Autor
|
Wtek: LEKARZE POWINNI (Przeczytany 117754 razy)
|
Tomkiewicz
Go
|
Nie wiem Brufordzie jak teraz, ale w swoim czasie autor "DO" pisał jednak uczciwie , że nie ma jeszcze dowodów na to, by właśnie DO miała stuprocentowy, generalny wpływ na cofnięcie się zmian nowotworowych.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Nie bardzo chce mi się wracać do dawno już przedyskutowanych kwestii. Niemniej jednak aby zakończyć te dywagacje , streszczę w punktach :
1.Nie mam generalnie nic przeciwko ŻO jako wariantowi odżywania
2.Sądzę , że może mieć dośc istotne znaczenie w niektórych , wybranych sytuacjach klinicznych
5.
Mozesz wymienic??? w jakich???
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
To niby skąd sie biora choroby , medycyna naukowo "racjonalna " twierdzi ze to slepy traf (pech ) natomiast JK twierdzi ze glowna przyczyna jest zle odżywianie .UFFF!
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
medycyna naukowo "racjonalna " twierdzi ze to slepy traf (pech ) To tak samo ma się do rzeczywistości jak i twierdzenie kreacjonistów, że w ewolucji chodzi o "przypadek". Żaden ewolucjonista nie powie Ci, że ewolucja ma cokolwiek wspólnego z "przypadkowością", tak samo, jak żaden racjonalnie myślący lekarz nie powie Ci, że choroby biorą się z "pecha". M
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
medycyna naukowo "racjonalna " twierdzi ze to slepy traf (pech ) natomiast JK twierdzi ze glowna przyczyna jest zle odżywianie .UFFF!
Medycyna to sztuka !!!, "kiepscy artysci" potrafia wszystko "uwalic", powstaje wtedy "odpustowa szopka", ktora "owieczki" chca!!!!! widziec jako wielka sztuke. Jak lubisz "odpustowe szopki - jaselka" to " SZTUKI" nie zrozumiesz. Dlatego warto jednak sprawdzac realne efekty!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie sugerowac sie "kwikiem talibow" i "beczeniem owieczek" lutonn !!!! prosze!!! blagam!!!! nie " wpychaj" optymalnosci do "ciasnej" odpustowej szopki.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Medycyna to sztuka !!!,
Grizzly Święte słowa .Zapomniałeś jednak dodać "pieseczku" ,że to sztuka złota . Nikt inny jak "medycy" nie potrafi zamienić ludzkiego bólu w złoto
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Grizzly Święte słowa .Zapomniałeś jednak dodać "pieseczku" ,że to sztuka złota . Nikt inny jak "medycy" nie potrafi zamienić ludzkiego bólu w złoto Mila elmo , kto nie kocha "kasy"??? Nie jestem falszywie skromny i powiem, ze uwielbiam "wolnosc" dzieki "kasie" Niestety "kasa" to jest taki wynalazek, ze dzieli ludzi na dwie kategorie 10% bogatych i 90% biednych. Teraz co ma czlowiek najcenniejszego?, ano "zdrowie"(talib powie ze dogmaty), wiec moim zdaniem, "realnie" ten co faktycznie "naprawia zdrowie", powinien zarabiac krocie. Tym czasem, lekarz u nas, traktowany jest jak " szmata szpitalnej sprzataczki". Jak jest w "naszej Polskiej wsi" to kazdy widzi i slyszy. Ciebie rowniez razi, mysl o "kasie" dla lekarzy. Pewnie wolisz aby "talibowie mieli wiecej" bo podobaja sie tobie ich "legendy" Ale moze sie myle? Generalnie, czy nie jestesmy " perwersyjnie" pruderyjni? Nie lubimy "kasy" u siebie???
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Grizzly Zaiste mało mnie obchodzi ,co Ty o mnie myślisz Jeśli sprawia Ci, przyjemność myślenie o mnie jako o tej "owieczce" to niech tak zostanie -dla Twojego dobrego samopoczucia ,po co się masz stresować, jak zawsze możesz się czepić mnie ,to taka....... terapia dla Ciebie , Napisałam Ci już je ja jestem "owieczką" a Ty "baranem" . To chyba niezły układ? . PS.Dla Twojej wiadomości :nic mnie nie obchodzi ,co ktoś myśli o mnie ,bo znam swoje miejsce i swoją pozycję A co najważniejsze potrafię dostrzegać ludzi mądrych ,ale przyznaję ,że czasem trudno mi jakoś dostosować się do ich mądrych rad i nie wtrącać się w głupie dyskusje-to chyba jest moją słabą stroną ,ale pracuję ,pracuję nad tym . Ale! W życiu prywatnym unikam takich ludzi Poza tym nic do szczęścia mi nie brakuje ,no może większego garnka ,do gotowania wywaru z kości,ale to sie da "naprawić" . A jeszcze jedno PS. Odpowiedź na Twoje pytanie: "Kto nie kocha kasy?" Ja nie kocham kasy .Traktuję ja jako środek potrzebny do życia ,ale żebym ją darzyła miłością ?...to... tak nisko jeszcze nie upadłam . Dlatego jakże niemiło jest słuchać i patrzeć w TV na to ,co się dzieje na świecie ,no... tu aż się prosi napisać o" łowcach skór" .
