Autor
|
Wtek: LEKARZE POWINNI (Przeczytany 118950 razy)
|
Tomkiewicz
Go
|
Jaki sens ma demonizowanie i wyżywanie się na środowisku medycznym, gdy jak szumnie się tu określa - wszyscy "opty" WIEDZĄ ? Zamiast rzeczowej polemiki, a macie okazję, bo na pewno jest tu kilku "tradycyjnych" lekarzy, ciągle obserwuję dziwne objawy redukcjonizmu żywieniowego, który łączy się z atakami ślepej furii, gdy tylko padnie słowo "lekarz". Taka agresja nie miałaby miejsca, gdyby niektórzy tzw optymalni wiedzieli. Niestety, oni wciąż wierzą. A od tak dawna przestrzegam przed transformacją dązenia do prawdy w religię. Żywienie Optymalne, przynajmniej na tym forum, staje się powoli swoistym systemem religijnym. A zatem jakikolwiek głos sprzeciwu lub krytyki, będzie stwarzał niewybredną reakcję. Piszę to z poszanowania dla osiągnięć dr Kwaśniewskiego i tych wszystkich osob, kóre MERYTORYCZNIE przyczyniły się do racjonalnego obalenia mitów "naukowych". Przykro bowiem obserwować, jak zacne osiągnięcia przeradzają się w kult jednostki oraz tworza coś na kształt ugrupowania pseudo-religijnego, o wyraźnej mesjańskiej teleologii.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
... Przykro bowiem obserwować, jak zacne osiągnięcia przeradzają się w kult jednostki oraz tworza coś na kształt ugrupowania pseudo-religijnego, o wyraźnej mesjańskiej teleologii.
Tomek
Ale to tylko i wyłącznie Twoje postrzeganie czyni ,że jest Ci przykro . Ciekawe czy przykro jest JK ,że wyleczył ludzi "nieuleczalnie" chorych i czy przykro jest ludziom ,którzy byli "nieuleczalnie" chorzy i zostali wyleczeni przez dr.J Kwaśniewskiego . Nie pojmujesz ,że jest to swego rodzaju wdzięczność ?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Z resztą dziwi mnie Twoja reakcja Tomkiewicz ,ponieważ Ty niemalże czcisz Alece Miller itd.... Więc po co się czepiać "optymalnych"?
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Jaki sens ma demonizowanie i wyżywanie się na środowisku medycznym, gdy jak szumnie się tu określa - wszyscy "opty" WIEDZĄ ? Zamiast rzeczowej polemiki, a macie okazję, bo na pewno jest tu kilku "tradycyjnych" lekarzy, ciągle obserwuję dziwne objawy redukcjonizmu żywieniowego, który łączy się z atakami ślepej furii, gdy tylko padnie słowo "lekarz".
Tomek
Widocznie sobie na to zasłużyli , nic nie dzieje się bez przyczyny , wystarczy obejrzeć sobie w TV kronike kryminalną . O :mrgreen:czywiście ze SA porzadni lekarze , ale czemu oni milcza , a gdy milcza SA wrzucani do jednego wora z tymi łachudrami
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Korupcja ,to pikuś w stosunku do zabijania pawulonem- dla kasy - tylko po to aby sie wygodniej żyło ,czy też po prostu odłączenie chorego od aparatury podtrzymującej życie tylko dlatego ,że się nie zapłaciło łapówy ! Ehhh szkoda gadać.... I jakie zdanie ma mieć człowiek o takich mordercach,gdy każdy z nas może kiedyś znaleźć się pod "opieką" takiego oprawcy. Niech Bóg broni przed takimi zdarzeniami i "lekarzami"!!!
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Lutonn, ja mam na myśli generalizację. W obrębie tego forum panuje dziwna "logika", która zakłada, że wszyscy lekarze "nieopty" są be, skąd tylko jeden krok do twierdzenia, że np. Bruford jest również niegrzecznym chłopcem w białym kitlu. To dość dziwne, prawda? Nie pisałbym tego wszystkiego, gdyby nie fakt wielokrotnie ponawianych prośb o dokumentację ze strony Bruforda - niestety bez odzewu. Usilnie wraca również - jak bumerang - niesamowicie irracjonalna dla mnie irytacja Toana wobec Adax, która w obliczu tego co panuje obecnie na forum (a była oskarżona o brak kultury, czego u Adax nie zauważyłem) można powiedzieć była uosobienieniem kurtuazji.
..a lubię to forum przecież..
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
w obliczu tego co panuje obecnie na forum (a była oskarżona o brak kultury, czego u Adax nie zauważyłem) można powiedzieć była uosobienieniem kurtuazji.
Tomek
Wiesz co panuje teraz na Forum? Kult Alice Miller i wpajanie nienawiści do rodziców przez Ciebie Tomkiewicz.Tylko dlatego ,że miałeś nieudane dzieciństwo.Ale kogo to obchodzi? Nie truj więcej o "problemach". A Bruford jak jest takim zagorzałym fanem DO i pragnie dokumentacji ,to niech się zbierze i wyruszy w teren .Ruch mu dobrze zrobi. I przestań pisać w kółko jedno i to samo ,bo staje sie to nudne.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Jeszcze jedno. Jak się czyta Twoje posty Tomkiewicz ,to się czuje jakby sie oglądało "Dzień Świstaka".
