MORGANO
Go
|
CHRUPIĄCE KROKIECIKI.
Składniki. 200g jajek gotowanych 100g jajka 100g pieczarki 60g bułki tartej 40g mąki przyprawy : łyżka posiekanej natki pietruszki, olej, łyżka orzeszków piniowych, sól, pieprz
Sposób przygotowania. Pieczarki oczyścić pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju. 4 jajka ugotować na twardo. Gdy wystygną. Obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Grzyby wymieszać z natką jajkami i orzeszkami. Wbić jajko, przyprawić solą pieprzem. Uformować owalne porcje wielkości jajka. Obtaczać je w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć w gorącym oleju, aż będą zrumienione.
Ogółem 500g B-T-W /49,7/ - /33,9/ - /82,2/ - /830 kalorii/ 100g produktu B-T-W /9,9/ - /6,8/ - /16,4/ - /170 kalorii/ 250g porcja 1 osobowa B-T-W /24,9/ - /17,0/ - /41,1/ - /420 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 0,7 : 1,7 B+T/250g=41,8g
|