Autor
|
Wtek: Parametrt długowieczności. (Przeczytany 448038 razy)
|
elmo
Go
|
Czyta się dużo szybciej, poza tym nie wszędzie można odsłuchać bez sensu. O ile się szybciej przeczyta? O jeden dzień? Czy to kwestia pół godz, czy godziny ? Trzeba tak skonfigurować sprzęt, żeby można było przeczytać .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Nie, bo musiałbym przepisywać to, a nie mam ochoty ślęczeć bezmyślnie nad klawiaturą Skaner ?? Masz na myśli Sławku antywirusowy skaner? Co Ty byś chciał skanować?
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Nie, bo musiałbym przepisywać to, a nie mam ochoty ślęczeć bezmyślnie nad klawiaturą Dziekuje w imieniu wszystkich co wola SLOWO PISANE!
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Czyta się dużo szybciej, poza tym nie wszędzie można odsłuchać bez sensu. O ile się szybciej przeczyta? O jeden dzień? Czy to kwestia pół godz, czy godziny ? Trzeba tak skonfigurować sprzęt, żeby można było przeczytać . Przynajmniej 4 razy szybciej nie mówiąc że można w tym czasie robić coś innego na kompie, wszelakie odtwarzacze zajmują dużo pamięci i spowalniają komp, a jaką konfigurację do czytania masz na myśli to dalibóg nie mam bladego pojęcia
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Sławku! Ale taki skaner i progdam do rozpoznania tekstu, to strasznie dużo dopisują w kluczach rejestru, do tego jeszcze zaprzyjaźnieni szpiedzy i zaraz się kompek muli. A zawsze są dopowiadane do czytanego tekstu komentarze bieżące tak, że dźwięk się czasem bardzo różni od tego co napisane. Przy jednomegowym łączu wyłapanie mpeg - to chwilka. A i strony tylko z tekstem i zdjęciami - to już nawet polski archaik. Do tego ociemniali, słuchowcy, analfabeci w tym młodociani i ten uspakający ton, barwa głosu JK, tempo nagrania. To wszystko tworzy klimat tej strony, a i nieustająco rosnące statystyki... . Zastanawiam się tylko nad funkcjonalnością (w tym: słowach kluczowych - podpowiedź Ewy ), bo wiele osób nie potrafi odszukać w serwisie informacji ich interesujących. Może coś w klimacie nowych stron Microsoftu z czytelnymi okienkami... Ale zajmę się tym po kanikule..., a może trochę później.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Sławku! Ale taki skaner i progdam do rozpoznania tekstu, to strasznie dużo dopisują w kluczach rejestru, do tego jeszcze zaprzyjaźnieni szpiedzy i zaraz się kompek muli. A zawsze są dopowiadane do czytanego tekstu komentarze bieżące tak, że dźwięk się czasem bardzo różni od tego co napisane. No już nie przesadzaj ;P nie musisz tego dodawać do autostartu i w końcu nie używasz tego codziennie wiec i korekta tekstu w kompie nie zajmie więcej jak kilka chwil Przy jednomegowym łączu wyłapanie mpeg - to chwilka.
chodzi o odtwarzanie nie o ściąganie A i strony tylko z tekstem i zdjęciami - to już nawet polski archaik. Do tego ociemniali, słuchowcy, analfabeci w tym młodociani i ten uspakający ton, barwa głosu JK, tempo nagrania. To wszystko tworzy klimat tej strony, a i nieustająco rosnące statystyki... toteż nie mówimy że to źle że można posłuchać JK to bardzo dobrze w końcu ktoś się przekona że nie ma raka krtani ale równoległe zamieszczenie tekstu pisanego na pewno zwiększy statystyki !!!! . Zastanawiam się tylko nad funkcjonalnością (w tym: słowach kluczowych - podpowiedź Ewy ), bo wiele osób nie potrafi odszukać w serwisie informacji ich interesujących. Może coś w klimacie nowych stron Microsoftu z czytelnymi okienkami... Ale zajmę się tym po kanikule..., a może trochę później. sprawa slów kluczowych warta zainteresowania tak samo jak i Ewa
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ciebie bym zeskanował Nie widzę takiej potrzeby
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Nie, bo musiałbym przepisywać to, a nie mam ochoty ślęczeć bezmyślnie nad klawiaturą Dziekuje w imieniu wszystkich co wola SLOWO PISANE! Hana.Raz jak wysłuchasz czegoś ,to korona z głowy Ci nie spadnie. Z resztą możesz wysłuchać nagrania i napisać sobie streszczenie .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Może coś w klimacie nowych stron Microsoftu z czytelnymi okienkami...