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Nie pisałbym tego wszystkiego, gdyby nie fakt wielokrotnie ponawianych prośb o dokumentację ze strony Bruforda - niestety bez odzewu. Moze dlatego że nie wiesz że miał on ( Bruford ) możliwość zdokumentowania innych stosujących ŻO i zwyczajnie się "wymigał" ;P
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
No dobra !!,ale poco taki facet jak Bruford przebywa na tym forum ,skoro sie nie zgadza a tylko kiwa glowa przekomazajac sie w kwwestii w ktorej ja sadze jako przyzwoity czlowiek nie powinien Z tego samego powodu dla którego wielu innych pluje na JK ??
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
Nobo widzisz Tomek czy DO w twoim przypadku Ci pomoglo ??? Cool Smile Mr. Green A wiec wykladnia prawidlowego stosowania DO jest obsobaczanie lekarzy, ile wlezie- naturalnie generalizujac i stosujac proste klisze myslowe postepujac wg "To pijak.... i złodziej ! bo każdy pijak to złodziej" (cytat z pamięci) ?
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
O ile mnie pamięć nie myli, Wielki Opluwacz dr Kwaśniewskiego Bruford, nie miał nic przeciwko temu zywieniu, a jedynie sugerował, że nie zgadza się ze sposobem propagowania. Czyż nie tak było ? Pytam zatem, gdzie tu jest owa plwocina ? I jeszcze jedno. Tu nie ma znaczenia, czy się piszę prawdę czy fałsz, istotne jest by dawać wyraz prawie że religijnemu uwielbieniu ? Dowód ? Proszę bardzo ! Dowodem jest przyzwolenie na prymitywizm i rzadko spotykane chamstwo, byle tylko w kontekście ( o zgrozo!) wyjątkowego słodzenia właściwym osobom. Czy źle myślę ?
ps: Wciąż uważam banowanie za zbyteczne, wciąż myślę, że lepiej gdy głupota (a raczej, gdy się to rozumie- nieszczęście danej osoby) obnaża się w nieskrępowanej goliźnie.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
A wiec wykladnia prawidlowego stosowania DO jest obsobaczanie lekarzy, ile wlezie- naturalnie generalizujac i stosujac proste klisze myslowe postepujac wg "To pijak.... i złodziej ! bo każdy pijak to złodziej" (cytat z pamięci) ?
Oczywiście , to jest element systemu optymalnego
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Nie bardzo chce mi się wracać do dawno już przedyskutowanych kwestii. Niemniej jednak aby zakończyć te dywagacje , streszczę w punktach :
1.Nie mam generalnie nic przeciwko ŻO jako wariantowi odżywania
2.Sądzę , że może mieć dośc istotne znaczenie w niektórych , wybranych sytuacjach klinicznych
3. Brak jakichkolwiek dowodów na skuteczność DO w wielu sytuacjach deklarowanych przez dr JK.Tu info dla Sławka.Niestety nie mogę podać nazwiska mojego rozmówcy bo nie uzyskałem jego pozwolenia , zresztą ów człowiek nadal wierzy w DO.Był on w swoim czasie prezentowany jako spektakularny przyklad wyleczenia raka przez DO.Po dokładniejszej inwestygacji okazało się , że nie miał raka jeno miał niepewny wynik jednego badania co skłoniło lekarza do zlecenia diagnostyki w celu upewnienia się na wszelki wypadek czy aby nie jest to rak.Ów człowiek diagnostyki nie wykonał.I taka to jest prawda o "spektakularnym sukcesie".Tym samym deklaracje dr JK są "o jeden most za daleko" podobnie jak większośc tzw
4.Historiozofia dr JK jest absolutnie nie do przyjecia dla kogokolwiek mającego większe pojęcie o historii ogólnej i historii medycyny.
5.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Ech , ta klawiatura....
5.Twierdzenia patofizjologiczne dr JK są nie do akceptacji w
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
w świetle faktów fizjologii , patofizjologii i patomorfologii
6.Obrzucanie adwersarza DO zarzutami dotyczącymi jego osoby ( osoby a nie argumentacji) są zawsze wyrazem bezsilnej złości i bezradno
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
bezradno
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
bezradności wobec argumentów.Przykłady są mnogie.
7.Argumenty przeciwko publicznej służbie zdrowia - patrz punkt 6 , o ile znaczna ich ilość jest słuszna , inne zaś bzdurne, to niemniej jednak nie mają związku z dyskusją na temat DO. Patrz pkt.6
Sorry za postotok , uruchomił mi się jakiś defektywny skrót klawiaturowy.Może admin to naprawi.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
ps: Wciąż uważam banowanie za zbyteczne, wciąż myślę, że lepiej gdy głupota (a raczej, gdy się to rozumie- nieszczęście danej osoby) obnaża się w nieskrępowanej goliźnie.
Tomek
A ja uważam ,że banowanie nie jest zbyteczne Powinno się banować za chamstwo i obrażanie ludzi (chodzi mi o ludzi) ,ich poglądy religijne ,uczucia itp., ale trzeba najpierw poczytać ,kto zaczął i trzeba sobie jeszcze odpowiedzieć na jedno pytanie: czy, gdy mnie nie było przez jakiś czas na Forum,czy Ty chamsko odnosiłeś się do adwersarzy?.I czy Bruford też nie "opluwał" innych kiedy mnie jeszcze w ogóle nie było na Forum? Ale ja wiem ,dlaczego Ty i Bruford uważacie ,że banowanie jest zbyteczne .Bo "polecielibyście" za mną ,no może w innej kolejności
|
|
|
|
|
|
|
|
|