Autor
|
Wtek: Parametrt długowieczności. (Przeczytany 447978 razy)
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Edyto Jan kwaśniewski czyta jakieś teksty i to jest nagrywane;) później Tomek zamieszcza to nagranie na stronce, nasza prośba do niego to aby umieścił także to co czyta JK w formie tekstu. Ponieważ wklepywanie do kompa zajmuje czas, sugerujemy mu żeby użył skanera Sławku.A może Dr. J.Kwaśniewski pisze tekst własnoręcznie na kartce papieru, długopisem.Może ma mało czytelne pismo dla kogoś i ktoś nie mógłby odczytać . Po co więc skanowanie? Z resztą Sławku przecież słuchasz Wiadomości i nie piszesz do TV,aby zamieszczali teksty pisane Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Pozdrawiam Ja też pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Sławku.A może Dr. J.Kwaśniewski pisze tekst własnoręcznie na kartce papieru, długopisem.Może ma mało czytelne pismo dla kogoś i ktoś nie mógłby odczytać . Po co więc skanowanie? Z resztą Sławku przecież słuchasz Wiadomości i nie piszesz do TV,aby zamieszczali teksty pisane Pozdrawiam Uczepilismy sie pewnego problemu i moim zdaniem, nie ma sensu go wiecej drazyc. Toan wyraznie napisal, ze nie bedzie klepal w klawiature. Wiec nie bedzie tekstu czytanego. Znam, lub znamy osobe, ktora od wielu lat przepisuje i publikuje na grupie lub forum, teksty z plikow dzwiekowych. Dziekuje Ci Krystyno /takze za kasety video z oryginalnymi wystapieniami dr Jana Kwasniewskiego/. Mam juz mala biblioteke, kasety video, ksiazki z autografami (ostatnie z autografem Morgano). Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
W zasadzie, nie jest to w temacie watku, ale temat i tak sie zmienil. Rozmawiamy tutaj o stronie internetowej. Ja na forum wchodze przez strone glowna. Strona glowna jest w zasadzie niezmienna. Nie zauwazylem nowych linkow, lub informacji, ze cos /nowe artykuly, np pliki dzwiekowe zostaly dodane gdzies w glebokiej strukturze serwisu/. O tym, ze cos zostalo dodane mozna przeczytac tyko na forum. Chyba 3 dni temu czytalem na forum, ze Toan dodal jakis plik dzwiekowy o kolejnym uddokumentowanym przypadku wyleczenia z cukrzycy. Z calym szacunkiem dla Toana, nie potrafie/jak sie upre to potrafie/ znalezc tego posta. Musialbym go szukac we wszystkich watkach i nie wiadomo w jakiej kategorii. To robie test, wpisuje w szukajke na forum "cukrzyca" - mam w wynikach 4 strony glownie temat "dr. Kwasniewski odpowiada - artyukuly opublikowane"; "anry"; "wolne tematy" No to przechodze na strone glowna, dr.kwasniewski.pl , wpisuje w szukajke "cukrzyca".... hmmm Jest - nowy - "IDDM", dodany 29.07.07, zalozylem sluchawki, slucham. Juz to czytalem. Jest jeszcze 8 tematow, ale starszych z poprzednich lat. Nie ma udokumentowanego przypadku. Jestem "doswiadczonym" internauta, spedzam dziennie przynajmniej 10 godz w necie. Moge skromnie nazwac sie webmasterem, przegladam statystyki /interesuje mnie przede wszystkim czego ludzie szukaja i jak im to "podac"/. To narazie na tyle Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Znam, lub znamy osobe, ktora od wielu lat przepisuje i publikuje na grupie lub forum, teksty z plikow dzwiekowych. Dziekuje Ci Krystyno /takze za kasety video z oryginalnymi wystapieniami dr Jana Kwasniewskiego/. Mam juz mala biblioteke, kasety video, ksiazki z autografami (ostatnie z autografem Morgano). Pozdr maf
Zapewne chodzi o Krystynę Opty No,to skoro mamy takiego specjalistę od przepisywania tekstów,to po co odbierać mu pracę,którą lubi
|
|
|
|
|
|
|
sabina
Go
|
Jestem "doswiadczonym" internauta, Jako doświadczony internauta powinieneś się bardzo cieszyć, że tyle i takich materiałów możesz sobie pobrać do osobistego archiwum internetowego - ZA DARMO. Ja bym walnęła na miejscu Toana dostęp do strony na SMS-a i nawet na takiej stronie można pewniwnie by było ponarzekać. A tak wogóle to tak się niektórym w głowach pomieszało, że odnoszę wrażenie - jakby łaskę robili Dr-JK, że stosują jego zalecenia .
