Autor
|
Wtek: Proszę o radę (Przeczytany 164953 razy)
|
innersmile
Go
|
Wracajac do tematu tego watku. Prosze czy ktos moglby mi doradzic jak uzlozyc dzienny jadlospis, aby wrocic do wagi-ok 52kg, nie meczyc sie z laknieniem slodkiego i jednoczesnie osiagnac pozytywne skutki w postaci likwidacji cellulitu? Bede niezmiernie wdzieczna za pomoc. Dziekuje Marta
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Jak dobrze Bruforedzie, że nic wartościowego nie odkryłeś w swoim życiu (przypuszczam z analizy Twoich postów). W przeciwieństwie do JK pewnie odpowiadałbyś na wszystkie idotyzmy wypisywane pod Twoim adresem, pewnie po sądach byś latał i "o zniesławienie" oskarżał. Bo nic wartościowego chyba nie odkryłeś... . 1.Ja myśle ,że bardziej celowe w tym wątku byloby zajęcie się materiałem dowodowym ( lub raczej jego brakiem ) dr JK na temat kemicy nerkowej niż próbami deprecjonowania mojej skromnej osoby. .Ale Twoja próba odwrócenia tematu jest badrzo znamienna i typowa. 2.Dr JK wielokrotnie obraził całą grupę zawodową poprzez swoje stwierdzenia.Mam cytować? 3.Nie wiem czy cos odkryłem.Nad paroma rzeczami pracowałem.Ale fakt ( choćby nawet) , że nic nie odkrylem nie ma się nijak do braku dowodów skuteczno
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
odkrylem nie ma się nijak do braku dowodów skuteczno
ści DO w kamicy nerkowej.Jeśli chodzi o mnie , to mozesz założyć wątekp pt "czego nie odkrył Bruford" natomiast nadal , mimo Twoich wysiłków ,pozostaje kwestia , dlaczego dr JK nie był w stanie przedstwic wiarygodnych dowodów skuteczności swojej diety.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
..."czego nie odkrył Bruford"... a tym bardziej, co sądzi o JK&DO - interesuje mnie tak, jak ... no nie chciałbym Cię obrazić i napiszę - wcale mnie nie interesuje. Lek. med. Jan Kwaśniewski nikogo nie obraża! To tylko niektórzy bezpodstawnie "czują się obrażeni". A jeśli się czują obrażeni - to znaczy, że to co pisze JK jest prawdą. Takie są prawa natury. Jałowość naszej dzisiejszej dyskusji jest ewidentna - szkoda czasu i miejsca na serwerze!. Byłoby miło, gdybyś zaproponował coś pożytacznego "innersmile" na te dolegliwości, bo ja mogę jedynie polecić wizytę u dobrego lekarza "optymalnego" .
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
..."czego nie odkrył Bruford"... a tym bardziej, co sądzi o JK&DO - interesuje mnie tak, jak ... no nie chciałbym Cię obrazić i napiszę - wcale mnie nie interesuje. Lek. med. Jan Kwaśniewski nikogo nie obraża! To tylko niektórzy bezpodstawnie "czują się obrażeni". A jeśli się czują obrażeni - to znaczy, że to co pisze JK jest prawdą. Takie są prawa natury. Jałowość naszej dzisiejszej dyskusji jest ewidentna - szkoda czasu i miejsca na serwerze!. Byłoby miło, gdybyś zaproponował coś pożytacznego "innersmile" na te dolegliwości, bo ja mogę jedynie polecić wizytę u dobrego lekarza "optymalnego" . Jeśli tylko wyrazi taką ochotę , z pewnoscią Moje odpowiedzi były zresztą skierowane do Innersmile nie do Ciebie. Nie takie są prawa natury a cytatami służe w każdej chwili. Szczerze mowiąc , mnie również nie obchodzi Twój stosunek do mojej argumentacji , nie zaszkodzi zaś jak bedzie się z uporem przypominać , że dr JK nie przedstawił dowodów swoich twierdzeń.Nie dotyczy to Ciebie, Ty wszak przecież nic nie odkryłeś.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Dr-em tytułują Go BEZPRAWNIE.
W Polsce przyjęło się mówić do lekarza panie doktorze, do nauczyciela panie profesorze (obecnie jakby mniej) Nie rozumiem dlaczego do JK miałbym się tak nie zwracać?
|
|
|
|
|
|
|
innersmile
Go
|
Czyli bez lekarza optymalnego sie nie obejdzie? To chyba mam problem. Mieszkam w Irlandii i raczej na pewno nie ma tu lekarza optymalnego. Poza tym szukam tylko przykladowego jadlospisu, jako ze nie mam go na podstawie czego ulozyc.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Mam cytować? ... Możesz, ale na www-dr wszystko jest . Zalecam też umiar w komentarzu, aby nie stawać na przeciwnej szali np: z Kwaśniewskim i Platonem, bo sam Plato przeważa tony dzisiejszych "naukowców", choć niektórzy mają go za nic .