Nie testuj stron IE ,tylko Firefox'em i Operą . Jak się będzie źle wyświetlać w tych przeglądarkach,to nie płać faktury webmasterowi. PS.Za 5 lat nie będzie Microsoftu,więc nie warto się angażować (szczególnie uczuciowo). PS.2 .Na jakim systemie chodzi serwer Forum?
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Sławku! Ale taki skaner i progdam do rozpoznania tekstu, to strasznie dużo dopisują w kluczach rejestru, do tego jeszcze zaprzyjaźnieni szpiedzy i zaraz się kompek muli. A zawsze są dopowiadane do czytanego tekstu komentarze bieżące tak, że dźwięk się czasem bardzo różni od tego co napisane. Przy jednomegowym łączu wyłapanie mpeg - to chwilka. A i strony tylko z tekstem i zdjęciami - to już nawet polski archaik. Do tego ociemniali, słuchowcy, analfabeci w tym młodociani i ten uspakający ton, barwa głosu JK, tempo nagrania. To wszystko tworzy klimat tej strony, a i nieustająco rosnące statystyki... . Zastanawiam się tylko nad funkcjonalnością (w tym: słowach kluczowych - podpowiedź Ewy ), bo wiele osób nie potrafi odszukać w serwisie informacji ich interesujących. Może coś w klimacie nowych stron Microsoftu z czytelnymi okienkami... Ale zajmę się tym po kanikule..., a może trochę później. Zacytowalem caly fragment, poniewaz chcialbym sie odniesc do materialu na stronach internetowych : sluchanego; pisanego. Zgodze sie z Toanem, ze nie ma nic lepszego, niz wysluchanie w oryginale tekstow mistrza. Zgadzam sie takze ze Slawkiem, ze slowo czytane jest lepiej przyswajalne. Niestety dla mnie, i pewnie dla wielu internautow, /byc moze to jest tylko 10%/ multimedia /mp3,pliki video/ nie sa dobre. Dlaczego? Z powodu lacza, lub za wolnego kompa. Przy jednomegowym łączu wyłapanie mpeg - to chwilka. A i strony tylko z tekstem i zdjęciami - to już nawet polski archaik. Nie kazdy ma takie lacze. Strony? Pewnie sie zdziwisz, ale sa przegladarki stron, ktore czytaja tekst/dla niewidomych/. Dla niewidomych kazdy obrazek ma alt - przegladarka czyta opis obrazka. Jest nawet rozporzadzenie, ktore mowi o dostepnosci stron. Dotyczy to oczywiscie stron oficjalnych, instytucji... A tyle mowi sie w mediach o niepelnosprawnych. Jezeli chodzi o skaner o ktorym pisal Slawek. Mial chyba na mysli prosty program( np omni page), ktory jest dolaczany do kazdego skanera(urzadzenie) ktory z kartki zapisanej literami, daje wynikowy plik tekstowy. Teraz cos brutalnego, ale to mi sie nasuwa. Kazdy webmaster robiac strone wie o dostepnosci i powinien napisac. "Na tej stronie sa pliki dzwiekowe, olewam gluchoniemych" I przepraszam maf
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Nie testuj stron IE ,tylko Firefox'em i Operą . Jak się będzie źle wyświetlać w tych przeglądarkach,to nie płać faktury webmasterowi. PS.Za 5 lat nie będzie Microsoftu,więc nie warto się angażować (szczególnie uczuciowo). PS.2 .Na jakim systemie chodzi serwer Forum?
