forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-12-01, 00:39:32

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
669867 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  SAŁATKA Z BURAKÓW.
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 [3] Do dou Drukuj
Autor Wtek: SAŁATKA Z BURAKÓW.  (Przeczytany 25049 razy)
Tomkiewicz
Go


Email
Odp: SAŁATKA Z BURAKÓW.
« Odpowiedz #40 : 2007-05-13, 15:37:53 »

Hana, czy mogłabyś podzielić się swoim przepisem albo podesłać jakiś link?

Marishka
Zapisane
Hana
Go


Email
Odp: SAŁATKA Z BURAKÓW.
« Odpowiedz #41 : 2007-05-13, 17:40:50 »

Wczoransze posty dot. "Sekty MIT"-naleza oczywiscie do tematu--HUMOR.

Majonez robie tak:2 zoltka + lyzka musztardy + lazka octu + 1/2 lyzeczki soli mieszam (podobnie do przepisu 625 z K.K.)dalej dodaje tyle oliwy z oliwek ile sie wkreci tzn.jak mi sie konsystencja juz podoba  uwazam majonez za gotowy,   w przyblizeniu wyglada to tak:B-2,1  T-81,7  W--/dla polepszenia smaku mozna dodac szczypte cukru, lub doprawic jeszcze musztarda  to juz wg. indywidualnych smakow.
Zapisane
Tomkiewicz
Go


Email
Odp: SAŁATKA Z BURAKÓW.
« Odpowiedz #42 : 2007-05-13, 18:07:28 »

Dzięki Hana! Zapomniałam by sprawdzić przepis na majonez w KK. Jak redukujesz ryzyko salmonelli używając surowych żółtek? Czy sparzasz jajka, czy może coś więcej?

M
Zapisane
Hana
Go


Email
Odp: SAŁATKA Z BURAKÓW.
« Odpowiedz #43 : 2007-05-13, 19:31:01 »

Wiesz, po prostu nie mysle o salmonelli, nigdy o niej nie myslalam, to chyba wykluczylo obawe przed uzywaniem surowych zoltek, nawet ich nie sparzam, rok temu namietnie robilam  lody  jedne sie konczyly krecilam nastepne , i nic.
Jaja kupuje od jednego dostawcy, moze to mnie chroni.
Zapisane
evosonic
Go


Email
Re: SAŁATKA Z BURAKÓW.
« Odpowiedz #44 : 2007-06-04, 21:05:02 »

nie rob z jajek jakiegos takiego  wroga  Very Happy
te bakterie raczej nie przenikaja przez skorupke  , wiem  ze wiekszosc zatruc ma swoja przyczyne w bledach ktore robi czlowiek ...
tak w naprawde to ta bakteryjka jest smieszna  Laughing Laughing
to jest tak ze wiecej o niej jest napisane  Smile jak np. o gmo ...... zagrozenie jest wlasnie tam !
Zapisane
kristan
Go


Email
Odp: SAŁATKA Z BURAKÓW.
« Odpowiedz #45 : 2007-06-05, 14:27:03 »

Sławna na tym forum, Dr Clark ,/ta od zappera/ w swoich badaniach, salmonelle znajdowała zawsze na skorupce jaj - nigdy wewnątrz , a tym bardziej w żółtku.
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: SAŁATKA Z BURAKÓW.
« Odpowiedz #46 : 2007-06-05, 15:43:10 »

 Krystian,ale Ewosonik,tez to zauwazyla       
Cytuj
te bakterie raczej nie przenikaja przez skorupke  [/quote]

ale jezeli  stosuje sie potrawy z surowych zoltek,np.majonez lub jakies polewy z uzyciem surowego zoltka i  nieodpowiednio przechowywuje,a jeszcze gdy brakuje podstawowych zasad  higieny w kuchni,moga  spowodowac, ze bakterie salmonelli rozwijaja sie i do dosc blyskawicznie Smile
Zapisane
kristan
Go


Email
Odp: SAŁATKA Z BURAKÓW.
« Odpowiedz #47 : 2007-06-05, 16:10:00 »

Tylko potwierdzilem - opierając sie na badaniach dr Clark. Tak jest w istocie.
Zapisane
Strony: 1 2 [3] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.033 sekund z 18 zapytaniami.