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Czyli bez lekarza optymalnego sie nie obejdzie? Wielu sobie poradziło samodzielnie na podstawie lektury książek JK, ale może na priv. ktoś Ci pomoże rozwiązać wątpliwości Przepraszam, ale nie ja.
|
|
|
|
|
|
|
innersmile
Go
|
Nie ma sprawy. Pytalam, bo kto pyta nie bladzi, a ja juz wole sie kogos zapytac niz chodzic znowu w koleczko lub dreptac w miejscu. Mam jednak nadzieje, ze ktos sie zdecyduje. Czekam z niecierpliowsia i serdecznie dziekuje za dotychczasowe rady. Pozdrawiam Marta
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
RADY:
« Odpowiedz #51 : 2007-05-29, 17:00:24 » |
|
Takie są prawa natury... Przemów do głupca: "Tylko głupiec się nie obraża!" Przemów do rozważnego: "Głupi z powodu słowa usłyszanego czuć będzie boleści jak rodząca z powodu dziecięcia" i "Jak strzała tkwiąca w mięsistym udzie, tak słowa we wnętrzu głupiego" Przykre, ale prawdziwe: "Mądrość mądrego wzrasta z wiekiem, podobnie jak głupota głupca." Tak na szybko Brufordzie, co znalazłem w "najlepszym poradniku życiowym"
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Nie ma sprawy. Pytalam, bo kto pyta nie bladzi, a ja juz wole sie kogos zapytac niz chodzic znowu w koleczko lub dreptac w miejscu.
Witaj Marto sprawa wydaję się dość prosta, wystarczy przeczytać książkę "Żywienie Optymalne" ( minimum 3 razy) gdzie wszystko jest w miarę prosto opisane, są także przykładowe jadłospisy na 2 tygodnie, ale chodzi raczej o to żebyś nauczyła się sama komponować odpowiednio swoje potrawy aby jedzenie było przyjemne, jak zrozumiesz zastosujesz i nie będzie efektów można wtedy zaproponowac kilka sposobów na ewentualne chudnięcie, ale nie da się tego napisać w kilku zdaniach ;(
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
|
Odp: RADY:
« Odpowiedz #53 : 2007-05-29, 17:06:37 » |
|
["Głupi z powodu słowa usłyszanego czuć będzie boleści jak rodząca z powodu dziecięcia" i "Jak strzała tkwiąca w mięsistym udzie, tak słowa we wnętrzu głupiego"
To dlatego tak szybko reagujesz na każdą rzeczową krytykę DO? Nawet taką , która nie jest skierowana bezpośrednio do Ciebie? A cos na temat braku rzetelnych dowodów na rzekome rozpuszczanie kamieni nerkowych ? -bedzie coś czy nic?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
« Odpowiedz #54 : 2007-05-29, 17:13:36 » |
|
To dlatego tak szybko reagujesz na każdą rzeczową krytykę DO? Nie, chodzi o to, abyś myślał, że tak jest. A ja tylko lubię czasem sobie potrenować logikę na tym Forum - nikogo w zamiarze nie obrażając.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
|
« Odpowiedz #55 : 2007-05-29, 17:18:11 » |
|
[A ja tylko lubię czasem sobie potrenować logikę na tym Forum - nikogo w zamiarze nie obrażając. Logikę , na tym forum??? . Jak rozumiem , nadal nic na temat braku rzetelnych dowodów. c.b.d.u.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Pamiętam, coś pisałeś o mantrowaniu. "Twarde dowody, twarde dowody, twarde dowody" - i tak, aż do śmierci. Myślę, że dla wielu "naukowców" lepiej, aby nie publikowano "twardych dowodów", bo psychika może niektórym nie wytrzymać.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Myślę, że dla wielu "naukowców" lepiej, aby nie publikowano "twardych dowodów", bo psychika może niektórym nie wytrzymać.
Kiepski bluff. .Dowody to trzeba mieć.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
A z jakiego powodu?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
...Dowody to trzeba mieć. Są dowody. Google wszystko zapisuje . Po latach będziesz się mógł popisać przed wnukami jakie "mądre posty pisałeś"...Bruford.
|
|
|
|
|
|
|
|
|