Autor
|
Wtek: Jak dobrzy ludzie zamieniają się w złych (Przeczytany 138327 razy)
|
Halina Ch.
Go
|
Halino ,a czemu przepraszałaś Marishkę ,jak pisałaś o Amerykanach?Pytam z czystej ciekawości...
Bo 'swojego czasu' Tomek opisywał swoją miłość, która jest amerykanką. Źle zrobiłam, że przeprosiłam amerykankę, gdzie uważałam, że nie ma nic wspólnego z zamieszczonym linkiem.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Halino! No coś Ty! To samo ja bym mogła napisać o sobie ,że jestem Austriaczką ,bo kiedys tam byłam przez jakiś czas. Moja przyjaciółka mieszka w Australii 10 lat i nigdy o sobie nie powie ,że jest Australijką,tylko z dumą mówi ,że pochodzi z Polski i wcale a wcale tego nie ukrywa! To się nazywa pewność siebie. Nie wiem czemu niektórzy maja taka obsesję na punkcie "amerykańskości" , może dlatego ,że mają zbyt małą wiarę w siebie i utożsamiają się z "wielkim narodem" -Amerykanami i to dodaje im takiego ...splendoru. A ja jestem królową Egiptu
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
I jak zwykle brak argumentów merytorycznych. Jest to zwrot używany przez polityków. Efekty ' argumentów merytoryczych' mówią same za siebie. Amerykanie wpisali się w światową historię niechlubnie: mord Indian, Hiroszima. Wietnam, Irak, coca cola. Mc Donalds, globalizacja itd.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
he he he masz poczucie humoru no popatrz, a ja na tą amerykankę dałam się nabrać.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Halino, Tomek opisywał swoją miłość, która jest amerykanką co masz na mysli ,czy tu chodzi o technike
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
I jak zwykle brak argumentów merytorycznych. Jest to zwrot używany przez polityków. Efekty ' argumentów merytoryczych' mówią same za siebie. Amerykanie wpisali się w światową historię niechlubnie: mord Indian, Hiroszima. Wietnam, Irak, coca cola. Mc Donalds, globalizacja itd. Zapomniałaś o stonce ziemniaczanej.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
I jak zwykle brak argumentów merytorycznych. Właśnie to, Halino, a nie jakaś niezwykle błyskotliwa inteligencja czy wiedza, kryje się za tego typu odpowiedziami. Złośliwość też. Ale o tym przecież sama doskonale wiesz od wielu, wielu miesięcy. M
Tomkiewicz, podpisuje sie pod tym wszystkimi swoimi konczynami! I dodam od siebie ze wynika to wszystko od "podstawy swiatopogladowej" Bardzo duzo zalezy od tego czy dana osoba "wyznaje" ewolucjonizm czy kreacjonizm. A wiecie, ze najnowsze badania genetyczne dowiodly w 100%, ze posiadamy w 99.5% te same geny co szympansy z koleii badania psychologiczne dowiodly ze duzo zachowan jest identycznych???
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
I jak zwykle brak argumentów merytorycznych. Właśnie to, Halino, a nie jakaś niezwykle błyskotliwa inteligencja czy wiedza, kryje się za tego typu odpowiedziami. Złośliwość też. Ale o tym przecież sama doskonale wiesz od wielu, wielu miesięcy. M
Tomkiewicz, podpisuje sie pod tym wszystkimi swoimi konczynami! I dodam od siebie ze wynika to wszystko od "podstawy swiatopogladowej" Bardzo duzo zalezy od tego czy dana osoba "wyznaje" ewolucjonizm czy kreacjonizm. A wiecie, ze najnowsze badania genetyczne dowiodly w 100%, ze posiadamy w 99.5% te same geny co szympansy z koleii badania psychologiczne dowiodly ze duzo zachowan jest identycznych??? I jeszcze duzo o nas mówi nasze pochodzenie.Chodzi o naród ,o kulturę ,o mentalność danego narodu itp. tego się poprostu nie da zmienić . To tak jakby Murzyn się wybielił i mówił ,że jest Albinosem
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Halino, Tomek opisywał swoją miłość, która jest amerykanką co masz na mysli ,czy tu chodzi o technike Czy Ty Alino jesteś Niemką? ,chyba tak ,bo mieszkasz długo w Niemczech
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Zapomniałaś o stonce ziemniaczanej.
