Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Co jest ważne? (Przeczytany 25544 razy)
|
|
toan
Go
|
Najgorsze, że Klucznik jest nieprzekupny, a waga waży bez adwokatów... Choć niektórzy twierdzili, że za obola przez Styks i Charon przewiezie . Ale kto to wie? Memento mori
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
wiele rzeczy z perspektywy czasu wydaje sie niesamowicie smieszne i nie warte naszej uwagi, tylko probami,wtedy gdy dostajesz kopniaka od zycia,ale nie rozkladasz sie na lopatki,tylko dzwigasz i podnosisz ,stawiasz czola zyciu i mowisz,zycie znowu jestem,
Masz rację Alino. My sami przez to(życie) musimy przejść.Nikt za nas niczego nie przeżyje . Inaczej jest jak się jest samym ,inaczej jest jak jesteś Ty i Twoja połowa ,a jeszcze zupełnie inaczej jest -jak jesteś Ty ,Twoja połowa i Wasze dzieci
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Memento mori No i tego jednego możemy być pewni
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
.....a poniemiecku powiedzieliby ci,ze jestes lizuska Elmo,
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
.....a poniemiecku powiedzieliby ci,ze jestes lizuska Elmo, Siedze sobie tak i ogarnął mnie spontan Chciałabym ,żebyśmy sie wszyscy spotkali Może nie pozagryzalibyśmy sie ,co? Ale takie spotkanie trzebaby jakos zorganizować, a z doświadczenia wiem ,że to trudne ,bo już z 10 lat spotykam sie z koleżankami ze szkoły i spotkać sie nie możemy
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
.....a poniemiecku powiedzieliby ci,ze jestes lizuska Elmo, A śmiesz temu zaprzeczyć ? Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
No co ja zrobie ,ze ja jestem taka spontaniczna Nie zdawałam sobie sprawy ,że wyjdzie to na podlizywanie się Stwierdzam tylko fakty ,ze Toan jest mądrym człowiekiem ,zreszta spotkałam sie tu z madrością Ewy,Aliny,Haliny,Zofii ,Daniela wielu innych ,a to że Ciebie nie zaliczam do tych ludzi ,to nie moja wina .Są to mądrości doświadczonych ludzi Ale Toan lubi też sobie pożartować ,no chyba mu nie zabronisz? O!!! Sabiny poczucie humoru też jest super Tomusiu rozsmieszyłeś mnie poczułam się jak w zerówce
|
|
|
|
|
|
|
mateoosh12
Go
|
Kodar> chyba najlepsza odpowiedź. Ale skąd wiesz ile ja mam lat? \ Tomkiewicz> Erich Fromm; Ucieczka od wolności itd. I--> bardzo dziękuję. Chyba o to mniej/więcej mi chodziło Elmo> dzięki za odpowiedź. / w ogóle bardzo wszystkim dziękuję, szczególnie doceniam szczerość
|
|
|
|
|
|
|
mateoosh12
Go
|
a, jeszcze obiecane bany. Informuję, że bana dostaje Pani Halina Ch., na okres 1 tygodnia. Przykro mi, że dotyka to członkinię forum w randze Senior Member. Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Tomkiewicz> Erich Fromm; Ucieczka od wolności itd. I--> bardzo dziękuję. Chyba o to mniej/więcej mi chodziło Dla mnie Fromm, to przede wszystkim "O sztuce miłości". Jest też jeszcze "Być czy mieć". Marishka
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Mateoo,wiele cennych rad jak żyć, znajdziesz z tekstu dla wiernych- jak to ujął Toan. Obecnie czytam Księgę Przysłów.Zacytuję Ci"
"Każdy się syci owocem swych ust, czyn rąk człowieka odda mu zapłatę. Głupi swój gniew objawia od razu, roztropny ukryje obelgę. Prawdomówny mówi co słuszne, a świadek fałszywy -oszustwo. Nierozważnie mówić-to ranić jak mieczem, a język mądrych-lekarstwem."
"Kto strzeże karności,ten idzie ku życiu, kto gardzi upomnieniem-ku zatracie."
Naprawdę ,czytając to można się wiele nauczyć. Pozdrawiam Edyta.
|
|
|
|
|
|
|
tetryk
Go
|
...a pozniej zamknac ksiazke, odlozyc na bok i w zyciu dalej robic swoje (inaczej).
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
...a pozniej zamknac ksiazke, odlozyc na bok i w zyciu dalej robic swoje (inaczej).
Nie koniecznie ,zawsze coś w głowie zostaje Ale bardziej popularna jest nauka ,na własnych błędach,jedna z najbardziej trudnych i kosztownych nauk
|
|
|
|
|
|
|
tetryk
Go
|
Nie koniecznie ,zawsze coś w głowie zostaje Ja nie mówiłem, czy i co zostaje w głowie, tylko co się czyni ("odlozyc na bok i w zyciu dalej robic swoje (inaczej)")... To najlepsze (jedyne?) świadectwo tego, co naprawdę ma się w głowie. "Po ich owocach poznacie ich", jak ponoć mawiał jeden Żyd, przez którego dziś nie było mi dane raczyć się mięsem podczas obiadu.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
jak ponoć mawiał jeden Żyd, przez którego dziś nie było mi dane raczyć się mięsem podczas obiadu. To zabawne. Odmawiasz sobie posiłku, bo ktoś coś powiedział. Czy zdarza Ci się odczuwać przy tym, że robisz coś wbrew sobie ? Czy tłumisz prawdziwą wolę w imię przesądu ? Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
OK Jeśli cos w głowie zostaje ,to raczej stara sie człowiek wprowadzać to w zycie.Przynajmniej ja tak mam Ale tylko jakąś część.Większa -to ta najbardziej kosztowana nauka - na własnych błędach Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
jak ponoć mawiał jeden Żyd, przez którego dziś nie było mi dane raczyć się mięsem podczas obiadu. To zabawne. Odmawiasz sobie posiłku, bo ktoś coś powiedział. Czy zdarza Ci się odczuwać przy tym, że robisz coś wbrew sobie ? Czy tłumisz prawdziwą wolę w imię przesądu ? Tomek Ale Tetryk nie odmówił sobie posiłku-nie głodował Poprostu nie jadł mięsa. No cóż dla takich jak Ty jest to zabawne Może dlatego ,że sam jesteś zabawny jak w zerówce
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|