Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Od poniedziałku (21-05-07) (Przeczytany 35727 razy)
|
elmo
Go
|
Pytałam go, ile zarabiają lekarze w Irlandii .Mówił,że ok. 10.000 tygodniowo.
coś mu się po.... albo baje opowiada miesięcznie to może tyle zarobić Ali,komu by się opłacało wyjechać,aby miesięcznie zarobić 10 tyś .PLN.? Na pewno nie lekarzom. Na czysto wyszło by im tyle samo co w Polsce,albo jeszcze mniej.
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
Mam znajomą pielegniarkę pracującą w szpitalu i mówiła, że lekarze zarabiają 7 do 8 tys razem z nadgodzinami.
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
Bardzo chciałabym zobaczyć listę płac personelu medycznego obsługującą naszych posłow, ministrów itp urzędników.Czy oni też strajkują tzn. personel bo Ci drudzy nie mają powodów.A szkoda. Dlaczego to dla Ciebie takie wazne? poniewaz to jest caly czas publiczna sluzba zdrowia na ktora ida wasze podatki takie dane powinny byc dostepne
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Zdrowa - mieszkałam i mieszkam w Polsce i do tej pory nie poznałam ,żadnego komuniste chyba ,ze masz na myśli tych co przystępuja do komuni na mszy? Halina -- zadziwiłas mnie swoimi poglądami -Kto z kim sie układał? podejrzewam ,ze masz jakies mentalne filtry w dysku.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Bo prawdziwi komuniści wymarli jeszcze przed wojną a tak naprawdę to przecież nie chodzi o ustrój tylko o ludzi to oni są źli i podli, bez znaczenia czy mamy feudalizm, kapitalizm lub demokrację, smutne co najwyżej że ogól pozwala sobą manipulować i wystarczy kilka hasełek i już jeden na drugiego nalatuje, kiedy w końcu zrozumiemy że właśnie o to chodzi naciskającym guziki
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
kilka hasełek i już jeden na drugiego nalatuje, ... Historia to głównie tłuszcza o której wkrótce nikt nie pamięta, łatwo dająca się "wodzić za nos" - myśląc, że sama decyduje, gdzie idzie!.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
... tylko o ludzi to oni są źli i podli, bez znaczenia czy mamy feudalizm, kapitalizm lub demokrację...
...chyba o to właściwie chodzi.Ludzie są jak nowotwór.I nie wiedzą ,że w ostateczności niszczą samych siebie.I wątpię,że kiedykolwiek to zrozumieją.
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
... tylko o ludzi to oni są źli i podli, bez znaczenia czy mamy feudalizm, kapitalizm lub demokrację...
...chyba o to właściwie chodzi.Ludzie są jak nowotwór.I nie wiedzą ,że w ostateczności niszczą samych siebie.I wątpię,że kiedykolwiek to zrozumieją. moze nie jak nowotwor , tylko wlasnie jak ludzie ... ludziki ktore nie sa w stanie zrozumiec ze sa mieszkancami planety ziemia,planety ktorej dobro i karma powinna byc najwazniejsza w ich zyciu . czy tak trudno to pojac patrzac na to wszystko z daleka , nasze spory , religie , wojny , jakies " panstwa " , narody , uprzedzenia rasowe itd sa po prostu niezrozumiale ? ludzie powinni zdawac sobie sprawe ze sa jak mrowki ktore ktos przypadkowo moze nadepnac ... nadepnac , wcale tego nie zauwazajac , bez zlosci i bez nienawisci dla mrowek , tak po prostu ...
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
... ludziki ...
Dobre określenie.Przynajmniej na dzień dzisiejszy ja się czuję, jak taki mały ludzik na planecie Ziemia
|
|
|
|
|
|
|
sabina
Go
|
A co tak z tym strajkiem lekarskim ucichło?. Dogadali się po cichu, czy jak?
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Mają "wakacje" strajkowe za sprawą jaśnie nam miłościwie panujących ;P
|
|
|
|
|
|
|
sabina
Go
|
A to dobrze sobie bliźniacy z tym problemem poradziły, bo we wrześniu ogłoszą termin wyborów, po wyborach będzie rządził kto inny i "służba zdrowia", co nie chce się sprywatyzować będzie musiała trochę poczekać. Jakież to oszczędności dla budżetu...
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|