Autor
|
Wtek: Proszę o radę (Przeczytany 164972 razy)
|
toan
Go
|
Brak również odpowiednich dowodów w materiale dr JK na potwierdzenie takiej tezy. A czemusz to Brufordzie nie dopuścili Cię jeszcze do bazy danych Arkadii p. Suchowieckich? Ponoć mają wkrótce publikować badania naukowe wpływu DO na szereg nieuleczalnych chorób, ale nie interesuję się tematem od dawna, więc tylko powtarzam zasłyszane. Ponoć w OSBO coś wiedzą na ten temat.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Ponoć mają wkrótce publikować badania naukowe wpływu DO na szereg nieuleczalnych chorób, ale nie interesuję się tematem od dawna, więc tylko powtarzam zasłyszane. Ponoć w OSBO coś wiedzą na ten temat.
Och , to będzie fascynująca lektura .Czemu tylko takich dowodów nie podał sam twórca?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Niezależnie od ... ilości twierdzań, że "DO nic nie leczy" - jak się samemu nie spróbuje, to można jedynie gdybać . Niektórzy przegdybują całe życie
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Och , to będzie fascynująca lektura To prawda. Nie co dzień się dowiaduje człowiek jakim durniem jest. Autor leczy, a publikować nie może, bo jest zakaz publikowania, czegokolwiek i gdziekolwiek w prasie "naukowej", co się kojarzy z JK. Uniwersytetowi jednak się udać może PS Mnie jako syna Dr-a JK wielu durni ma za durnia i to od czterdziestu lat . To bardzo ułatwia mi życie i nie boli
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Toan, czy tak trudno opracować lub szeroko udostępnić "ciąg przyczynowo-skutkowy" stojący za tworzeniem się kamieni żółciowych i innych schorzeń ? Nie wystarczy tylko osiągnąć sukces. Uważam, że powinien zaistnieć TWARDY materiał dowodowy. Chyba nie chciałbyś, by się okazało, że za skuteczność ŻO odpowiada niespotykana na taką skalę autosugestia połączona z prostym i powszechnym - nie mieszać paliw w zbliżonych ilościach ? DYGRESYJNY ps: Podam przykład autosugestii w negatywną stronę. Jako dzecko dużo czytałem o chorobach i przestraszyłem się ostrej niewydolności nerek oraz jednego z objawów - wielomoczu. Potrafiłem oddać niewiarygodne ilości moczu ze strachu, że właśnie moje nerki są chore. Wszystko ustąpiło, gdy UŚWIADOMIŁEM sobie wpływ emocji na somę. ps: Proponuję również zwracać się nieustannie do ministerstwa zdrowia z materiałem dowodowym, bo może imć Religa byłby tak łaskaw zrewidować swe poglądy zgodnie z prawdą i przysięgą Hipokratesa.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Dawno nie napisałem tak naiwnego postu jak powyżej.
T
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
[ a publikować nie może, bo jest zakaz publikowania, czegokolwiek i gdziekolwiek w prasie "naukowej",:
Uuu , Toan próbuje rozśmieszać.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Dawno nie napisałem tak naiwnego postu jak powyżej.
T
Wbrew pozorom nie jest naiwny.Bardzo pouczająca dla Toana powinna być lektura polemiki na temat diety optymalnej przeprowadzona przez profesora Ravnskova
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Każdy Min. Zdrowia począwszy od 1972 jest dokładnie informowany o Diecie Optymalnej. Każdy z nich daje się tylko "rozśmieszyć" ponieważ ma jako doradców coś jakby Brufordów. Na spotkaniu w Kongresowej był jakiś Min. Zdrowia nieoficjalnie i co - dał się jedynie "rozśmieszyć" Ale przecież śmiech to zdrowie
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Bardzo pouczająca dla Toana powinna być lektura polemiki na temat diety optymalnej przeprowadzona przez profesora Ravnskova Podpisał się pod tym z imienia i nazwiska, opublikował w Internecie, więc nie przepadnie dla potomności Krytykujących np: "circulatora" było setki "naukowców", ale kto dziś o nich pamięta? "Circulatora", który oszalał w wyniku "naukowej" nagonki zresztą też. Tak było, jest i będzie .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Każdy Min. Zdrowia począwszy od 1972 jest dokładnie informowany o Diecie Optymalnej. Każdy z nich daje się tylko "rozśmieszyć" ponieważ ma jako doradców coś jakby Brufordów.