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Medycyna to sztuka !!!, "kiepscy artysci" potrafia wszystko "uwalic", powstaje wtedy "odpustowa szopka",
Medycyna nie ma nic wspólnego ze sztuką i tylko [/u]mało zorientowany laik[u] ( w tej dziedzinie) może tak twierdzić.
|
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
To niby skąd sie biora choroby , medycyna naukowo "racjonalna " twierdzi ze to slepy traf (pech ) natomiast JK twierdzi ze glowna przyczyna jest zle odżywianie .UFFF!
Gdzie Ty wyczytałeś , że medycyna naukowa twierdzi ,że choroby to wynik ślepego trafu? Bo z całą pewnością nie w podręczniku patofizjologii chorób.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Mozesz wymienic??? w jakich??? Dlaczego nie. Na pewno wszędzie tam gdzie jest potrzebna szybka redukcja masy ciała tj we wszystkich schorzeniach ukl oddechowego i krążenia gdzie u danego człowieka otyłośc stanowi krytyczny czynnik obciążający.Na pewno jako dieta w cukrzycy.Do sensownego rozważenia w stanach wyniszczenia np zespole MIA u pacjentów z niewydolnością nerek. Tyle tylko , że nadal nie oznacza to , że działa w tych stanach przyczynowo
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Na pewno wszędzie tam gdzie jest potrzebna szybka redukcja masy ciała tj we wszystkich schorzeniach ukl oddechowego i krążenia gdzie u danego człowieka otyłośc stanowi krytyczny czynnik obciążający.Na pewno jako dieta w cukrzycy.Do sensownego rozważenia w stanach wyniszczenia np zespole MIA u pacjentów z niewydolnością nerek.
Czy zatem zalecasz ŻO w tych schorzeniach wymienionych przez Ciebie ,swoim pacjentom? Tyle tylko , że nadal nie oznacza to , że działa w tych stanach przyczynowo
A co oznacza?
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Doprecyzuj to pytanie
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Nie wiem Brufordzie jak teraz, ale w swoim czasie autor "DO" pisał jednak uczciwie , że nie ma jeszcze dowodów na to, by właśnie DO miała stuprocentowy, generalny wpływ na cofnięcie się zmian nowotworowych. Tomek
Zgoda ale również pisał , że optymalni "zasadniczo nie chorują na nowotowory".Ponadto propagowanie DO to już nie tylko ksiązki dr JK ale także publikacje netowe , OSBO itd itp.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Lutonn zadaj Brufordowi moje pytania ,bo widocznie moje posty są dla niego nie widoczne dla jego wygody A myślę ,że jest to istotne co napisał . I bardzo interesujące jest to,czy zaleca stosowanie ŻO w wymienionych przez siebie schorzeniach No chyba ,że tak tylko "palnął" bez zastanowienia Albo może wie ,tylko nie chce .... Zawsze się zapędzi w kozi róg
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
dziwna "logika", która zakłada, że wszyscy lekarze "nieopty" są be, skąd tylko jeden krok do twierdzenia, że np. Bruford jest również niegrzecznym chłopcem w białym kitlu. Tomek
To dość ograny i monotonny chwyt - ilekroć zakwestionuje się jakieś twierdzenia dr JK to znajdą się tacy co natychmiast podklejają coś na temat pavuloniarzy , łapówkarzy czy innej swołoczy. To znana metoda , polegająca na schemacie :" obrzuć przeciwnika fekaliami, a nuż się coś do niego przyklei " .Reagować się nawet nie chce bo jest to metoda świadcząca jedynie o niskich pobudkach i małym charakterze osób ją stosujących. Zresztą o braku logiki też. Medycyna naukowa to wszak nie to samo co system opieki zdrowotnej i nie to samo co jakiś łapownik.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Zrobię wyjątek i wytłumaczę Ci rzecz oczywistą : jak ktoś nie odpowiada na Twoje posty to znaczy , że nie ma ochoty z Tobą dyskutować .Przyczyny tego stanu znajdują się w wielu wcześniejszych moich postach. Na szczęście nawet na forach istnieje wolność wyboru partnerów do dyskusji. Ostatni raz odpowiadając Ci bezpośrednio powtórzę , byś utrwaliła sobie tę oczywistość - nie uważam Cię za partnera do dyskusji na jakikolwiek temat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|