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
łaskę robili Dr-JK, że stosują jego zalecenia ... - nie ma obowiązku ani stosowania zaleceń, ani odwiedzania tego serwisu. Nie przewiduję również przekształcenia tej strony w komercyjną.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
nie potrafie/jak sie upre to potrafie/ znalezc tego posta... Wystarczy wpisać swój adres e-mail w "subskrypcja".
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
A ja niestety ubolewam z powodu braku testowych plików. Juz kiedyś o tym pisałam. Teraz nie mam szans zapoznać się z treścią nowości, bo nie mam czasu przesłuchiwać plików dzwiękowych. - Przesłuchać nagranie można raz. Do tekstu mam mozliwość powracac - Czyta się w swoim tempie, a wysłuchać trzeba od deski do deski w tempie nagrania. - Nie wiadomo dokładnie, co jest w treści , więc czy się zna temat czy nie, nalezałoby wysłuchać całosci. - Nie mozna wybiórczo przewertować takiego pliku. Słuchanie w ciemno. - Nie da się juz nic wyszukać po słowie kluczowym przy pomocy google. W zasadzie, tak podane informacje giną odłożone i zapomniane. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Dzisiaj w Planete: "Długowiecznych na Okinawie jest 3 x wiecej niż w całych Stanach". Duzo spędzają czasu z przyrodą,duzo chodzą, lubią sie bawić i duzo tańczą, mało jedzą. Preferowane przez nich zestawy: wieprzowina+ warzywa . Akceptujemy . Tofu+ goja (gorzki melon; podobna do ogórka; należy do dyniowatych). Może być sporadycznie . Inne parametry długowiecznych to : niskie płytki we krwi i niska homocysteina (nam Optymalnym nie grozi): http://pl.wikipedia.org/wiki/HomocysteinaPo przeanalizowaniu przyczyn można pomyśleć (dla nas) o wzięciu pod uwagę - większej ilości spożywanego kwasu foliowego (surowe warzywa) i - normalizację spożywanego białka (homocysteina powstaje z metioniny) - do tego wrócimy.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Pomidor i ogórek to tez surowe warzywa -chyba nie znam innych -kapusta kiszona? akurat to lubie Tofu raz przypadkowo byłam tym poczęstowana ,ale czy to nie jest ze soji modyfikowanej.?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Z soji .
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Matkooo...to z czego jest tofu ? z mleka?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Jakieś miesiąc temu odwiedziłam lekarza z którym zaczynaliśmy przygodę z DO w 1995r. W miarę chodzi. Powiedziałam: - "słuchaj możesz chodzić normalnie, tak jak ja, stosując DIETĘ OPTYMALNĄ NADAL!" odpowiedział: - "mnie tak wystarczy, oby było tak jak jest", ja na to: - "byś mógł jeździć na rowerze, wycieczki, itd", odpowiedział: - "mnie wystarczy że wyjdą na ogródek", a ja: - "będziesz mógł samodzielnie czytać! on: - "czyta mi mama, tak jest dobrze". Nie drążyłam wiecej tematu. Wystarczy 2, 3 pytania i człowiek nabywa pokory przed CZYJĄŚ WOLĄ. W czasie spotkania popijał kawę ze śmietanką (na pewno 30%) i sok pomarańczowy. Ma 60 lat. Optymalny. Widze różnicę między mną (45 lat) a moją córką (15 lat). Starzenie się zaczyna się (wg mnie) od lęku przed zmianą, od braku chęci ZMIANY. Konsekwencją jest SZTYWNOŚĆ naczyń/naczyńka. Wg mnie największą formą szacunku dla człowieka jest NIE WMUSZAĆ MU swojego życia.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Ci z Okinawy nie używają okularów do czytania gazet . Zaburzenia akomodacji należy leczyć dietą (placki ziemniaczane optymalne BEZ MĄKI).
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
No i trening, bo mięśnie stale potrzebują zmian.(mięśnie oka) Coś co nie jest używane starzeje się i umiera.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...No i trening, bo mięśnie stale potrzebują zmian.(mięśnie oka) Coś co nie jest używane starzeje się i umiera...
Tak naprawde to TYLKO wprowadzenie calego-pelnego "pakietu procedur"daje pozadane rezultaty w "zahamowaniu opadania wieka trumny" Wszelkie "amatorskie" i darmowe "usilowania" sa po prostu karykatura optymalnego wykorzystania swojego "genetycznego potencjalu" co do "dlugosci pobierania emerytury"
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Tak naprawde to TYLKO wprowadzenie calego-pelnego "pakietu procedur"daje pozadane rezultaty w "zahamowaniu opadania wieka trumny" Zgadzam się z Tobą. W kwestiach, w których Ty masz wątpliwości, ja też je mam...
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
A jesteście pewni, że ten "pełny pakiet procedurę" jest kompletny?
|
|
|
|
|
|
|
|
|