Autor
|
Wtek: Parametrt długowieczności. (Przeczytany 447936 razy)
|
administ
Go
|
Ja nie mogę! A żurawina nic nie pomoże?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie znam się na chorobach,ale stała głodówka w wydaniu 70-80 na czczo nie jest raczej "zdrowa". Może to przez tą jarzębinę,głodówki w stylu IF,rotacje etc?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To mi wygląda na jakiś syndrom metaboliczny, ale leczyć nie będziemy...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Mój serdeczny kolega z internetu pozwolił mi zamieścić wyniki swoich eksperymentów na sobie, odnośnie poprawy wydolności, osiągów,utraty tkanki tluszczowej i poziomu cukrów we krwi, ketonów w moczu Różne założenia B,T,Ww Założenia zał. nr 1 "Badanie 1" zał 2 Badanie 2 Badanie 3 Na koniec poprosiłem o kolejne badanie nr 4, aby nie ograniczał sobie białka (jedzenia). Doradziłem, aby pilnował jedynie Ww proporcja 1:2:0,5-0,8 i maks 1g/kg Ww. Na chwilkę obecną nie mam informacji zwrotnej odnośnie badania nr 4 ,ale jak się pojawi opublikuję [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
cd
[załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Wnioski kolegi,które później próbowaliśmy przedyskutować Jak widać na załączniku kolega zafascynowany był ketozą,lovecarbem. Starałem się odwieść go od ketozy, mam nadzieje że skutecznie-badanie 4. [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
ja moge tylko potwierdzic na mojej osobie że przy załozeniach proporcji z badania 2. miałem identycznie ... waga stała w miejscu , ani ketozy . Pisałem Tobie kiedyś Mariusz o tym .Mówiłeś że sie ani nie głodze ani nie przejadam ... Ale fat nie leciał ... ja bym proponował do tego juz częstego wysiłku ale jakos tam średnio , nisko intensywnego dac węgle 50-60 białko tak jak jest i fatem sterowac .... U mnie teraz fat siepali na tych ilosciach a jem B do t 1:2 minimum , ale przeważnie 1:3 i więcej .... Leci to powoli ale leci . I co najwazniejsze słaby nie jestem ....
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Przy pierwszym badaniu u mnie nie leciał fat tylko mięśnie .. powoli i zero energii ... Nie byłbym w stanie robic takiej aktywności . Z takimi ww to trzeba chyba B podnieśc przy odchudzaniu jak to Gary T. zaleca czyli tam wychodzi chyba koło 1,5 g na /kg Ale ja tam wolę racjonalnie optymalnie , żeby sie po skórze nie drapac i energie miec do wygibasów ... Bo ww trzeba polubic (bez przesady )
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przy pierwszym badaniu u mnie nie leciał fat tylko mięśnie .. powoli i zero energii ... Nie byłbym w stanie robic takiej aktywności . Z takimi ww to trzeba chyba B podnieśc przy odchudzaniu jak to Gary T. zaleca czyli tam wychodzi chyba koło 1,5 g na /kg Ale ja tam wolę racjonalnie optymalnie , żeby sie po skórze nie drapac i energie miec do wygibasów ... Bo ww trzeba polubic (bez przesady ) A ja u Poliquina chyba czytałem by jeść ZC(niemal)oraz raz na 4-5 dni posiłek Ww uskutecznić. U mnie mogłoby się to sprawdzić, bo tak często zapominam o Ww
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ja tez zapominam ale nic z tego korzystnego nie mam .... lepiej jak dosypie wungla ... i białko jak najbardziej wartościowe ale mało ... fatu sporo i skóra pięknieje , mięso łapie , adużo energii i fat pale .....
|
|
|
|
|
|
|
krobert
Go
|
A ja u Poliquina chyba czytałem by jeść ZC(niemal)oraz raz na 4-5 dni posiłek Ww uskutecznić. U mnie mogłoby się to sprawdzić, bo tak często zapominam o Ww A tak wrócę do tematu - ktoś wyczytał, albo może Admin zgrabnym dwuwierszowcem rymowanym podpowie, jak długo utrzymuje się nadmiar węglowodanów w formie, z której glukozę można jeszcze osiągnąć? Tzn. np. jak szybko zacząć jeść Ww po 'szaleństwie sobotniej nocy', kiedy się przekroczyło x-krotnie dobową dawkę? Zwykłą ilość Ww przyjąć już w niedzielę, czy można zacząć dopiero we wtorek na przykład. Wtedy wyjdzie, czy takie ładowanie Ww ma sens, czy nie robi się z takiego planu: głodówka i jechanie po mięśniach przez 4-5 dni, potem zalewamy Ww, których nadmiar i tak organizm po (XXh??) przerobi na zapas i/lub cholesterol.., a nie będzie rozsądnie dawkował przez następne 4-5 dni cyklu ZC??? Pewnie można sobie indywidualnie paskami sprawdzić, ale pewnie ktoś to już badał.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie się zdaje, że ta druga opcja. Tyle, że na tego typu LC jest permanentny nadmiar białka na przemiał, a te ładowania to bardziej na zaspokojenie psychiki. Wszelkie szarpania metaboliczne są be!
|
|
|
|
|
|
|
krobert
Go
|
oczywiście inaczej będzie po 4-5 dniowej węglowodanowej głodówce, kiedy wątroba i mięśnie przyjmą sporo zapasu, ale chodzi o ten moment, gdy magazyny Ww są już pełne. W takim przypadku, uwzględniając, że we krwi średnio ze 2-3 łyżeczki cukru może być, wydaje mi się, że nadmiar Ww będzie stosunkowo szybko przerobiony na zapas i standardową dawkę Ww lepiej przyjąć już w niedzielę/poniedziałek, niż czekać do środy. Ale może mi się źle wydawać
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Uśmiechnęła by się- choć raz. Przecież ziarnko ryżu i ryba mają różny kształt.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Nie musi, bo wolną wolę ma! A robi chociaż z 500?
|
|
|
|
|
|
|
|
|