniez moga wyjsc urodzie na dobre. Bylem kiedys w Niemczech, i poza Turczynkami nie bylo na kim oka zawiesic (szczegolnie Niemki sa... nie w moim typie ), a juz kompletnie poza nimi nie bylo z kim porozmawiac, bo ja po niemiecku zero, wiec Niemki i Polki (ktore widocznie juz zapomnialy polskiej mowy) odpadly... Moj kolega wlasnie wrocil z Manchesteru, i twierdzi, ze jest tam dosc duzo niewiast z bliskiego wschodu, wiec jak to jest, ze w UK jest sporo dzieciolow, w Niemczech sporo, a u nas nie ma? Czytalem (bodaj w Newsweeku) jakies dwa miesiace temu, ze w UK ninja nie sa specjalnie popularne i ludzie ogolnie pieniacza sie na te ich czarne kubraczki, faceci mniej, babeczki ponoc o wiele bardziej, i to dlatego, ze niby daja tym swiadectwo swojej podleglosci wobec mezczyzn, a tendencje sa teraz jak wiadomo... inne (w ogole nie jest w modzie byc skromna, prosta i poczciwa niewiasta). Poniewaz pismaki jakie sa kazdy wie, wiec Uponstar... do tablicy prosze - prawdali to, wiesz cos o tym? W Londynie mozesz dosc łatwo spotkac Ninjas, dla "Prawdziwego Meżczyzny" to szok. Pan i władca idzie przodem, ma złoty zegarek an ręce, za nim idzie jedna lub dwie opatulone kobiet, wzrok w "podłogę". To się tyczy wszystkich ortodoksyjnych islamistów. Co do Hindusek, te które spotkałem, przewaznie były piękne i inteligentne. Hindusi mają na określenie wyglądu i charakteru kobiety pare dośc sugestywnych opisów: od kury zaczynając, na bogini kończąc. Oni maja ogolnie system kastowy i są strasznymi rasistami, wobec siebie to pokazują. Choć w dobie political correctness to nie przystoi. Myślę, ze tu nie chodzi o skromna poczciwą niewiaste, to faktycznie uprzedmiotowienie kobiety i nic dziwnego, że kobiety sie buntują i chcą zostać "prawdziwą angielka", która wymiotuje przy pubie i na obszerny tyłek wsadza nieobszerne spodnie (choc to tez zalosne) Dobrze, ze to taki mix kulturowy, ze kazdy znajdzie coś dla siebie, naprawde.
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
Albo, pamiętacie jak się zbierało puszki po zachodnich piwach, lub pudełka po papierosach?
To było wtedy dla nas nieosiągalne i wyobrażaliśmy sobie, że istotnie to wygląda w rzeczywistości jak na obrazku. Teraz już wiemy, że to był tylko blichtr. TO była wizja wolności, kraju gdzie mozesz wszystko... dla kazdego dzieciaka czekajacego na Teleranek. Jak pojawiła się ulica sezamkowa, to teleranek zbladł. Nie widze nic złego w blichtrze. Właściwie to nie lubie nijakości i szarości, a tak widze czasy komuny - nijakie, szare i nieciekawe. Dlaczego tak wielu ludzi dalo się nabrac na "blichtr" i wyjezdzając "na wycieczkę" nie wracało? Choć juz mieli możliwość?
|
|
|
|
|
|
|
|
|