Nie wiem czy pamiętasz? To była za komunistów.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A wiecie, ze najnowsze badania genetyczne dowiodly w 100%, ze posiadamy w 99.5% te same geny co szympansy z koleii badania psychologiczne dowiodly ze duzo zachowan jest identycznych??? No, ja akurat tym odryciem zabardzo sie nie dziwię ,tym bardziej jak czytam posty coniektórych ,piszą jakby faktycznie posiadali 99.5% genów co szympansy zamiast pisać jak homo sapiens. Co najważniejsze zauważyłam ,że w ogóle nie zwracają uwagi na te istotne sprawy ,o których pisze JK a tak mądrze pisze i przystępnie.Co za Człowiek Co za rozległa wiedza ,jak czytam ,to jestem pełna podziwu dla jego umysłu!
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
[To była za komunistów.
twierdzili , że USA ją zrzuca, więc uzupełniłem Twoją wypowiedź.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
twierdzili , że USA ją zrzuca, więc uzupełniłem Twoją wypowiedź.
Skoro Ty tak twierdzisz to nie będę się sprzeczać.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
[Amerykanie wpisali się w światową historię niechlubnie: mord Indian, Hiroszima. Wietnam, Irak, coca cola. Mc Donalds, globalizacja itd.
No nie tylko oczywiście. Amerykanie są również odpowiedzialni za takie paskudztwa jak jazz , Faulkner , Truman Capote , Mark Twain , Joseph Heller i pierwsza konsytucja. Nie mówiąc rzecz jasna o Marylin Monroe.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
[Amerykanie wpisali się w światową historię niechlubnie: mord Indian, Hiroszima. Wietnam, Irak, coca cola. Mc Donalds, globalizacja itd.
No nie tylko oczywiście. Amerykanie są również odpowiedzialni za takie paskudztwa jak jazz , Faulkner , Truman Capote , Mark Twain , Joseph Heller i pierwsza konsytucja. Nie mówiąc rzecz jasna o Marylin Monroe. z paskudztw wyłączam wielkiego FZ.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Poza jazzem reszta może być.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
"tego się poprostu nie da zmienić"
Wlasnie!!!! zestawu genow nie da sie zmienic. Wiec "szlaki metaboliczne"(czytaj ekspresje genow) mamy bardzo podobne. I w zwiazku z tym jesli ktos wprowadza do swojego organizmu wielkie ilosci cholesterolu(razem z zoltkiem i innymi takimi zanieczyszczonymi ) To zawsze!!! tworza mu sie kamienie w woreczku zolciowym. I nie pomoga nawet zaklecia Lojca Rydzyka lub "Guru tombakopodobnych"
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Grizzly wyrwałeś mój tekst z kontekstu i sie cieszysz ,a ja nie wiem czemu ,bo nie o to, tak naprawde mi chodzi . O co Ci chodzi z tymo żółtkami? One są bardzo zdrowe i absolutnie niemiażdżycorodne ani "kamieniotwórcze" jeśli przy nich nie bedziemy w nadmiarze spożywać węgli . ehhh Grizzly
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
wszystko co najgorsze dla ludzi bierze się od amerykanów. Halino, powiedz mi proszę, jak to powyżej się ma do tego poniżej: Internet i pralka automatyczna to najlepsze rzeczy jakie można było wymyśleć Wszak i internet i pralka automatyczna to wynalazki... amerykańskie. A więc brak konsekwencji, brak logiki, czy może tylko brak wiedzy? M
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Halino ! Wytłumaczysz mi jak można zrobić z Murzyna albinosa? Nie rozumię tego czy jest to możliwe aby Murzyn mówił o sobie ,że jest człowiekiem o jasnej karnacji skóry? I czy taki człowiek ,który podaje sie za kogos innego jest ...dwulicowy? Jak myslisz Halino .Odpowiedz proszę .
|
|
|
|
|
|
|
|
|