elmo
Go
|
sie JE WSZYSTKO CODZIENNIE.
SIE MIESZA PALIWA I TO KILKA RAZY DZIENNIE. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A wiec mamy definicje Long Life Szymon ,jak Ty już kogoś zacytujesz to nie wiadomo ; -sie śmiać -sie płakać PS . Na Śląsku powiedzieliby Ci ,żeś się chasi nażarł (tłumaczenie ;chasiok to śmietnik a "chasie"- to co się znajduje w śmietniku )
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
A ja słyszałam, że po śląsku 'nażarty' znaczy napity. Dobrze słyszałam?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A ja słyszałam, że po śląsku 'nażarty' znaczy napity. Dobrze słyszałam?
Prawie dobrze .Poprawnie wymawia sie "ożarty" pozdro .
|
|
|
|
|
|
|
Adiqq
Go
|
Halina, źle słyszałaś ożarty - pijany nażarty - najedzony podobnie, ale jednak inaczej....
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Hmmm w trybie warunkowym to jest pomoc Kononowicza ech w angielskim jest łatwiej "if+prezent+post+podskok" i wszyscey wiedzą o co chodzi Witam slawek Napisze to jeszcze raz Nie chcialem Ciebie obrazic. Faktycznie "klikanie" jest "felernym" sposobem wyrazania mysli. Znacznie lepiej radze sobie z rozmowa Jesli Ciebie obrazilem, TO SERDECZNIE PRZEPRASZAM!!! Mam do Ciebie pytanie, czy przeczytales caly tekst, z linku ktory podal toan? np. ten: The Dietary Environment of Ordinary People http://www.wonder-okinawa.jp/026/e/his_6.html
|
|
|
|
|
|
|
tetryk
Go
|
Halina, źle słyszałaś ożarty - pijany nażarty - najedzony podobnie, ale jednak inaczej.... Mogesz być jeszcze "zeżarty", ale tego nie byda nikomu polecoł...
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Mogesz być jeszcze "zeżarty", ale tego nie byda nikomu polecoł... Tetryk,czy Ty jesteś ze Śląska ?
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ja. Ja naturlich
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
nie myslalem o tym by depracjonowac ZO czy gloryfikowac vegetarianizm... Ja też. Jest jedna podstawowa zasada " nie mieszać paliw". ŻO - to propozycja z której nie trzeba korzystać, choć jest najlepsza. Można też bardzo dobrze funkcjonować na węglowodanach, jeśli przestrzega się pewnych zasad NAJWAŻNIEJSZYM odkryciem lek. med. Jana Kwaśniewskiego nie jest jakaś dieta..., czy żywienie... lecz uporządkowanie "naukowego bałaganu dietetycznego" w/g określonego klucza, czego ślepcy nigdy nie dojrzą... A ŻO - to jedynie rada mądrego człowieka, jak postępować w życiu, by wszystko było OK. W rzeczy samej!
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
"bałagan dietetyczny" zamieniłbym tylko na "bałagan metaboliczny".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Szybkie placki, jak nie ma nic w domu: -opakowanie serka waniliowego 200g -1 jajo, 2 żółtka -3 łyżki mąki -olejek wanilinowy -masło do smażenia -cukier puder wanilinowy do posypania. Córka powiedziała: Pycha!
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|