Nie zgodze sie z tym. Strona ma "chodzic" pod IE, FF i Opera. Nie mozna olac 90% internautow ktorzy uzywaja niestety IE. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Teraz cos brutalnego, ale to mi sie nasuwa. Kazdy webmaster robiac strone wie o dostepnosci i powinien napisac. "Na tej stronie sa pliki dzwiekowe, olewam gluchoniemych" I przepraszam maf
Ech Marku jak podobnie myślimy P.S. bałem się ze to moje oooo....... zostanie źle odebrane, dzieki Marku.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Nie zgodze sie z tym. Strona ma "chodzic" pod IE, FF i Opera. Nie mozna olac 90% internautow ktorzy uzywaja niestety IE. Pozdr maf Muszę się poprawić.Chodziło mi o to ,żeby Toan nie testował stron tylko pod IE. Jeśli strona będzie prawidłowo wyświetlana w IE to nie ma gwarancji ze w innych przeglądarkach będzie ok ,a jeśli będzie dobrze wyglądać w FF to każda przeglądarka dobrze wyświetli taką stronę. Nie rozumiecie Toana. Podejrzewam ,ze chodzi tu o to,że posiada źródla w postaci pliku dźwiękowego,a nie tekstowego.Nie da się tego skanować,chyba ,że są takie programy o których nie wiem....
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Nie rozumiecie Toana. Podejrzewam ,ze chodzi tu o to,że posiada źródla w postaci pliku dźwiękowego,a nie tekstowego.Nie da się tego skanować,chyba ,że są takie programy o których nie wiem....
Zadne programy przecież Jan Kwasniewski CZYTA jakiś tekst
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Nie rozumiecie Toana. Podejrzewam ,ze chodzi tu o to,że posiada źródla w postaci pliku dźwiękowego,a nie tekstowego.Nie da się tego skanować,chyba ,że są takie programy o których nie wiem....
Zadne programy przecież Jan Kwasniewski CZYTA jakiś tekst No właśnie .To co Ty chciałeś skanować? Ponawiam pytanie Sławku
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
No właśnie .To co Ty chciałeś skanować? Ponawiam pytanie Sławku Chciałem żeby Tomek razem z dźwiękiem umieszczał też wersję tekstową, skaner miałby mu ułatwić wprowadzanie tekstu do kompa, zamiast mozolnie przeklepywać treść, wystarczy zeskanować.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
No właśnie .To co Ty chciałeś skanować? Ponawiam pytanie Sławku Chciałem żeby Tomek razem z dźwiękiem umieszczał też wersję tekstową, skaner miałby mu ułatwić wprowadzanie tekstu do kompa, zamiast mozolnie przeklepywać treść, wystarczy zeskanować. Jaką wersję tekstową? Przecież wyraźnie pisał ,że nie chce mu się przepisywać.Żeby coś zeskanować ,to trzeba mieć wersję tekstową.Sugerujesz ,że najpierw miałby przepisać tekst na kartkę ,a potem zeskanować?. Toan ma nagrania ,może nie ma tekstu pisanego i nie chce mu się ślęczeć przed kompem i pisać ,to co można najnormalniej w świecie wysłuchać .
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Jaką wersję tekstową? Przecież wyraźnie pisał ,że nie chce mu się przepisywać.Żeby coś zeskanować ,to trzeba mieć wersję tekstową.Sugerujesz ,że najpierw miałby przepisać tekst na kartkę ,a potem zeskanować?. Toan ma nagrania ,może nie ma tekstu pisanego i nie chce mu się ślęczeć przed kompem i pisać ,to co można najnormalniej w świecie wysłuchać . Edyto Jan kwaśniewski czyta jakieś teksty i to jest nagrywane;) później Tomek zamieszcza to nagranie na stronce, nasza prośba do niego to aby umieścił także to co czyta JK w formie tekstu. Ponieważ wklepywanie do kompa zajmuje czas, sugerujemy mu żeby użył skanera
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
|
|