Autor
|
Wtek: Jak teraz jest w Polsce? (Przeczytany 44970 razy)
|
Rudka
Go
|
Elmo ,no ja na Węgry jeżdziłam swego czasu i było bardzo fajnie Arabi ,bardzo mili, natrętni ale przy zdecydowanej odmowie-straszni
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
. Przypomniałaś mi coś.Ja sie musiałam ukrywać przed jednym Jugolem (tak się potocznie mówiło na Jugosłowian,nie wiem czy brzydko czy nie ) Tak jakoś mnie źle zrozumiał i przychodził do nas do mieszkania i pytał wciąż o mnie ,a kolega z koleżanką mówili ,że nikt tu taki nie mieszka ,a on i tak przychodził i prosił ich ,aby mu pomogli mnie odnaleść .To była komedia ,bo gość myślał Bóg wie co,przyjechał pod kamienicę BM-ką ,wystrojony w garnitur i z bukietem kwiatów .teraz mi sie z tego chce śmiać ,ale wtedy nie zabardzo Dziewczyny niektóre opowiadały, jak to ich koleżanki powychodziły za mąż za Arabów ,to ....potem masakra .
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Elmo -Jugole też nie lepsi jak byłam tam na wycieczce ,to Polka ze swoim jugosłowiańskim mężem wynajmowała pokoje. Ciągle była posiniaczona i wcale nie przjmowali sie ,ze za sciana goście . wszystko robili baaaardzo głośno -oblesni syfiarze
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Rudka ,w takim razie dobrze zrobiłam ,że "uciekłam" temu Jugolowi Jakoś miałam tam intuicję wyostrzoną Na początku ładnie ,pięknie ,a potem miałabym fiołki pod oczami i zapewne nie oglądałabym kompa
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
jednak mozna sie czieszyc i podziwiac,jezeli sie ma zapewniony byt a z tym coraz gorzej u przecietnego Polaka O tym też mówili w niemieckiej TV?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
nie,Bruford o Polsce nie mowia wogole, ale tylko czasami pokazuja piekna polska nieskazona przyrode, jakies podupadle folwarki poniemieckie , troche wspolnej historii.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Kodar ,co tu dużo mówić ,Niemcy naprawde piękne budowle pozostawili a Polacy, niestety zdewastowali . U nas gadanie o wszystkim ale nie o pracy .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Kodar ,co tu dużo mówić ,Niemcy naprawde piękne budowle pozostawili
To prawda ,w Zabrzu czy Gliwicach i okolicznych miastach, sa bardzo piękne kamienice poniemieckie. Niektóre są bardzo zaniedbane ,ale kryją w sobie taki niepowtarzalny urok.Są też kamienice odnowione ,które naprawdę pięknie wyglądają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|