I kto na tym zyskuje a kto traci? Oni się dają "rozśmieszyć" z prostych powodów ,bo się muszą dać "rozśmieszać" . No , przecież to logiczne...wystarczy pomyśleć...
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
I kto na tym zyskuje... Nasz Krzyś, bo Dziadek uwielbia z nim rozmawiać . Ostatnio o skali logarytmicznej i pH coś podsłuchałem
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
I kto na tym zyskuje... Nasz Krzyś, bo Dziadek uwielbia z nim rozmawiać . I właśnie tak myślałam...najbliższa rodzina ... no i ci ,którzy skorzystali umiejętnie z rad JKwasniewskiego... Dałeś Toan wczoraj dobry przykład z tymi ćmami
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Jak dobrze Bruforedzie, że nic wartościowego nie odkryłeś w swoim życiu (przypuszczam z analizy Twoich postów). W przeciwieństwie do JK pewnie odpowiadałbyś na wszystkie idotyzmy wypisywane pod Twoim adresem, pewnie po sądach byś latał i "o zniesławienie" oskarżał. Bo nic wartościowego chyba nie odkryłeś... . Mądrość, pokora, brak rozgłosu - najlepiej pozwalają pomagać ludziom mojemu Tacie . " ZASZCZYTY" - czynią z Człowieka NIEWOLNIKA.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
- DO i ŻO są skuteczne, wyjątkowo skuteczne. - DO i ŻO są niemożliwe do wdrożenia ze względu na schematy funkcjonujące w medycynie naukowej - DO i ŻO to modele, które w większej mierze opisywane są za pomocą przenośni, symboli, odwołań do religii i dziwnych interpretacji. Od dawna uważam, że nie da się uzdrowić większości, gdyż od zawsze większość to głupcy - dlatego stosowanie komercyjnych chwytów jest mało skuteczne. W tego rodzaju kwestiach należy używać języka naukowego, akademickiego, popularno-naukowego miast mesjańskiej agitki. Największym zagrożeniem dla popularyzacji DO i ŻO jest sekciarski i proroczy ton, którego nabawili się (zwłaszcza na tym forum) tzw "wierni". Żywienie Optymalne zginie dla nauki, zanim jeszcze osiągnie taki status - gdyż powolutku, nieubłaganie zamienia się w coś w rodzaju wegetarianizmu - modelu żywieniowego opartego na filozofii, religii i tradycji. - jestem niezwykle zirytowany, gdy dowiaduję się o istnieniu jakichś Bractw Optymalnych, różnych OSBO. Szok po prostu ! Od razu kojarzy mi się to z "piramidkami szczęścia" czy ewangelicznymi sforkami. Ale ludzie zawsze preferowali działanie w hordach. Teraz jednak owe noszą krawaty. Najbardziej zaprzepaszczają możliwość propagowania skuteczności niskiego spożywania WW właśnie zwolennicy.
ps: Tłuste żarcie powinno być opisane tłustym, akademickim, naukowym jęzorem wraz z całym materiałem dowodowym.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A mozna sobie normalnie jeść tłusto i "siedzieć cicho", nigdzie nie jeździć i nie należeć ,nie pchać się jak ta ćma do ogarka ? Można . I tak też ludzie robią i myślę ,że ci są w najlepszej sytuacji . Dlatego o przyszłość DO czy ŻO bym się nie martwiła ,bo jest to najnormalniejsze jedzenie pod słońcem i nie potrzebuje opisów "naukowym jęzorem" . To jest naprawdę śmieszne i naiwne ,ehhh szkoda gadać... Toan ,jedynie pogratulować Tobie,Twojej rodzinie , a szczególnie Twojemu Tacie, w miarę spokojnego i zdrowego życia, bez blasków fleszy A życie, samo na koniec wszystko weryfikuje ,bardzo wolno ,ale weryfikuje....
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Elmo!, Niech tak trwa, jak najdłużej. Amen!
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
dr JK Dla ścisłości przypomnę, że JK jest lekarzem medycyny, specjalistą II-stopnia z "balneo i fiz..." Dr-em tytułują Go BEZPRAWNIE.
|
|
|
|
|
|
|
|
|