Autor
|
Wtek: O homofobii (Przeczytany 43097 razy)
|
Bruford
Go
|
'bardziej to się chyba różnią w kwestii prawnej i obyczajowej.
Zbynek , zacytowałeś już sporo materiału na temat homo.Jak się mówi A trzeba powiedzieć B.Co Ty właściwie proponujesz zrobić z tymi nieszczęsnymi homo? 1.uznać homo za przestępstwo i karać sądownie 2.uznać homo za chorobę "zagrażającą" i zmusić do leczenia 3.zabronić homo zabierania głosu publicznie 4.odmówić homo legalizacji zwizków partnerskich? Czy żadna odpo.nie pasuje?
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
'bardziej to się chyba różni± w kwestii prawnej i obyczajowej.
Zbynek , zacytowałe¶ już sporo materiału na temat homo.Jak się mówi A trzeba powiedzieć B.Co Ty wła¶ciwie proponujesz zrobić z tymi nieszczęsnymi homo? 1.uznać homo za przestępstwo i karać s±downie 2.uznać homo za chorobę "zagrażaj±c±" i zmusić do leczenia 3.zabronić homo zabierania głosu publicznie 4.odmówić homo legalizacji zwizków partnerskich? Czy żadna odpo.nie pasuje?Żeby nie poczuć się jak Twój pacjent nie odpowiem na zadane pytania , bo mogła by być zaś diagnoza - że coś „zamulam”.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Zbynku, jak widzę, nie jesteś w stanie poprowadzić tej dyskusji ? Dlaczego ? Bruford, odniosłem wrażenie, zadał bardzo mądre , konkretne pytania, które zbyłeś. Dlaczego ?
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Zbynku, jak widzę, nie jesteś w stanie poprowadzić tej dyskusji ? Dlaczego ? Bruford, odniosłem wrażenie, zadał bardzo mądre , konkretne pytania, które zbyłeś. Dlaczego ?
Tomek
Czemu miał służyć ten post.Chciałeś przeczytać kilka bluzgów pod swoim adresem? Widać lubisz połajanki co ? A ty,ty,ty,prowokatorku niegrzeczny Ale na przyjemność to trzeba sobie zasłużyć . PS.A propos mądrych pytań ,to pytanie nie było wcale mądrym pytaniem ,co najwyżej tendencyjnym a na niemadre pytania nie ma mądrych odpowiedzi ,moze dlatego Zbynek sobie darował ,a może ma madrzejsze zajęcia
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Na koniec by nie zostać o coś posadzony... czytelnikom tego wątku proponuje jeszcze jeden ciekawy artykuł o potędze techniki umysłowej i emocjonalnej manipulacji. Liczę że temat o homoseksualiźmie nie będzie miał na celu pisania aż temat stanie się męczący, owszem ma na celu zdemaskowanie zagrożeń płynących z technik manipulacji. http://www.ateista.org/?p=100
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Zbynku, ale my tu mówimy o postawach pełnych uprzedzeń i niewytłumaczalnej nienawiści. Techniki manipulacji dotyczą każdej sfery życia, również tej heteroseksualnej. Pytanie tylko, na ile im ulegniemy i do jakiego stopnia to robimy. Tomek
ps: Do pojutrza nie będę miał czasu na przeczytanie tego artykułu. Myślę, że jeszcze wrócimy do dyskusji.
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Tomku.. dostarczyłem tu wystarczającą ilość dowodów na demonizacje świata, rozwiązywaniem tych problemów o prawne i społeczne przepisy zostawiam demonologom . Zapewnienia z mej strony, że nie jestem homofob ... nic tu nie zmienią ! Pozdrawiam i EOT
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Pozdrawiam i EOT
Taa ,EOT. Jakie to proste.Parę cytatów i nic od siebie. I nie dowiedzieliśmy się dlaczego homoseksualizm mieszał się w tych wątkach z pedofilią . A sam artykuł , no cóż - trochę prawdy trochę naciągnięć. A języka biblii można używać jako "języka nienawiści" - mam podać przykłady?? "pytania tendencyjne" - pamięta ktoś film "Rejs" ?. Tam taka fraza pojawia się w jak najbardziej odpowiednim kontekście.
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
|
|